TV-Nyt

Sådan dækkes valget på TV 2 kanalerne

Da statsminister Lars Løkke Rasmussen trykkede på valgknappen og udskrev folketingsvalget 2019 til afholdelse grundlovsdag 5. juni, var det samtidig startskuddet for en omfattende valgdækning – nu af både folketingvalget og Europa-Parlamentsvalget – på TV 2, TV 2 NEWS, TV 2 PLAY og TV2.DK. Også TV 2 Regionerne dækker de to valg stort.

På TV 2 NEWS blev dækningen af valget til Europa-Parlamentet sat i gang i slutningen af marts, og dækningen fortsætter i de kommende uger med blandt andet debatter mellem Europa-valgets spidskandidater.

Samtidig er dækningen af folketingsvalget nu i fuld gang med politisk debat på TV 2, TV 2 NEWS og hos TV 2 Regionerne. TV 2, TV 2 NEWS og de digitale platforme dækker hele dagen valgudskrivelsen, og i aften klokken 20.55 sender TV 2 og TV 2 NEWS partilederdebatten ’Det første ord’ direkte fra studiet på Københavns Hovedbanegård med Cecilie Beck som ordstyrer.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

– Politikerne har nu givet magten til vælgerne, og vi vil hen over de næste tre uger arbejde for, at danskerne bliver klædt på til at engagere sig i demokratiet og til at stemme til valgene. Vi udvider samarbejdet med TV 2 Regionerne, som når nye højder i denne valgkamp, og i det hele taget har vi stort fokus på at se de to valg mere fra danskernes virkelighed rundt omkring i landet end fra Christiansborg og Strasbourg, siger TV 2s nyhedsdirektør, Mikkel Hertz.

TV 2 Nyhederne og TV 2 Regionerne vil udnytte det tætte samarbejde og etablere en række fælles reporterhold, der tager rundt i Danmark under valgkampen. Her vil de sende live, debatter og indslag, når vælgerne og politikerne diskuterer de emner, som optager danskerne mest i de forskellige dele af Danmark.

Øger beredskabet i forhold til fake news
Mikkel Hertz er bevidst om, at medierne – herunder TV 2 – i valgkampen vil blive mødt med angreb og beskyldninger fra alle sider, og at risikoen for fake news fra ind- og udland er voksende.

– Mange vil forsøge at bruge og misbruge os, og derfor har vi øget vores beredskab under valgkampen. På TV 2 og TV 2 NEWS har vi alene den ambition at dække valget så godt som muligt, og når valget er overstået, vil vi huskes for at have fremstået redelige og transparente i vores dækning, siger nyhedsdirektøren og tilføjer:

– Mens udbuddet af nyheder på talrige platforme er større end nogensinde tidligere – og også falske nyheder, cybertrolde og forsøg på at påvirke valghandlinger er blevet en del af vores virkelighed – er troværdig, professionel nyhedsformidling afgørende for samfundet og for demokratiet. At levere troværdig og redelig journalistik op til og under valget er derfor en absolut kerneopgave for TV 2 som public service-aktør og -nyhedsorganisation.

Valgfolkemøde på Kvægtorvet søndag 19. maj
Da Lars Løkke Rasmussen udskrev valg, gik TV 2 straks i gang med at opbygge sit valgstudie på Christiansborg Slotsplads, som i de kommende uger er rammen om en lang række valgprogrammer på TV 2s kanaler.

Samtidig intensiver TV 2 arbejdet med en af valgkampens store nyskabelser, Valgfolkemødet på Kvægtorvet, hvor de opstillingsberettigede partier til folketingsvalget og tusindvis af vælgere søndag 19. maj mødes til debatarrangementer, politisk diskussion og uformelt samvær. Valgfolkemødet indeholder også debatter om valget til Europa-Parlamentet.

– Med Valgfolkemødet er det vores ambition at genoplive og forny den levende demokratiske debat i valgkampen. Det skal være en folkefest for politisk interesserede danskere – både på Kvægtorvet og hjemme ved skærmene, hvor vi leverer en omfattende dækning af Valgfolkemødet på TV 2, TV 2 NEWS, tv2.dk og på ekstrakanaler på TV 2 PLAY, siger Ulla Pors Nielsen, der er eventchef for TV 2 og den overordnede ansvarlige for TV 2s dækning af valgene til Folketinget og Europa-Parlamentet.

Cecilie Frøkjær interviewer de 13 partiledere
Under valgkampen sender TV 2 – blandt meget andet – to partilederdebatter, topmøde i ’Højlunds Forsamlingshus’ mellem Lars Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen, valgdebatter rundt omkring i landet foruden den daglige politiske dækning på TV 2 NEWS og i Nyhederne klokken 17.00, 18.00, 19.00 og 21.30. Også TV 2 Regionerne dækker valg i op til fem daglige nyhedsudsendelser på TV 2 og på deres egne regionale kanaler.

TV 2 sender også – med start mandag 13. maj klokken 18.25 – portrætprogrammerne ’Min verden’, hvor Cecilie Frøkjær interviewer hver af de 13 partiledere, der nu er i valgkamp frem til folketingsvalget.


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button