TV-Nyt

Sådan dækker DR1 Tour de France 2016

Med Søren Reedtz som vært sender ‘AftenTour 2016’ på DR1 hver aften og byder på tre ugers Tour de France med landeveje, bjergetaper, asfalt og cykelolie i det franske landskab.

Hver aften på DR1 kan man se frem til fyldige resuméer af dagens etape og reaktioner fra de danske deltagere og udenlandske stjerner. Selvom rytterne endnu ikke er udtaget endnu, ser det ud til at Tour de France 2016 får deltagelse af det største antal danske ryttere siden 2012, hvor der var fem danske ryttere med. Aftentour går tæt på stjernerne og danskerne – lige fra starten af dagen, efter etapen og på deres hotel om aftenen.

DR1 sender mandag-torsdag kl. 21.00, fredage kl. 21.25, lørdage kl. 18.55, mens tidspunktet for søndagstransmissionen varierer under løbet. Søren Reedtz følger hele karavanen fra by til by, hvor han og resten af DR Sportens tourhold slår studie op på et nyt sted hver aften. Her interviewer han alt fra sportsdirektører, ryttere, holdejere, kokke, mekanikere til internationale stjerner, som giver deres udlægning af udfordringerne i cykelløbet.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Årets Tour de France er god for både bjergryttere og angribere, og der er garanti for spænding til det sidste. Ruten indeholder to tidskørsler, som begge er individuelle, og arrangørerne har opdelt de resterende nitten etaper i tre kategorier: flade etaper, medium bjergetaper, og bjergetaper. Der er fem bjergetaper, hvoraf fire slutter på toppen. Sammenlignet med sidste års løb, er dette års løb 175 km længere.

Årets vigtigste forhåndsfavoritter er Chris Froome, Nairo Quintana og Alberto Contador. Andre mulige kandidater til det samlede klassement omfatter Richie Porte, Thibaut Pinot, Fabio Aru, Geraint Thomas, Vincenzo Nibali, Romain Bardet og Tejay van Garderen.

Kilde: DR

I samme kategori

Abonnér
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button