Streamingnyt

Den Russiske Ambassadør sæson 2 får premiere til efteråret på Viaplay

Efterfølgeren til den meget omtalte norske thrillerserie ”Den Russiske Ambassadør” er snart færdigindspillet.

TV-serien, der er baseret på en idé af den kendte norske forfatter, Jo Nesbø, og som i sin tid var Norges hidtil dyreste dramaserie, har skiftet kanal. Den nye sæson får premiere på Viaplay til efteråret, det vil dog være muligt for den nysgerrige seer, at se sæson 1 allerede den 20. februar på streamingtjenesten. Sæson blev sendt på den norske TV 2 under titlen Okkupert.

Kort opsummering af sæson 1:
Med en ny og miljøvenlig regering i Norge er al olie- og gasproduktion indstillet, hvilket skaber energikrise i Europa. Rusland siger, at de er villige til at “hjælpe” Norge med at få gang i produktionen igen, så EU-landene ikke skal lide, men hvem gør modstand og hvem tør ofre sin frihed?

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

”Den Russiske Ambassadør” trækker politiske overskrifter i international presse
Den første sæson af ”Den Russiske Ambassadør” har fået enorm stor opmærksomhed i den internationale presse, herunder Washington Post, Vanity Fair og The Guardian. Ifølge producer Marianne Gray fra produktionsselskabet Yellow Bird kan seerne også forvente politiske intriger og magtspil i sæson 2.

– Vi er glade for at have Viaplay med på holdet, og ikke mindst dét at Sverige og Danmark vil få serien samtidig som Norge. I denne sæson vil virkeligheden fortsat liggende skræmmende tæt på “hvad-nu-hvis …” scenariet, som ikke kun angår en besættelse, men også de politiske konsekvenser, udtaler Marianne Gray.

Ta’r endnu flere chancer i sæson 2
I den nye sæson fortsætter den russiske besættelse af Norge. Den politiske situation besværliggøres yderligere af, at EU ikke kan beslutte sig for, hvordan de skal handle, samtidig med at USA styres af en egenrådig præsident, der ikke har en interesse i at beskytte andre end sig selv. Norge bliver trukket tættere på Rusland, og samtidig bliver begreberne “modstandshelt” og “terrorist” sværere at adskille.

– ”Den Russiske Ambassadør” er spændende at producere, fordi vi vender op og ned på den gængse verdensopfattelse. Det er meget inspirerende, at den første sæson har skabt så mange reaktioner og ikke mindst entusiasme i hele verden. I denne sæson tager vi endnu flere chancer. Vi håber og tror på at “Den Russiske Ambassadør 2” bliver både underholdende og original, fortæller instruktør Erik Skjoldbjærg.

Færdigindspillet i marts
Hvis produktionen går som planlagt, vil den nye sæson blive færdigindspillet i løbet af marts. Det kan allerede nu bekræftes, at der i sæson 2 vil være et gensyn med flere af karaktererne fra sæson 1, blandt andre Ingeborg Dapk?nait?, Henrik Mestad, Ane Dahl Torp, Selomar Emnetu og Eldar fartøj.

Producer Gudny Hummelvoll fortæller, at Jens Lien, Charlotte Brändström og Erik Skjoldbjærg står for at instruere. Karianne Lund og Ståle Stein Berg har skrevet manuskriptet til den nye sæson.

I modsætning til den første sæson, vil en stor del af handlingen i sæson 2 finde sted udenfor de norske grænser, idet EU kommer til at spille en større rolle i historien. Dette betyder, at man vil komme til at se mere til den internationale politiske scene, end det var tilfældet i den første sæson.

Kilde: Viaplay

I samme kategori

Back to top button