[responsive_menu_pro]

Rettighedsselskab køber Premier League

| søndag 13. dec, 2009 08:52 | opdateret 01. sep, 2011 kl. 12:03 | 0 Kommentarer

TV-rettighederne til Premier League fodbold er solgt

Rettighederne til den engelske Premier League skal nu være solgt. Det skriver norske Kampanje.com.

Men køberen er hverken Canal+/Bonnier, Viasat eller Telenor (Canal Digital). Ifølge den norske side, så er det selskabet Medge Consulting, der har sikret sig rettighederne (tv, internet og mobil) i de nordiske lande mod en pris på omkring 150 millioner Euro. Kun formaliteter skal stå tilbage før konsulent- og rettighedsselskabet underskriver aftalen med Premier Leauge. En af frontpersonene i Medge Consulting er Peter Liljestrand, der er tidligere i sportschef i Canal+.

Hvad denne formodede aftale kommer til at betyde for tv-dækningen er endnu for tidligt at sige. Ifølge kampanje.com så er en ny nordisk kanal kun om Premier League en mulighed. Men det kan også tænkes at rettighedsselskabet kunne videresælge retten til nogle kampe til de eksisterende aktører på markedet. Skulle Canal+ komme til at stå uden Premier League, så mangler hovedindholdet på Canal+ Sport.

Medge Consulting skal nu stille med en bankgaranti til Premier League før de er endelig godkendte, derefter må forventes at der følger forhandlinger om videresalg.  Det virker usandsynligt at Medge Consulting selv står bag buddet uden nogle pengestærke samarbejdspartnere. Prisen for rettighederne skulle ifølge rygterne være lidt mindre end  halvdelen af, hvad Bonnier købte hele Canal+ for i 2008. Så det er mange penge vi taler om.

Del på:

Tags: , , , ,

Gemt under:: TV-Nyt

Kommentarer

Please Login to comment
  Abonnér  
Giv mig besked