Streamingnyt

Ramasjang hjemmeskole er åbnet på DRTV

DR har åbnet en midlertidig ekstra kanal ’Ramasjang hjemmeskole’ på DRTV fra klokken 8.00 til 14.00 alle hverdage. Den skal sammen med udvidet indhold i ’Ultra Nyt’ og en lang række digitale undervisningstilbud hjælpe forældre med hjemmeskoling.

Ramasjang hjemmeskole

’Ramasjang hjemmeskole’, er en en midlertidig kanal på DRTV, der på hverdag fra klokken 8.00-14.00 sender undervisningsorienteret indhold. Her vil man i tidsrummet blive taget i hånden af forskellige værter, som for eksempel Silja Okking og Isabel Kille.

De vil guide børn og forældre igennem en lang række programmer om alt fra natur og historie til bevægelse og matematik, De forskellige temaer vil i tidsrummet afløse hinanden flere gange. Det er altså ikke intentionen, at børnene skal være på i hele tidsrummet, men nærmere at de og forældrene kan vælge det til, når det passer ind i hverdagen. Indholdet er målrettet til børn i indskolingen og de lidt yngre. Hvis man ikke kan tilgå indholdet i nævnte tidsrum, kan det efterfølgende streames på DRTV.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Øget Ultra Nyt dækning

For de lidt større børn fra 9-14 år udvider ’Ultra Nyt’ også sin dækning. Det sker blandt andet ved en øget dækning på ’Ultra Nyt’s platforme, der gennem dagene vil engagere børnene på lærerige måder.

Ligesom i foråret vil man også igen skrue op for moderationen på ’Ultra Nyt’s platforme, så der er direkte kontakt til børnene flere timer om dagen. Man vil ligeledes flere gange om ugen udkomme med video, der dækker coronakrisen og de konsekvenser, den har for målgruppen. Desuden er der et øget fokus på ’Ultra Nyt’s ’Tæt på’-format, hvor børn kan stille relevante spørgsmål.

For DR’s mediedirektør Henriette Marienlund er det en vigtig opgave for DR at bidrage til, at både forældre og børn på bedst mulig vis kommer igennem en tid, som for mange er en udfordring. – Vi ved, at corona – både for børn og voksne – i forvejen gør det til en svær tid lige nu. For dem, der også skal hjemmeskole deres børn, gør det kun tiden endnu mere udfordrende. Vi kan selvfølgelig ikke erstatte rigtig skoleundervisning, men vi håber, at vi kan bidrage til at tage lidt af det pres, mange oplever, med de tiltag, vi nu skruer op for, siger Henriette Marienlund.

Undervisningsmateriale klar

Ud over de nævnte tiltag, bidrager DR også med en lang række undervisningsmateriale via dr.dk. Her kan du finde undervisningsmateriale til både indskoling, mellemtrin og udskoling, der er særligt udvalgt i forhold til at kunne fungere i forhold til hjemmeundervisning via interaktive læringselementer og fortællinger, videoer og kreative elevopgaver. Alle forløb lever op til Børne- og Undervisningsministeriets fælles mål for skoleområdet. Du kan finde de digitale tilbud her

For adgang til videoklip kræves der Uni-login.

Kilde: DR presse

Image

I samme kategori

Back to top button