StreamingnytStreamingtjeneste Tests

Test: Rakuten TV – streamingtjeneste med gratis film og leje/købefilm

Rakuten TV er ikke så kendt en streamingtjeneste her i Danmark, men de er skam tilgængelig her i Danmark med masser af film. Det gælder både lejefilm/købefilm, men også gratis film (som Rakuten kalder Free indhold), som du kan se helt gratis. Der er reklamer på gratis film. Rakuten Tv hed oprindeligt Wauki.tv og blev grundlagt i Spanien. Senere blev tjenesten dog opkøbt af den japanske e-handelsplatform Rakuten.

Bliv klogere på Rakuten TV i denne artikel.

På disse enheder kan du se Rakuten TV

Det er forskelligt, hvilke enheder Free indhold er tilgængeligt på, og hvilke enheder lejefilm/købefilm kan ses på.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Aktuelt her hvor vi tester i marts 2020, så er Rakuten TV Free indhold angivet til at være tilgængelig på følgende enheder.

  • Samsung Smart TV
  • LG Smart TV
  • Philips Smart TV
  • Hisense Smart TV
  • Panasonic Smart TV fra 2015 og frem
  • Pc og Mac

Rakuten TV app’en virkede fint på vores LG OLED fra 2017.

Kan også ses på Android og iOS enheder. Man kan dog ikke chromecaste Free TV indhold. Vi savner også en Apple TV app.

Rakuten TV overflade websiteBrugeroverfladen er ikke helt optimal, der er nogle stavefejl i kategorinavne, på LG app’en var der dog en liste med tilgængelige Ultra HD titler.

Gratis indhold

Der er en del gratis film på Rakuten TV, som altså kan ses på de kompatible enheder. På Smart TV platform er der pt. adgang til Free indhold helt uden at du behøver at registrere dig. På andre enheder er det nødvendigt med login eller registrere sig som bruger, inden man kan få adgang til Rakuten TV Free. Da Rakuten TV startede var der meget indhold uden danske undertekster, men nu ser det ud til at der danske undertekster på største delen.

Indholdet i gratis sektionen er HD eller SD indhold. Der er en programserie kaldet Matchday, der vist er eneste gratis titel i Ultra HD / HDR.

Lejefilm / Købefilm kvalitet med mere

Dolby Vision Dolby Atmos LogoI forhold til leje og købefilm, så streames der med op til 4K UHD kvalitet med HDR support. På LG TV app’en er der support for Dolby Vision HDR og Dolby Atmos. Man må nøjes med mak 5.1 lyd på andre enheder.

Rakuten anbefaler minimum 20 Mbps network forbindelse for 4K indhold.

Eftersom vi befinder os i corona krisen, ved vi ikke om Rakuten ligesom andre har skruet ned for kvaliteten. Umiddelbart så det ud til på vores router, at TV’et trak omkring 20 Mbit på Ultra HD indholdet. Vi har ikke kunne måle egentlig bitrate, da vi plejer at bruge Apple TV til dette.

Prisen på lejefilm / købefilm ligger på niveau eller lidt billigere end andre tjenester.

ser du maanen daniel rakuten tvTager vi en titel som Ser du månen Daniel, så koster den 39,- hos Rakuten TV, mens den koster 49,- hos Blockbuster og Viaplay. Bemærk, at man hos Rakuten TV kun kan betale med Visa / Mastercard eller Paypal og altså ikke et Dankort uden Visa.

Rakuten har ligesom andre udbydere aktuelt her marts 2020 adgang til tre biografaktuelle film grundet Corona krisen.

Købefilm bliver i ens bibliotek i mindst 3 år, og hvis udbyderen tillader det, vil det være tilgængeligt, så længe som Rakuten TV kan det, lyder det på deres hjemmeside.

Konklusion

rakutentvRakuten TV blev lanceret i Danmark tilbage i marts 2019, nu er der altså gået et år, her hvor vi tester. Tjenesten er blevet mere interessant i Danmark på det år. Der er nu masser af titler med danske undertekster, og Rakuten TV tilbyder streaming af indhold med flere Ultra HD / HDR titler i høj kvalitet.

Særligt for LG Smart TV ejere, så kan tjenesten levere høj kvalitet med både Dolby Vision og Dolby Atmos support. Rakuten har også talt om 8K indhold.

På prisen kan Rakuten af og til være billigere med filmleje end andre tjenester omend tjenestens brugerflade ikke virker helt poleret.


I samme kategori

Back to top button