Branche-Nyt

Pricerunner: – De danske onlinebutikker har haft vind i sejlene under Coronakrisen

Det aktuelle E-handelsindeks for 2. kvartal 2020 tager et kæmpe spring op og lander på et rekordhøjt niveau efter en periode, hvor der har været fuldt tryk på onlinehandelen i Danmark. PriceRunners E-handelsindeks ligger på 72,9.

Danskerne var hjemme og kastede sig over online handel med hjemmelevering i stort omfang.

PriceRunner oplevede en vækst på knap 100% i søgninger efter produkter og priser. I forrige kvartal – der også var i begyndelsen af Corona krisen med nedlukning af hele Danmark – var indekset på 66,7, og indekset er dermed steget med 6,2 point. Det er det højeste stigning i hele den tid, E-handelsindekset er blevet målt.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Indekset er lavet af analyseinstituttet Kantar i perioden 10. til 24. juni 2020 via en spørgeskemaundersøgelse blandt danske online butikker.

Læs mere om E-handelsindeksett hos Pricerunner her

Alle var meget bekymrede, da landet blev lukket ned i begyndelsen af marts. Den bekymring er i den grad gjort til skamme i e-handelsbranchen. Aldrig har en branche oplevet så markant vækst på så kort tid, og derfor ser vi også et stærkt indeks med en branche der har en stærk tro på fremtiden, siger Martin Andersen, direktør for PriceRunner.

E-handelen har oplevet stor fremgang i de seneste tre måneder, og Kantar undersøgelsen viser, at butikkerne aktuelt oplever et meget stærkt marked lige nu med et salg, der er meget bedre end samme tidspunkt sidste år.

Ehandelsindeks Q2 2020 4

40% af butikkerne svarer, at salget er meget bedre nu end det var i samme kvartal sidste år. I forrige kvartal svarede 28% at salget var bedre end samme kvartal sidste år.

Ehandelsindeks Q2 2020 3

Salget lige nu opleves som meget positivt.

Det har været Black Friday hver dag i lang tid for e-handelsbutikkerne. 80% svarer også i den nye undersøgelse blandt e-handelsbutikkerne, at deres salg lige nu er godt, og det er en markant stigning i forhold til seneste kvartal, siger Martin Andersen.

65% af butikkerne oplever at deres salg har udviklet sig positivt under Corona krisen – og meget bedre i 2. kvartal i forhold til 1. kvartal, hvor det kun var 50% der oplevede en positiv udvikling. Markant er især andelen af butikker, der oplever en negativ effekt af krisen. Den er faldet fra 30% til 12%.

Ehandelsindeks Q2 2020 5

Stærk fremtidstro

Troen på fremtiden er stærk på trods af den usikkerhed, der hersker om hvordan økonomien vil udvikle sig i de kommende måneder. 3 ud 4 butikker tror på at deres salg vil udvikle sig godt eller meget godt.

Men der er også en bagside af medaljen. Succesen giver butikkerne udfordringer.

Det er mangel på produkter og lange leveringstider, der lige nu er de største problemer. 48% af butikkerne fortæller at det primært er mangel på produkter, der giver dem problemer mens 37% har lange leveringstider af produkter, som største problem, siger Martin Andersen.


I samme kategori

Back to top button