Biografnyt

Superposition

Film | Dansk, Drama | 2023
IMDB
23 mar 2023
Biografen


Superposition - trailer (DK) - i biografen 23. marts

Superposition instrueret og skrevet af spillefilmsdebutant Karoline Lyngbye, traileren er netop frigivet.

SUPERPOSITION er et psykologisk drama om det moderne menneskes grundlæggende splittelse mellem at realisere sig selv og være nærværende overfor sine nærmeste. Filmen stiller spørgsmålstegn til og undersøger, om mennesket i virkeligheden er for selvoptaget til at være i et parforhold i dag.

I traileren møder vi det unge par Stine (Marie Bach Hansen) og Teit (Mikkel Boe Følsgaard). Sammen med sønnen Nemo forlader de hverdagens trummerum og flytter ud i en svensk skov, hvor de håber på at finde lykken, roen og hinanden. Men den nye simple tilværelse i naturen er måske ikke så simpel, som de havde forestillet sig…

Superposition – mere om handlingen

Storbyparret Stine og Teit og deres lille søn Nemo forlader hamsterhjulet og flytter off-the-grid i den svenske natur. Afskåret fra civilisationen håber de at genfinde kærligheden til naturen og hinanden, alt imens de dokumenterer deres nye bæredygtige livsstil i en podcast-serie. Til deres store irritation opdager de et par på den anden side af søen, som minder skræmmende meget om dem selv. Deres nyfundne paradis forvandler sig med ét til et fængsel og tvinger dem til at konfrontere deres egne egoer.

Mere om de medvirkende

I rollen som Stine ses Marie Bach Hansen, som for alvor brød igennem med sin rolle i DR’s Arvingerne (2014-2017). Siden da har hun gjort sig bemærket med store præstationer både på tv og på film, bl.a. i sæson 2 af DR’s Mord uden grænser (2018), i den prisvindende kortfilm En flirt (2020), og senest med hovedroller i TV2-serien Hvide Sande (2021) og i Anne-Grethe Bjarup Riis’ storfilm Hvidstengruppen II (2022), hvor hun ses i rollen som Kirstine ‘’Tulle’’ Fiil.

Marie Bach Hansen får stærkt modspil af Mikkel Boe Følsgaard i rollen som kæresten Teit. Mikkel Boe Følsgaard har siden sin imponerende start på karrieren med den prisvindende præstation i Nikolaj Arcels Oscar-nominerede En kongelig affære (2012) haft store roller på både film og tv, bl.a. DRs seersucces Arvingerne (2014-2017), Netflix’ filmatisering af bestselleren Kastanjemanden (2021) og verdenshittet The Rain, 4. sæson af Borgen på DR og Netflix (2022) og film som Den bedste mand (2016), En helt almindelig familie (2020) og Vores mand i Amerika (2020).

Holdet bag filmen
Den debuterende filminstruktør Karoline Lyngbye er et af landets mest lovende filmtalenter. Hun er uddannet fra Den Danske Filmskole i 2013 og har bl.a. instrueret kortfilmen Spidse albuer, blødende knæ (2013), der blev nomineret til en Robert samme år. Udover SUPERPOSITION står Karoline Lyngbye bag en tv-serie, der får premiere i 2024.

Bag kameraet har Beo Starling sikret sig filmfotografen Sine Vadstrup Brooker, Jakob Juul Toldam som klipper, Silje Aune Dammen som production designer og scenograf samt Pessi Levanto som komponist.

SUPERPOSITION produceres af Amalie Lyngbo Quist for Beo Starling og er støttet af New Danish Screen, DR, Film i Skåne og Finnish Film Foundation. Filmen distribueres i Danmark og Norden af Scandinavian Film Distribution.

Hvor kan man se Superposition?

Du kan se Superposition på Biografen fra 23. marts 2023
LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
JustWatch – Hvor kan det streames?
Kilde: Pressemeddelelse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

Back to top button