StreamingnytTV-Nyt

Sommerdahl – Sæson 3

- Premiere 6. marts på TV 2 Play

Mens den lige nu står på Badehotellet på TV 2 og TV 2 Play, så er der dansk sommer krimi på vej på TV 2 Charlie / TV 2 Play, når Sommerdahl er tilbage med sin tredje sæson.

Det første afsnit fra sæson 3 frigives 6. marts på TV 2 Play og søndag 13. marts på TV 2 CHARLIE.

Sommerdahl – Sæson 3 – Mere om handlingen

Vi følger naturligvis chefefterforsker Dan Sommerdahl (Peter Mygind) og resten af drabsafdelingen hos Helsingør Politi, når nye mordsager skal opklares. Der er lagt op til masser af krimi og ikke mindst intriger mellem trekløveret Dan, hans ekskone Marianne (Laura Drasbæk) og ven og kollega Flemming (André Babikian).

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

En familiefar bliver fundet død ved havnekarréen, en nonne bliver dræbt i det lokale kloster, og en lokal entreprenør bliver fundet død, dagen efter hans projekt er stemt igennem. Der er nok at se til for chefefterforsker Dan Sommerdahl (Peter Mygind) og resten af drabsafdelingen hos Helsingør Politi.

Imens nye mordsager skal opklares, spidser trekantdramaet mellem Dan Sommerdahl, hans ekskone Marianne Sommerdahl (Laura Drasbæk) og hans makker og bedste ven Flemming Torp (André Babikian) til. Marianne og Flemming er blevet kærester, men de ved ikke, hvordan de skal fortælle Dan om forholdet. Dan er særlig følsom, da han sørger over sin mors død. Efter flere fejlslagne forsøg får Marianne og Flemming endelig sat Dan i stævne, og til deres store overraskelse reagerer Dan med en velsignelse af deres forhold. Han trænger også selv til at komme videre, mener han.

Dan koncentrerer sig i stedet om det, han gør bedst – arbejdet. Mon forholdet mellem de tre kan holde, når de skal arbejde tæt sammen i opklaringsarbejdet? Politiinspektør Hanegaard (Lotte Andersen) er alt andet end begejstret for situationen. Det giver politiassistent og Dans svigersøn, Benjamin (Mathias Käki Jørgensen), en chance for at bevise sit værd, og han står samtidig overfor en vigtig beslutning sammen med kæresten Laura (Mia Helene Højgaard).

På arbejdet får Dan et nyt kvindeligt bekendtskab, da den charmerende kystvagt, Josefine Sundby (Maibritt Saerens), bliver involveret i en sag. Hun viser fra første møde interesse for Dan, hvilket alle undtagen Dan bemærker.

I tredje sæson møder vi desuden den lokale fiskehandler Otto, der spilles af Kurt Ravn. Han sørger altid for, at politistationen får serveret lækker frokost, hvilket passer politistationens efterforsker og mad-connaisseur, Svend Johansen (Peter Gantzler), rigtig godt. Derudover har Otto et godt netværk i byen, som skal vise sig at få stor betydning for politiets arbejde.

Sommerdahl datter spilles af en anden skuespiller i sæson 3

ny skuespiller laura sommerdahl datter
Fotos: Henrik Petit TV 2

I denne tredje sæson er rollen som Sommedahl’s datter, Laura overtaget af Mia Helene Højgaard. Det fordi at den hidtidige i rollen, Laura Kjær, ikke kunne få kalenderen til at gå op med optagelserne i og omkring Helsingør, efter at hun er begyndt på skuespilleruddannelsen i Aarhus.

Nye karakterer i sæson 3 af Sommerdahl

Josefine

Josefine spillet af Maibritt Saerens Foto: Henrik Petit
Josefine spillet af Maibritt Saerens Foto: Henrik Petit

Josefine, spillet af Maibritt Saerens, også kaldet ‘Jo’, arbejder som kystvagt i Helsingør. Hun møder først og fremmest Dan i arbejdsøjemed, da hun bliver involveret i en mordopklaring, men holder sig ikke tilbage med at vise interesse for ham.

Otto

Sommerdahl 3 Otto spillet af Kurt Ravn
Otto spillet af Kurt Ravn Foto: Henrik Petit

Otto er en ældre, lokal fiskehandler og et kendt ansigt i Helsingør. Han serverer en rigtig god frokost til stor glæde for hele politistationen, og holdet bruger også gerne hans gode forbindelser i byen, når der skal opklares sager.

Gæsteskuespillere i Sommerdahl Sæson 3

sommerdahl sæson 3 gæsteskuespillere

Helle Fagralid Afsnit 1+2

Anne Marie Helger Afsnit 5+6

Jens Sætter-Lassen Afsnit 7+8

Niels Ellegaard Afsnit 7

Finn Nielsen Afsnit 5+6

Sarah Boberg Afsnit 5+6

Caspar Phillipson Afsnit 4, 5, 6, 7 + 8

Birgitte Raaberg Afsnit 7+8

Interview med Rumle Hammerich

Sommerdahl 3
Foto: Henrik Petit

Hvorfor sagde du ja til at instruere episode 1-4 af den nye sæson?

Jeg elsker at instruere tv-serier og at arbejde med filmhåndværket. I de senere år har jeg instrueret en del tungt, vådt, gråt og mørkt tv-dramatik som eksempelvis ‘Broen’, så da Janni Helleskov, producer hos Sequoia Global Alliance, spurgte, om jeg ville lave sommermord i høj solskin og med et glimt i øjet, var jeg ikke i tvivl. Især med Peter Mygind i hovedrollen. Vi har tidligere arbejdet sammen helt tilbage på ‘Taxa’-serien, og Peter er en skuespiller, der giver rigtigt meget af sig selv, så det var et samarbejde, jeg virkelig så frem til.

Hvordan var det at instruere ‘Sommerdahl III’?
Det er et virkeligt godt og kampklart hold af skuespillere og teknikere på ‘Sommerdahl’, og mit samarbejde med fotografen Rasmus Arrildt udviklede sig hurtigt til en næsten intuitiv forståelse af scenerne. Der skal træffes mange nye beslutninger hele tiden, og holdet havde et tophumør og var meget omstillingsparate, og alle var klar på at digte med på dagens udfordringer.

Hvad har du haft fokus på som instruktør af den nye sæson?
Vores fokus har været at holde fast i seriens hjerte og optimere det, der er ‘Sommerdahl’s varemærker: Masser af solskin, plots man kan gætte med på, og interessante karakterer, der lige præcis balancerer på kanten af virkeligheden.

Jeg har arbejdet rigtig meget med skuespillerne for at få et godt drive i scenerne og holde det emotionelle spil mellem hovedkaraktererne levende. Samtidig er seriens Helsingør et slags fantasisted, der ikke er helt realistisk, så der har været et fokus på at insistere på den her forhøjede virkelighed, hvor solen altid skinner, birollerne er mærkelige, og alle har havudsigt.

Er der noget, som du er særlig glad for ved de første fire episoder?
Der har været mange ting, som jeg har glædet mig til at filme. For eksempel billedet af skuespillerinde Maibritt Saerens, der dukker op af havet med nogle harpunerede fladfisk, og den gyseragtige start på episode tre, hvor en pige bliver jagtet gennem en skov. Det er skønt, når det virker.

Ellers er jeg særligt glad for hovedkarakterernes personlige historier, der spejler sig i krimiplottenes tematikker, så man holder fast i psykologien, selvom serien er en underholdende og letfodet danser.

Derudover er der virkelig mange store og små karakterer i hver episode, og det har været en fornøjelse at møde alle de unge stjerner, gamle koryfæer og skønne skuespillere, jeg ikke har mødt før. Det er en særlig disciplin og kræver mod at hoppe ind midt i en serie og fyre en rolle af, så den falder ind i stilen. Jeg har været meget imponeret og har været glad for disse kreative møder.

Har du et særligt minde fra optagelserne?
Skuespiller Peter Gantzler tog mig med storm en dag, da han som politistationens erfarne ankermand havde en scene i en politibil, hvor han betroede sig til sin unge politimakker. Peter gjorde det med så meget kærlighed og indlevelse, at han gav mig tårer i øjnene. Det er den slags øjeblikke, der skal vises på tv.

Sommerdahl – Sæson 3
Sommerdahl – Sæson 3
6 mar 2022
TV 2 Play

Sommerdahl – Sæson 3 TV 2 Play Stream her
Dansk, Krimi Serie

LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
Sommerdahl Kirmi, Drama | Marts 1, 2020 (Denmark) onlystar 6.2
player
Manuskript: Lolita BellstarMedvirkende: Peter Mygind, André Babikian, Laura DrasbækResumé: A love triangle between Dan Sommerdahl, his wife Marianne Sommerdahl and their best friend Flemming Torp occurs as they try to solves killings in Helsingør.

Billeder


Se alle billeder >>

Videoer


Se alle videoer >>

Medvirkende

...
Dan Sommerdahl
name 2138558783. CB470041625
...
Flemming Torp
MV5BOWIzMDY2ZDQtNTQ0My00NzVhLWFmNjctOGRjMzYyODRhZmU5XkEyXkFqcGdeQXVyMTI3MDk3MzQ@. V1 QL75 UY140 CR55,0,140,140
...
Marianne Sommerdahl
MV5BZWVkNTA4YmUtYjcwMC00MGJiLWE3YTAtNjYzMjMzNzQ4N2ViXkEyXkFqcGdeQXVyNjM4Nzk4OTQ@. V1 QL75 UY140 CR3,0,140,140
...
Laura Sommerdahl
MV5BMTIwOTc4NTEwMV5BMl5BanBnXkFtZTYwMjkwNjEz. V1 QL75 UX140 CR0,0,140,140
...
Hanegaard
...
Svend
name 2138558783. CB470041625
...
Bellahøj
name 2138558783. CB470041625
...
Thor
...
Fru Sommerdahl
MV5BNWQ2MmU5NGQtOGEzNy00MWQwLWE2ZTEtMjIyZDRhZWNkNzEzXkEyXkFqcGdeQXVyMjQwMDg0Ng@@. V1 QL75 UX140 CR0,12,140,140
...
Thomas Anderson
...
Hugo
MV5BMTkwMzAyMTA3MV5BMl5BanBnXkFtZTcwMjk3MzMzMQ@@. V1 QL75 UX140 CR0,16,140,140
...
Rikke Trøst
MV5BOGE2ZWE4ZGQtZjU4Ny00NTdjLTg4MzQtYjczOGZmMDE4ZjhkXkEyXkFqcGdeQXVyMTAzMzk3MDM5. V1 QL75 UX140 CR0,12,140,140
...
Ali
...
Jonathan
name 2138558783. CB470041625
...
Balthazar

Se alle medvirkende >>

Lande: Denmark, GermanySprog: Danish

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


Image
Back to top button