Biografnyt

Rom

- romantiske feel-good drama i biografen 22. februar

ROM er titlen på en ny dansk film, der beskrives som en både morsom, livsbekræftende og rørende kærlighedsfortælling om at gå på opdagelse i sig selv og hinanden igen. I de bærende roller ses Bodil Jørgensen, Kristian Halken og Rolf Lassgård.

ROM har dansk biografpremiere den 22. februar som en del af Biografklub Danmark.

Rom – det handler den om

Gerda (Bodil Jørgensen) og Kristoffer (Kristian Halken) er taget på forlænget weekendtur til Rom for at fejre deres bryllupsdag og et langt ægteskab. De skal genopleve byen, hvor Gerda som ung gik på kunstskole. Men turen går ikke helt som forventet. Da parret møder Gerdas karismatiske kunstlærer og tidligere flamme, Johannes (Rolf Lassgård), havner Kristoffer på sidelinjen, mens Gerda jagter sin ungdom i Roms gader og stræder og må konfrontere fortidens spøgelser.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Bodil Jørgensen i altoverskyggende hovedrolle
MOTOR har sikret sig folkekære Bodil Jørgensen i den kvindelige hovedrolle som Gerda. Hun er kendt og elsket for et hav af forskellige roller på TV, film og de skrå brædder. Fra Rytteriet (2010) til All Inclusive (2014). Fra Hvidstengruppen (2022) til Riget Exodus (2022).

I rollen som Bodil Jørgensens mand Kristoffer ses Kristian Halken, der har en lang karriere bag sig fra både film, TV, teater og revy. Han har bl.a. medvirket i serier som Rejseholdet (2000-2004) og Badehotellet (2013-2023) og i filmene Dirch (2001) og senest feel-good dramaet Miss Viborg (2022).

Den svenske skuespiller Rolf Lassgård, der spiller Bodil Jørgensens gamle flamme Johannes, er en af Skandinaviens største skuespillernavne. Han er bl.a. kendt for sin ikoniske hovedrolle i filmen En mand der hedder Ove (2015). Derudover har Rolf Lassgård medvirket i Susanne Biers film Efter brylluppet (2006) og TV 2-serien Efterforskningen (2020).

Holdet bag filmen
ROM instrueres af Niclas Bendixen, der tidligere har instrueret begge sæsoner af tv-serien Ditte og Louise (2018), samt spillefilmen Ditte og Louise, som var hans spillefilmsdebut. Niclas Bendixen er kendt for sit arbejde som teaterinstruktør på en lang række teatermusicals senest den anmelderroste musical Moulin Rouge (2023).

I samarbejde med Kristian Halken og Niclas Bendixen har Christian Torpe skrevet manuskriptet til ROM. Christian Torpe er en anerkendt manuskriptforfatter, som b.la. er hovedforfatter på komedieserien ‘Rita’ (2012-2020) og DR-søndagsdramaet ‘Fred til lands’ (2019). På det store lærred har Christian Torpe skrevet manuskriptet til spillefilmene ‘Sover Dolly på ryggen?’ (2012), ‘Stille hjerte’ (2014), som han i 2015 modtog en Bodil for Årets Filmmanuskript på samt Pagten (2021), der var nomineret til Årets danske spillefilm og Årets adapterede manuskript.

Derudover er nogle af Skandinaviens mest erfarne og anerkendte filmfolk med på produktionen, herunder Manuel Alberto Claro som fotograf, My Thordal som klipper, Jon Ekstrand som komponist og Nikolaj Danielsen står for scenografien.

ROM produceres af MOTOR ved Andreas Hjortdal og Jesper Morthorst og distribueres i Danmark af Scanbox Entertainment. Filmen er finansieret med støtte fra Det Danske Filminstitut, TV 2 Danmark, Scanbox Entertainment, Det Svenske Filminstitut, SVT, Eurimages og Det Italienske Kulturministerium.

ROM trailer - biografpremiere 22. februar, 2024
ROM trailer - biografpremiere 22. februar, 2024

Rom

Film | Dansk, Drama, Romantik | 2024
Biografen


Medvirkende (ALFABETISK)
Bodil Jørgensen, Kristian Halken, Rolf Lassgård

Se alle medvirkende på IMDB
LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
JustWatch – Hvor kan det streames?
Kilde: Pressemeddelelse

Back to top button