TV-Nyt

Nogen ved noget – Sæson 2 om Louise Borglit-sagen

- om drabet på højgravide Louise Borglit

I anden sæson af seersuccessen ”Nogen ved noget” følger vi igen de to erfarne krimijournalister Jesper Vestergaard Larsen og Bo Norström Weile, som i over et halvt år har undersøgt Louise Borglit-sagen.

Undervejs i deres arbejde afsøger de spor, der sætter alvorlige spørgsmålstegn ved politiets arbejde i den fortsat uopklarede sag. Første afsnit af Warner Bros. Discovery-dokumentarserien ‘Nogen ved noget om Louise Borglit’ kan ses på discovery+ og Kanal 5 fra onsdag den 31. august.

I mere end et halvt år har de to journalister gransket den 28-årige mand, der i maj 2022 blev sigtet for drabet på højgravide Louise Borglit. De to journalister indleder deres undersøgelse af den mistænkte allerede fire måneder inden, politiet anholder og sigter ham. Deres interesse for den nu sigtede 28-årige begynder med et opsigtsvækkende tip fra en troværdig kilde, der fortæller, at politiet har begået alvorlige fejl i efterforskningen. Herefter starter en massiv gennemgang af mulige hændelser før og efter drabet, der blev begået i Herlev 4. november 2016.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Mangelfuld efterforskning

I første sæson af ”Nogen ved noget” var Jesper Vestergaard Larsen og Bo Norström Weile på sporet af Emilie Mengs mulige gerningsmand. I programmerne blev det afsløret, at politiet havde begået en række fejl. I sæson to sætter de to krimijournalister igen politiets arbejde under lup, og det står hurtigt klart, at efterforskningen i den indledende fase har flere alvorlige mangler.

– Der er en række ting, vi undrer os over ved politiets arbejde. Især i begyndelsen af efterforskningen. Blandt andet undrer vi os over, at de er hjemme hos den sigtede allerede den aften, hvor drabet sker, uden at de undersøger ham nærmere, udtaler Jesper Vestergaard Larsen og Bo Norström Weile.

I en omfattende kortlægning af sagsforløbet – fra november 2016 frem til i dag – finder Jesper Vestergaard Larsen og Bo Norström Weile frem til nye oplysninger og spor i sagen. Det har resulteret i en afhøring hos Københavns Vestegns Politi samt en overdragelse af konkrete fysiske spor, som politiet i dag gør brug af i deres efterforskning mod den sigtede.

– Vi er meget bevidste om, at det er politiet og ikke os, der skal opklare den her sag. Men når vi finder ud af ting undervejs, som vi kan se, at politiet ikke kender til – eller som de ikke har formået at undersøge i deres efterforskning – hjælper vi gerne til, siger Jesper Vestergaard Larsen og Bo Norström Weile.

I de to journalisters undersøgelse af drabet på Louise Borglit finder de frem til en række centrale kilder, som aldrig før har stået frem – og flere som politiet ikke har talt med. Det gælder blandt andet naboer og bekendte til den sigtede samt ofre, som ligger inde med afgørende viden.

– Louise Borglit-sagen er en af de mest opsigtsvækkende drabssager i nyere tid – både på grund af grovheden, men især det faktum, at den fortsat er uopklaret efter så mange år. Derfor er det vigtigt, når Bo og Jesper gennem programmets seks afsnit afdækker en række alvorlige fejl i politiets arbejde, som man må antage har del i, at en gerningsmand endnu ikke er dømt. Jeg er overbevist om, at programmets afsløringer vil overraske danskerne og forhåbentligt efterlade stof til eftertanke hos politiet, siger Tine Røgind Quist, Executive Producer Crime, Warner Bros. Discovery.

Nogen ved noget om Louise Borglit’ byder på i alt seks afsnit, hvor seerne får indblik i de to journalisters jagt efter nye spor, der kaster nyt lys over den uopklarede drabssag. Undervejs kommer foruroligende oplysninger om den sigtede til overfladen fra bl.a. naboer, og der sættes i den grad spørgsmålstegn ved, hvorvidt sagen kunne have været håndteret anderledes.

Onsdag den 31. august får første og andet afsnit premiere på discovery+, og første afsnit sendes på Kanal 5. Samme dag er der også premiere i Norge, Sverige og Finland. De resterende afsnit vil blive tilgængelige ugentligt.

31 aug 2022 21:00
*Kanal 5 Discovery+

Nogen ved noget – Sæson 2 om Louise Borglit-sagen Kanal 5 discovery+ STREAM HER
Reportage

LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


Image Bestil Discovery+ her – Reklame

Back to top button