Streamingnyt

Mørkt Hjerte

- ny discovery+ originalserie med Gustav Lindh

Mørkt Hjerte er en psykologisk dramathriller i fem afsnit, der er baseret på virkelige hændelser. Serien handler om, hvordan en gammel familiefejde og en ung brusende kærlighedshistorie kolliderer og fører til en fatal tragedie. I hovedrollerne finder vi udover Gustav Lindh de kendte svenske skuespillere Aliette Opheim, Clara Christiansson Drake og Peter Andersson.

Mørkt Hjerte – det handler den om

Det unge kærestepar Sanna (Clara Christiansson Drake) og Marcus (Gustav Lindh) bor på to nabogårde. Deres familier har i generationer været i konflikt med hinanden. Sannas far, Bengt (Peter Andersson), er velhavende, og Sanna drømmer om at overtage og forny det succesrige skovbrug. Modsat er Marcus’ families gård på randen af konkurs. Bengt er imod Sannas og Marcus’ forhold og forsøger at presse Sanna til at afslutte forholdet. Kort efter forsvinder Bengt sporløst.

Efter to år bliver Missing People involveret, og Tanja (Aliette Opheim), en lokal frivillig, bliver besat af sagen og sætter alt ind i sin søgen efter sandheden.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

– Det har været utroligt spændende og udfordrende at være en del af serien. Det er nok den mest komplekse opgave, jeg har stået over for som skuespiller. Gustav Möller har gjort det fremragende. Han er blandt de bedste instruktører, vi har i Skandinavien, siger Gustav Lindh, der vandt en Bodil for sin hovedrolle i Dronningen fra 2019.

Erfarne kræfter bag serien

Mørkt Hjerte er skabt af to af Skandinaviens mest fremtrædende filmskabere. Serien er instrueret af Gustav Möller, der er uddannet på Den Danske Filmskole og står bag Den Skyldige fra 2018, som vandt en Robert for årets danske spillefilm. Den anden part er Oskar Söderlund, der er manuskriptforfatter på den anmelderroste Snabba Cash.

Serien er baseret på bogen The Dark Heart af journalisten Joakim Palmkvist, der handler om mordet i Förlösa i 2012, hvor en Missing People-frivillig blev den første privatperson i Sverige til at opklare et mord, der ikke umiddelbart havde nogen mistænkte. Mørkt Hjerte har allerede høstet store roser i hjemlandet, hvor Expressen har kaldt den “serien, man ikke må misse”.

En dramaserie giver mulighed for at behandle historien på en anderledes måde, som man normalt ikke ville se i nyhedsstrømmen, siger Gustav Möller.

Han bliver suppleret af Oskar Söderlund, der fortæller, at de med serien ville fordybe sig i det psykologiske aspekt af den voldsomme historie i stedet for en klassisk tabloid tilgang med voldelige deltajer og spekulationer som omdrejningspunkt.

– Hos Discovery er vi stolte af at kunne præsentere endnu en ny nordisk serie med store skandinaviske profiler både foran og bag kameraet. Med Mørkt Hjerte cementerer vi, at stærke fiktionsserier er en vigtig del af vores profil, siger Pil Gundelach Brandstrup, programdirektør hos Discovery.

Mørkt Hjerte er produceret af Anna Carlsten og Caroline Landerberg / FLX for discovery+ i co-produktion med Film i Skåne og REinvent Studios.

3 mar 2022
Discovery+

Mørkt Hjerte discovery+ Stream her
Thriller Serie

LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
Kilde: Discovery Networks presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


Image
Back to top button