TV-Nyt

Kom helt tæt på kendte og kongelige, som er med til at sætte Danmark på verdenskortet i en af de dyreste – og måske mest intrigante – sportsgrene: dressur.

DR’s journalist Caroline Lotz har fået en unik adgang til at følge danske hestesports største stjerner og mest markante karakterer helt tæt gennem to år. To år, der med programmets hovedpersoner som omdrejningspunkt, byder på både storhed og fald for dressursporten.

– Reportageserien giver et indblik i en fascinerende hesteverden, med vilde karakterer, høje sportslige ambitioner og præstationer, intriger, dramaer og blod, sved og tårer. En verden, hvor der er så meget prestige og så mange penge på højkant, at den gode dømmekraft udfordres, siger Anders Kern Boje, underdirektør i DR Nyheder med ansvar for Sporten.

Reportageserien starter i 2022 og fortæller kronologisk om de begivenheder, der blandt andet fører til store sportslige præstationer med VM-guld i dressur for hold på hjemmebane i Herning. Men også til afsløringen af hestemishandling i staldene hos Andreas Helgstrand, der ikke bare er en af Danmarks dygtigste dressurryttere men også en af verdens største hestehandlere. En afsløring, der kaster dansk hestesport ud i en stor krise.

– Vi får lov at følge Andreas Helgstrand helt tæt, selv når tingene begynder at ramle sammen rundt om ham og hans forretning. Det giver en uset vinkel på alletiders største skandale i dansk hestesport, som Andreas Helgstrand også tager på sig personligt, når han kommenterer direkte på afsløringerne af mishandling af hestene i hans stald i seriens sidste afsnit, siger Anders Kern Boje.

I reportageserien sætter en række eksperter med indsigt i den danske hesteverden de mange forskellige begivenheder ind i et større billede, og vi ser de ofte skjulte sammenhænge mellem skæbnerne i de forskellige personportrætter.

Følger en af verdens bedste ryttere

Reportageserien følger blandt andre også Cathrine Laudrup-Dufour, der er en af verdens bedste ryttere, men kan alligevel ikke nøjes med at ride heste, for der skal penge til, hvis man vil være verdens bedste.

Vi følger Cathrine Laudrup-Dufour under og efter de glade VM-dage i Herning, hvor der kommer metal med hjem, men hvor det også efterfølgende er blevet tid til, at hun skal sige farvel til en af sine allerbedste heste.

En anden af seriens gennemgående skikkelser er prinsesse Nathalie, der undervejs stopper som landstræner, men alligevel tilskrives og hyldes for sin kæmpe aktie i de danske medaljer ved VM i dressur i Herning. Prinsesse Nathalie, der som nyvalgt medlem i Dansk Rideforbunds bestyrelse, ser ud til at få en vigtig rolle i genrejsningen af dansk ridesport.

Serien har premiere onsdag den 15. maj klokken 21.25 på DR1. Allerede nu kan alle seriens fire afsnit ses på DRTV.

Afsnit 1: Mellem hestelort og milliarder: Dollars og dressur

Afsnit 2: Mellem hestelort og milliarder: Muldvarp og millionsalg

Afsnit 3: Mellem hestelort og milliarder: Storhed og fald

Afsnit 4: Mellem hestelort og milliarder: Når kunsten slutter, starter volden

Hvor kan man se Mellem hestelort og milliarder?

Du kan se Mellem hestelort og milliarder på DR TV fra 15. maj 2024
LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
26 maj 2024 13:05
DR1

Mellem hestelort og milliarder: Muldvarp og millionsalg DR1

27 maj 2024 07:15
DR1

Mellem hestelort og milliarder: Muldvarp og millionsalg DR1

29 maj 2024 21:25
DR1

Mellem hestelort og milliarder: Storhed og fald DR1

3 jun 2024 07:15
DR1

Mellem hestelort og milliarder: Storhed og fald DR1

5 jun 2024 21:25
DR1

Mellem hestelort og milliarder: Når kunsten slutter, starter volden DR1

11 jun 2024 07:15
DR1

Mellem hestelort og milliarder: Når kunsten slutter, starter volden DR1

JustWatch – Hvor kan det streames?
Kilde: DR presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

Back to top button