TV-Nyt

Det er de ansatte, der er hovedpersonerne, når DR onsdag den 28. februar har premiere på endnu en omgang af dokumentarserien ‘Med livet i hænderne’. I tredje sæson følger vi hverdagen hos en række nye medarbejdere på Riget og på nye afdelinger i forhold til de tidligere sæsoner. Seerne kommer også med udenfor Rigshospitalets murer i lægehelikopteren og akutbilen.

Det er DR’s tv-læge Peter Qvortrup Geisling, der har fået ideen til serien. Han siger:

– Vi betaler flere hundrede milliarder skattekroner til sundhedsvæsnet hvert år, så det er vigtigt, at alle danskere får chancen for at løfte taget af et hospital og kigge ned og opleve hverdagen i den hvidkitlede verden. Samtidig er de ansatte i sundhedsvæsnet ikke særligt gode til at fejre sig selv og hinanden. Af de to grunde er det de ansatte i sundhedsvæsnet, der er i centrum i ‘Med livet i hænderne’.

Unik adgang
I tredje sæson af ‘Med livet i hænderne’ har DR fulgt de ansatte på Rigshospitalet fra efteråret 2022 og ind i foråret 2023. Seerne møder blandt andre traumelederen Michael, urinvejskirurgen og cheflægen Malene, sygeplejersken Julie, børnefysioterapeuten Camilla og den driftsansvarlige i køkkenet, Torben – og kommer tæt på både det ydre og indre drama, der udspiller sig. Så seriens omfang og adgang er enestående:

– Det er en unik adgang, vi har fået på Rigshospitalet – først og fremmest til de ansatte, men også til de patienter, der er indlagt på hospitalet. Det følger der et stort ansvar med, og ambitionen har været at give så nuanceret et billede som muligt af et sundhedsvæsen, som vi alle bidrager til, og på den ene eller anden måde kommer i kontakt med i løbet af livet, siger redaktionschef i DR Niels Jacob Schøtt.

  • Afsnit 1: Et nyt liv

Kirurgen Malene holder vejret. Hun skal operere en rask kvinde, der vil donere sin ene nyre væk. I traumecenteret venter Michael og holdet. Helikopteren er på vej med en bevidstløs mand.

  • Afsnit 2: Akutlægen

En mor og to børn er havnet i en bilulykke, så Michael rykker hurtigt ud med lægebilen. Robot-kirurgi skal hjælpe Stig, der skal have en nyre fra sin svigerdatter, Victoria. Og så bliver sygeplejersken Julie bedt om at tage mere ansvar.

  • Afsnit 3: Hurtig omstilling

Helikopteren bliver tilkaldt til en alvorlig trafikulykke. En yngre kvinde sidder fastklemt. Imens hjælper Camilla en 5-årig dreng, der har fået en ny fod.

  • Afsnit 4: Bare jeg vågner igen

Malene får brug for akut hjælp under en svær operation. Lisbeth skal spille violin til en stor hjerneoperation. Og så tager Julie ekstravagter, så vagtplanen kan hænge sammen.

  • Afsnit 5: Svære beslutninger

Michael har vagt på helikopterbasen, men er i tvivl om han kan flyve ud til en ulykke. Malenes store operation er i gang, men holdet er i tvivl om, hvad der er bedst for patienten.

  • Afsnit 6: Gravid på traumestuen

Traumeholdet skal redde en gravid kvinde, der er blevet kørt ned af en lastbil. Julie har første vagt som ansvarshavende sygeplejerske, og på operationsgangen skal Malene lære en ny kirurg op.

Hvor kan man se Med livet i hænderne – Sæson 3?

Du kan se Med livet i hænderne – Sæson 3 på DR TV fra 28. februar 2024
LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
JustWatch – Hvor kan det streames?
Kilde: DR presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

Back to top button