Streamingnyt

Made in Finland

Made in Finland er en virkelighedsbaseret dramaserie om Nokia, som får premiere på C More den 23. maj. Danske Jonathan Harboe er med på rollelisten i den fascinerende historie om et lille finsk elektronikfirma, der blev verdens største mobilproducent, og ændrede vores hverdag.

I Finland bliver Nokia forbundet med gummistøvler, byen af samme navn og landets mest berømte virksomhed nogensinde. Men internationalt vil Nokia altid være associeret med mobiltelefoner. Made in Finland er en ny C More Original-serie, som skildrer Nokias opblomstring i slut 80’erne.

Made in Finland får premiere på C More mandag den 23. maj med alle seks afsnit på én gang.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

[CMore14dagegratis]

Made in Finland – mere om handlingen

I 1988 er Nokia et lille men ambitiøst finsk firma, der håber at erobre verden med sin nye mobilteknologi. Det ser dog ikke alt for lovende ud, da virksomheden er på randen af konkurs på grund af sine hasarderede opkøb i elektronikindustrien.

Katarina Tammi, som er en idealistisk og ambitiøs advokat, forsøger sammen med sin studiekammerat, Aki Makkonen, at finde rede i patentlovene i den nystartede mobiltelefonafdeling i Nokia. Samtidig prøver ingeniøren, Risto Salminen, som er lige dele entusiast og autist, at designe en bedre, mindre og mere effektiv mobiltelefon.

Efterhånden som det står mere og mere klart, hvor impulsive og vovede Nokia-chefen Kari Kairamos erhvervelser i elektronikindustrien er, opstår der intern modstand i organisationen, og firmaets økonomidirektør, Jorma Ollila, går aktivt ind i magtkampen.

Samtidig anlægger amerikanske og mægtige Motorola en patentovertrædelsessag mod Nokia, og de unge og uprøvede advokater, Katarina og Aki, får deres at se til med at forsvare det finske firma. I Motorolas stærke advokatteam – kaldet ”Motorola Sharks” – finder vi Chris Jackman, som spilles af danske Jonathan Harboe (Sjit Happens, Dystopia). En ung, men meget snu advokat.

Ingeniøren, Risto Salminen, bliver mere og mere besat af sit projekt med at udvikle en mere anvendelig mobiltelefon baseret på GSM-teknologi, og da økonomidirektøren, Jorma Ollila, kommer til magten i mobiltelefonafdelingen, så kommer der virkelig skub i sagerne hos Nokia.

Under kodenavnet ”101” begynder arbejdet for alvor med at skabe en funktionel mobiltelefon, som har en størrelse, som gør det muligt at have den med sig overalt. Nokias verdenssucces begynder med andre ord at tage form.

Made in Finland er skabt og instrueret af Maarit Lalli og produceret af Rabbit Films i samarbejde med Aurora Studios for MTV3 Finland og C More. Rabbit Films er international distributør af serien.

 

C MORE | Made in Finland
C MORE | Made in Finland
LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
JustWatch – Hvor kan det streames?
Kilde: C More presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


SkyShowtime 39 kr Annonce

Back to top button