Biografnyt

Krysantemum

- Se traileren til ny dansk film med Morten Hee Andersen

KRYSANTEMUM er et familiedrama om den unge mand Anders, der driver ulovligt salg af fyrværkeri i sin fritid. Han har ikke talt med sin far, Thomas, i årevis på grund af en familietragedie, der rev dem fra hinanden, men nu er de tvunget til en genforening, hvis fødegården skal reddes. Det bliver startskuddet på en bevægende fortælling om en familie, som gennem ulovlig transport og salg af livsfarligt fyrværkeri omsider får mulighed for at finde ud af mørket og måske finde tilgivelse… men tør de gribe chancen og nå det i tide?

Stærke navne foran kameraet

I rollen som sønnen Anders ses Morten Hee Andersen i sin første hovedrolle på spillefilm. Han er bl.a. kendt fra DR1-dramaserierne Herrens Veje (2017) og Fred til lands (2019). Morten Hee Andersen er aktuel i DR-serien Carmen Curlers (2022) og snart i rollen som Simon i Annette K. Olesen Ingen Kender Dagen (2022).

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Henrik Birch spiller Anders’ far Thomas, der konfronteres med sin fortid for at kunne forsones med sin søn. Henrik Birch har tidligere medvirket i en anden anmelderrost film fra det nordjyske, Klumpfisken (2014), hvor hans hovedrolle indbragte ham både en Bodil og en Robert og senest i rollen som Flemming Bamse Jørgensens far i Bamse (2022).

Mellem far og søn står Karen-Lise Mynster i rollen som Kamma, Anders’ mor og Thomas’ ekskone, der med forsigtighed navigerer i det komplicerede forhold mellem far og søn. Hun har et utal af store film-tv- og teaterroller bag sig, senest som Jesper Christensens hustru i Søren Kragh Jacobsens Lille Sommerfugl (2020) og i rollen som Gudrun i Niels Arden Oplevs Rose (2022).

Holdet bag

KRYSANTEMUM er Christian Bengtsons spillefilmsdebut som instruktør og manuskriptforfatter. Han er uddannet fra manuskriptlinjen på Den Danske Filmskole i 2019 og har siden filmskolen været forfatter på tre radiodramaserier på DR samt på de to DR3-serier Noget om Emma (2020) og Lover (2021). I 2019 modtog Christian Bengtson FilmFyns Talentpris for kortfilmen Draget, ligesom han har modtaget fire Robert-nomineringer for henholdsvis kortfilmene Shiva (2018), Drage (2019) og Kaldet (2020), som han selv har skrevet og instrueret samt DR3-serien Noget om Emma (2020).

KRYSANTEMUM | Trailer
KRYSANTEMUM | Trailer
17 nov 2022
Biografen

Krysantemum Biografen
Dansk Film

LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


Image
Back to top button