StreamingnytTV-Nyt

Fantomforhold

Kærestesorger er en universel problematik, som de fleste af os vil blive ramt af i løbet af livet. Med et glimt i øjet dykker den nye YouSee Original ’Fantomforhold’, der får premiere på Xee den 1. november, ned i den svære hjertesorg og alt det, der følger med, når man får sit hjerte knust – uanset hvem man er, og hvor man er i livet.

’Fantomforhold’ har premiere på Xee den 1. november 2022. Her vil alle seriens afsnit kunne binges, mens der kommer et afsnit om ugen på flow. Serien består af 7 afsnit af ca. 30 min. varighed.

Fantomforhold – det handler den om

Hvordan lærer man at elske sig selv, når den man elsker, ikke gør det længere? ’Fantomforhold’ handler om den 28-årige Allie, som lider af kærestesorger, efter at hendes kæreste David er gået fra hende. Efter et spontant knald med den karismatiske kunstner Chresten, anbefaler han Allie en nyoprettet støttegruppe for folk med kærestesorger. Her møder hun mennesker med alle former for hjertesorger, og hun finder et fællesskab for knuste hjerter. Men samtidig med, at Allie har akut brug for psykologhjælp fra sin terapeut Ellen, ligger hun i med Ellens kæreste, og det komplicerer tingene en smule.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

For skaberne bag serien, Rikke Kolding og Anna Juul, har det været vigtigt at give et ærligt billede af den tabubelagte hjertesorg.

”Kærestesorger er ofte skildret i fortællingerne på TV, men er sjældent centrum. De forbliver en sidebemærkning og noget, der skal til for at føre til noget andet ret hurtigt. Men når jeg har haft kærestesorger, har det altid føles så overvældende stort, og jeg har aldrig helt kunne forstå, hvorfor vi ikke snakker mere om det. Det er jo noget næsten alle oplever i løbet af deres liv, og det er også det, der gør en kærestesorggruppe til en interessant arena at bygge en historie og et karaktergalleri ud fra,” fortæller Rikke Kolding og Anna Juul fortsætter:

”Der har været et pågående arbejde med at tage alle følelser i en kærestesorgproces seriøst, også det komiske, det latterlige og det absurde. Noget bliver ikke mindre sorgfulgt af, at det også er lidt sjovt – sådan har jeg det i hvert fald selv. Det har også været vigtigt for mig at nuancere “ekskæresterne”, så de ikke er entydigt “dårlige” eller “gode”, for sådan er det jo sjældent i et brud. Som oftest går det jo bare ikke, og det kan være svært at finde sig i.”

’Fantomforhold’ tager sit udspring i en kærestesorggruppe, hvor deltagerne mødes og bearbejder deres individuelle kærestesorg i fællesskab. Det skal være med til at give et ærligt billede af, at alle oplever hjertesorger forskelligt og har brug for forskellige ting i sorgprocessen.

”Vi vil så gerne forstå alting, men kærestesorger går ikke nødvendigvis væk af, at man forstår dem. Der er ingen ’korrekt’ måde at komme over kærestesorger på, og forhåbentlig vil der være noget eller nogen, som de fleste seere, der har prøvet at få deres hjerte knust, vil kunne spejle sig i,” siger Rikke Kolding og Anna Juul fortsætter:

”Vi håber, at det vil få folk – eller bare én enkelt person – til at føle sig lidt mindre ensomme og lidt mere set.”

Lydmor har lavet et originalt soundtrack til serien, som bliver tilgængeligt i forbindelse med premieren. Det består blandt andet af otte fuldstøbte sange, som tager afsæt i hendes egne oplevelser med den svære hjertesorg.

”Da jeg blev spurgt, om jeg ville producere lyduniverset til serien, stod jeg selv midt i en enormt svær kærestesorg. Derfor tøvede jeg ikke et sekund med at sige ja, da jeg fik at vide, at serien ønskede at give et råt og ærligt billede af hjertesorgen, ” fortæller hun og fortsætter:

”Hjertesorg, det at miste et menneske, man elsker, er en undervurderet smerte. Jeg havde brug for at musikken var ufortyndet smertefuld, ufortyndet vred, ufortyndet smålig og ufortyndet sorgfuld. Det er blevet et meget råt udtryk, som står i kontrast til den nære og intime stemning i kærestesorggruppen.”

Med ’Fantomforhold’ har Xee for første gang modtaget produktionsstøtte fra Public Service-Puljen. Det glæder Xee, som ser frem til at give deres seere endnu mere originalt dansk kvalitetsindhold.

”Vi synes, det er vigtigt at investere i kvalitetsindhold med en stærk dansk identitet, og selvom vi er en kommerciel tv-kanal, har vi altid haft som ambition at fortælle vedkommende historier med temaer, der både kan underholde, give nye talenter en chance og ikke mindst røre vores seere. Med produktionsstøtten fra DFI har vi haft mulighed for at producere endnu mere originalt dansk fiktion og ikke mindst indhold af høj kvalitet, der tør tage fat på svære emner som ensomhed og hjertesorg,” siger Kim Poul Christensen, mediedirektør i Nuuday.

Fantomforhold - Trailer
Fantomforhold - Trailer

Fantomforhold

Serie | Dansk, Drama
1 nov 2021
Xee


LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
JustWatch – Hvor kan det streames?
Kilde: Xee presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


Back to top button