Streamingnyt

Drenge

- ny danskproduceret ungdomsserie fra Viaplay

Viaplay er på vej med en ny danskproduceret ungdomsserie fra Viaplay med titlen Drenge. Serien er  færdigindspillet i Silkeborg.

’Drenge’ handler om at gå fra barn til voksen og om at finde sin identitet i en tid, hvor man ikke længere har en entydig manderolle at læne sig op ad. Originalserien instrueres af Jonas Risvig og produceres af REInvent Studios.

‘Drenge’ bliver på otte afsnit af 24 minutter og får premiere på Viaplay i 2022.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Drenge – det handler den om

Viaplays nye Originalserie ’Drenge’ udspiller sig i det naturskønne Silkeborg, hvor der hver søndag morgen lyder en klar røst fra det lokale drengekor. Ti unge mænd har i snart ti år mødtes her for at oplade deres engleblide stemmer, mens de uden for kirken har skabt et tæt og ubrydeligt venskab. Når kirkeklokkerne ikke ringer, mødes de sammen at udleve deres forbudte drifter og prøve sig selv og hinandens grænser af med sex, alkohol og vildskab. Deres vej mod voksenlivet balancerer på en knivsæg mellem lys og mørke, skyld og uskyld, tro og nihilisme, men da en af drengene omkommer i en drukneulykke under mystiske omstændigheder, og en ny dreng træder ind i gruppen, bliver deres sammenhold og loyalitet sat på prøve. De tvinges nu til enten at gå til som evige drengerøve eller at udvikle sig til mænd.

– ’Drenge’ er en serie, der er helt i tråd med vores satsning på vedkommende og samtidsrelevant indhold til de unge. Serien er en stærk og ægte fortælling om venskab, kærlighed, far/søn-forhold og at modnes og finde sin plads i livet. Instruktør Jonas Risvig er kendt for at skabe involverende indhold, der henvender sig til unge på deres egne præmisser, og vi har store forventninger til denne spændende serie, han nu skaber til Viaplay, siger Filippa Wallestam, EVP og Chief Content Officer hos NENT Group.

Instruktør og ophavsmand til ‘Drenge’, Jonas Risvig, er kendt for at skabe autentiske indie-serier, der henvender sig til unge, blandt andet serierne ’CENTRUM’ og ’GRÆNSER’. ’Drenge’ er baseret på Risvigs egen opvækst i Silkeborg, hvor han selv oplevede kontrasten mellem at skeje ud hver weekend med vennerne, for at stå op søndag morgen og møde dem i kirkekorets uskyldsrene rum. Optagelserne har fundet sted i Silkeborg med brug af lokale statister for at skabe så autentisk et miljø som muligt.

– Det har været spændende at vende tilbage til min hjemegn og udfolde en vedkommende og dramatisk ungdomsserie her, hvor jeg selv voksede op. Der ligger en stor fortællemæssig drivkraft i den voldsomme kontrast mellem kirkens rolige, lyse, uskyldsrene rum over for drengenes skjulte, mere mørke fællesskab defineret af druk, sex og grænseoverskridende handlinger. Samtidig tror jeg, de fleste vil kunne identificere sig med fortællingen om at være i et fællesskab, hvor man kan prøve sig selv af, og som på godt og ondt er med til at definere den person, man vokser op og ender med at blive, siger Jonas Risvig.

Rollelisten til ’Drenge’ byder både på etablerede navne og en række debutanter. I de centrale roller ses debutanten Viktor Hjelmsø, Sylvester Byder (Fred til lands, De forbandede år, Erna i krig), Karoline Hamm (Equinox), Dar Salim (Forhøret, Fred til lands, Kriger) og Julie Christiansen (Lykke-Per, Kollision). Desuden medvirker blandt andre Tarek Zayat (Shorta) og Oliver Michelsen (Dating for Letøvede).

‘Drenge’ er en Viaplay Original instrueret af Jonas Risvig, der blandt andet også har skabt ungdomsserierne ’CENTRUM’ og ’GRÆNSER’. Serien er skrevet af Mikkel Sørensen og Lars Bang. ’Drenge’ produceres af REInvent Studios med Executive Producer Rikke Ennis og producer Sofie Siboni. Executive Producer fra NENT er Anne Borggaard Sørensen. ‘Drenge’ er skabt med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje.

Kilde: Nent Group presse
Back to top button