TV-Nyt

DR1 Kl. 21.25 mandag aften sendes dokumentaren ‘Længe leve Lise’, som er et rørende portræt, der blev lavet af Lise Nørgaard i forbindelse med Lise Nørgaards 100 års fødselsdag.

Desuden mindes ‘Aftenshowet’ Lise Nørgaard fra kl. 19.05.

DR2 Kl. 20.00 mandag aften sendes Matador-afsnittet ‘Hr. Stein’. Netop dette afsnit er udvalgt, fordi det er et af danskernes favorit afsnit, og Lise Nørgaard har skrevet manuskriptet til afsnittet.

På fredag klokken 20.00 vil DR hylde Lise Nørgaard i et mindeshow, der sendes direkte fra Korsbæk på Bakken, hvor Matador-universet er genskabt med bygninger og gader fra TV-serien.

– Lise Nørgaard tegnede i Matador et portræt af danskernes liv og vores lands historie i en periode på over 20 år. En tid som havde kolossal betydning for Danmark som land og for dansk kultur. Matador har uden tvivl gjort mange mennesker bevidste om den tid, som vi i dag står på skuldrene af. Serien er og bliver et sandt mesterværk og takket være Lise Nørgaards helt særegne evne til at skabe fortællinger vil Matador være et samlingspunkt og en fælles reference for os som nation i mange år fremover. Man kan lave “en Maude” og gå i seng i ærgrelse og frustration eller en “Jørgen Varnæs” og forlænge juleferien langt ind i det nye år. Vores sprog er også blevet rigere. Der er uendelig meget at takke Lise Nørgaard for, og vi vil mindes hende med respekt og ære og ikke mindst med et smil, siger DR’s direktør for Kultur, Børn og Unge Henrik Bo Nielsen.

Lørdag klokken 19.50 sendes en nyproduceret mindedokumentar om Lise Nørgaard på DR1 og DRTV, inden ‘Sport 2022’ løber af stablen klokken 21.00.

Hvor kan man se DR mindes Lise Nørgaard?

Du kan se DR mindes Lise Nørgaard på DR TV fra 6. januar 2023
LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
JustWatch – Hvor kan det streames?
Kilde: DR presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

Back to top button