TV Streaming premierer

Delete Me – Sæson 2

Viaplays kontroversielle teenagedrama ’Delete Me’ vender tilbage med en ny sæson næste år, og det sker med Sofia Tjelta Sydness i sin første hovedrolle. Denne gang har ’Delete Me’ undertitlen ’Watch me’, som hentyder til handlingen i den nye sæson. Serien, der netop har startet optagelser, fokuserer på det store marked for salg af intime billeder på internettet.

Første sæson af Marie Kristiansens ungdomsdrama ’Delete Me’ skildrede digitale overgreb, mobning og eksklusion blandt unge. Nu er det tid til en ny sæson af Viaplay-serien, denne gang med Sofia Tjelta Sydness i hovedrollen. Nyt i denne sæson er, at der også er en mandlig hovedperson, spillet af Erik Enge.

– Det føles helt fantastisk at være en del af en ny sæson af ’Delete Me’. Jeg følte, at vi virkelig skabte noget unikt med den første sæson og fortalte en vigtig historie til et ungt publikum. At jeg nu får min første hovedrolle er både skræmmende og fantastisk, siger Sofia Tjelta Sydness.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Salg af nøgenbilleder online

I sæson to af ’Delete Me’ vil serien igen udforske den moderne ungdomskultur og se på, hvad der sker, når afgangssæsonen er slut. Denne gang sætter Marie Kristiansen fokus på et relativt nyt fænomen: Unge, der sælger intime billeder på nettet.

Sanna (Sofia Tjelta Sydness) er ikke længere den seje pige i skolegården. Hun blev ydmyget af sin kæreste i den første sæson, og covid-19 ødelagde hendes plan om at flytte til New York. Nu arbejder hun som servitrice i Oslo, men drømmer om at blive beauty influencer på YouTube.

Den unge piges berømmelse lader vente på sig, og efter råd fra sit store influenceridol, beslutter hun sig for at sælge intime billeder online.

– Det ’at lykkes’ på de sociale medier er vigtigere end nogensinde, og vores behov for konstant bekræftelse og tilhørsforhold er næsten blevet en afhængighed for en hel generation. Nye platforme er konstant på vej, der spiller på det behov. Vi ser også, at mange drømmer om at skabe en karriere på de sociale medier, siger Marie Kristiansen.

En moderne ’Bonnie & Clyde’

Hun beskriver sæson to som en moderne ’Bonnie & Clyde’ historie. Kristiansen vil skabe en underholdende thriller med et dybere budskab. En historie om identitet, om sociale medier og om vanskelighederne ved at finde sig selv og egne grænser i den digitale tidsalder. Derudover bliver kærlighed et større tema i den nye sæson.

– Sæson to udforsker den fintfølende periode, hvor unge er på vej ind i voksenalderen – en tid, hvor mange af dem føler et enormt pres for at leve op til urealistiske forventninger fra forældre og samfundet omkring dem. Vi følger et ungt par, der i deres søgen efter anerkendelse og berømmelse på de sociale medier bliver kriminelle, siger Kristiansen.

Siden premieren i marts har Viaplay-serien fået både national og international opmærksomhed med to priser ved den norske Gullruten (bedste foto og bedste klip) og sølv ved Seoul Drama Awards (Short-Form Drama). Derudover blev serien nomineret til bedste drama ved både dette års Seriekritikerprisen i Norge og ved den anerkendte C21 International Drama Awards.

– Den første sæson af ’Delete Me’ satte et vigtigt og nødvendigt fokus på, hvor svært det kan være at vokse op i dag, hvor alle har en markedsværdi, uanset om de kan lide det eller ej. Den nye sæson giver et indblik i de udfordringer, unge voksne oplever, og den pris nogle betaler for ikke at kunne leve op til umulige forventninger. Det er et vigtigt emne, der vil være relevant, uanset hvor du er i verden, siger Filippa Wallestam, EVP og Chief Content Officer hos NENT Group.

I sæson to af ’Delete Me’, vender Happy Jankell tilbage i rollen som hackeren Fanny. Den unge skuespiller Erik Enges medvirken er også bekræftet. Han fik sit store gennembrud i år som hovedrolleindehaver i Sveriges Oscar-bidrag, ’Tigrar’. Enge vandt en Dragon Award ved Göteborg Film Festival for samme rolle.

’Delete Me’ er skabt, instrueret og skrevet af Marie Kristiansen og produceret af Einar Film af producenterne Pål Kruke Kristiansen, Kristin Emblem og executive producer, Guri Neby. Tanya Nanette Badendyck er executive producer hos NENT Group.

Sæson to af ’Delete Me’ får premiere på Viaplay til næste sommer.

Kilde: Viaplay presse
Back to top button