TV-Nyt

Dag & Nat

- Se trailer til ny Sofie Gråbøl serie på TV 2

Lone Scherfig står bag den nye TV 2 serie Dag & Nat, der har premiere 29. maj. ‘Dag og nat’ beskrives en rørende og højaktuel dramaserie om hverdagen på en dansk fødegang. Stedet er belastet af et voldsomt arbejdspres, der udfordrer de ansattes ønske om at præstere en tårnhøj faglig og menneskelig standard. Men det er også en verden fuld af medfølelse, mod, empati og udholdenhed.

Sofie Gråbøl har hovedrollen som Ella, en ledende jordemoder på et moderne, dansk supersygehus. Sammen med sine nærmere kolleger møder og hjælper hun en generation af fødende og deres pårørende. Men jordemødre og læger er godt slidt ned, afdelingen er underbemandet og overbelagt, og man kan ikke skynde på en fødende kvinde. Sammen oplever personalet konflikter og nedture, traumer og triumfer, fødsler og forelskelser. For ét er sikkert: Ingen, der kommer igennem fødeafdelingen, går uforandrede derfra.

Dag & Nat er på otte afsnit

Annonce - artiklen forsætter nedenunder
jordemoder louise dag og nat tv 2
Jordemoder Louise (Marijana Jankovic) i ‘Dag & nat’. Foto: Rolf Konow/TV 2

Dag og Nat på TV 2 – Skuespillerne i serien

ds 0121 graded rk
Fotos: Rolf Konow/TV 2

Ella (Sofie Gråbøl)

Ella er afdelingens ledende jordemoder. Hun har en sund dømmekraft og har de øvrige jordemødres ubetingede tillid på trods af afdelingens mange nedskæringer. Hun prioriterer altid arbejdet over privatlivet, hvilket har ført til en næsten klinisk affære med børnelægen Jerry.

ds1 ep4 20210913 02654 graded ho

Louise (Marijana Jankovic)

Louise er en dygtig jordemoder med en helt særlig fornemmelse for de fødende. Louise synes ikke, mænd hører til på en fødegang. Det bliver et problem, da Louise får ansvaret for den nye, mandlige jordemoderstuderende, Vilhelm.

Marianne (Charlotte Munck)

Jordemoderen Marianne er dybt loyal og lydhør over for alle, undtagen sig selv. Hun kæmper hver dag for at hjælpe børn til verden, hun tager altid en ekstra vagt for at hjælpe Ella, men det hårde arbejde slider på hende og hendes familieliv.

marianne 2 charlotte munck 4 rk.jpg?center=0.3164138232569913,0

Tine (Sara Hjort Ditlevsen)

Jordemoderen Tine har en luftig gang på jord og en intuitiv tilgang til sit arbejde. Tine er stor tilhænger af naturlige fødsler, og hun irriterer tit Ella. Både fordi Ella er en pragmatisk kliniker, men også fordi Ella misunder Tines naivitet og umiddelbarhed.

ds1 ep6 20210915 03566 graded ho

Vilhelm (Patrick A. Hansen)

Vilhelm er en ung jordemoderstuderende med masser af gåpåmod. Han ønsker at få mest muligt ud af sin praktik på fødegangen. Han har dog svært ved at overbevise Louise om sit værd og må derfor kæmpe for sin ret til at lære.

ds1 ep5 20210920 04070 graded ho

Trille (Mette Horn)

Trille er en kærlig og kvik sosu, som gør langt mere end det, hun er ansat til. Hun elsker sine kolleger og sit arbejde, men en alvorlig hændelse skaber usikkerhed om hendes faglighed og bliver ødelæggende for hendes selvtillid.

ds 0470 graded rk

Vivi (Birthe Neumann)

Vivi er Ellas mor og laborant på hospitalet. Hun higer efter Ellas anerkendelse og opmærksomhed. Vivi ved godt, at hun ikke altid var den bedste mor for Ella, men det sårer hende, når Ella skubber hende væk, hver gang hun prøver at række ud.

ds 0301 graded rk

Jerry (Pål Sverre Hagen)

Børnelægen Jerry er norsk, samvittighedsfuld og svær at få ud af balance. Han er gift og har en søn, men har gennem længere tid haft en affære med Ella, som han nærer dybe følelser for. Jerrys situation kompliceres yderligere af hans ekstremt kristne familie.

20210824 ds 00728 graded ho

Milad (Afshin Firouzi)

Fødselslægen Milad er Ellas bedste ven på afdelingen. Han er en generøs mand, som elsker sit arbejde, uniformen og koncentrationen på operationsstuen. Milad er dog presset på hjemmefronten af en krævende familie, og han overvejer derfor at tage en stilling i det private for at tjene flere penge.

20210830 ds 01292 graded ho

Jacob (Mattias Nordkvist)

Anæstesilægen Jacob er en tilsyneladende robust mand, som efterhånden indhentes af de traumatiske forløb, han som læge har været vidne til. Det hjælper heller ikke, at introlægen Frederik igen og igen trækker veksler på Jacobs tålmodighed.

ds1 ep7 20211004 05737 graded ho

Frederik (Nicolai Jørgensen)

Frederik er ung introlæge, der er ved at blive lært op i anæstesi. Han bliver lært op af Jacob, der imidlertid er meget hård mod ham, og det får Frederik til at tvivle på sine egne evner, og hvorvidt han overhovedet er egnet til jobbet.

ds1 ep4 20210913 02937 graded ho

Michael (Adam Brix)

Ledende overlæge Michael er en mål- og resultatstyret leder. For Michael er det kun det, der kan måles, der kan ledes. Han betragter jordemødrene som en del af et produktionsapparat, der konstant presses til højere hastighed – og det gør Ella dybt desperat.

ds1 ep7 20211018 08458 graded ho

 

I seriens første afsnit:

Afdelingsjordemoderen Ella kæmper en daglig kamp for de fødende og for sit personale på det nye supersygehus. Men afdelingen er underbemandet, og overlægen Michael vil ikke ansætte flere jordemødre. Sosu’en Trille overvejer at indberette en nybagt mor.

Afsnit 2:

En skolebus er forulykket, og anæstesilægen Jacob kæmper for at redde de sårede børn. Den mandlige jordemoderstuderende Vilhelm begynder i praktik, men får en kold modtagelse af jordemoderen Louise. Ella slås med graviditetskvalmen – og budgetterne.

Dag og Nat | Ny dansk dramaserie | TV 2 PLAY
Dag og Nat | Ny dansk dramaserie | TV 2 PLAY
29 maj 2022 20:00
TV 2 TV 2 Play

Dag & Nat TV 2 TV 2 Play STREAM HER
Dansk, Drama Serie

Nyt afsnit: søndag 10. juli
Nyt afsnit: søndag 17. juli
LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

Back to top button