Streamingnyt

Da Danmark blev Superliga

Den 3. april har YouSee premiere på deres første originale dokumentarserie ”Da Danmark blev Superliga”. Gennem nogle af tidens største fodboldlegender som blandt andre Niels Christian Holmstrøm, Lynge Jakobsen, Per Frimann og Flemming Østergaard, giver serien et unikt indblik i udviklingen af professionel fodbold i Danmark, herunder etableringen af Superligaen, som blev startskuddet til den fodboldverden vi kender i dag med stærke fankulturer, udsolgte stadions og spillerhandler i millionklassen.

”Da Danmark blev Superliga” er historien om skiftet fra amatørisme til professionalisme i dansk fodbold. Fra dengang spillernes betaling var et måltid mad efter en kamp, fordi det blev set som uetisk og umoralsk at modtage penge for at dyrke sport, til spillerkontrakter blev introduceret og Superligaen blev født i 1991. En fortælling om udviklingen af professionel fodbold i Danmark, som mediedirektør i YouSee, Kim Poul Christensen, glæder sig til at præsentere seerne for.

”Da Danmark blev Superliga er den første dokumentarserie fra YouSee. Den fortæller historien om en dansk fodboldindustri, der har gennemgået en massiv revolution fra 1970’erne frem til i dag, som ikke før har været fortalt på tv. Jeg håber, at seerne vil tage godt imod dokumentarserien, som er fyldt med passion, humor og interessante anekdoter fra nogle af tidens største fodboldlegender,” fortæller Kim Poul Christensen og fortsætter:

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

”Serien er samtidig et skifte i strategisk retning for YouSee’s indholdsproduktion, der i endnu højere grad her henvender sig til kernemålgruppen for YouSee’s tv-kunder, som bl.a. er sportsglade danskere.”

Fodboldstjernernes fortællinger
I dokumentarserien står kendte fodboldspillere, sportskommentatorer, direktører og klubtrænere frem for at fortælle deres rolle i og erindring om Superligaens tilblivelse, og hvordan den anses som et stykke historie, der fuldstændig revolutionerede turneringsstrukturen i toppen af dansk fodbold. Én af dem er Niels-Christian Holmstrøm, tidligere fodboldspiller, fodboldtræner og sportsdirektør i FC København.

”Superligaens historie er imponerende. Med den har vi løftet dansk topfodbold fra noget 5-øres professionalisme til en kæmpemæssig industri. Tilbage i min spillertid var der en stor udvandring af dygtige danske spillere til udlandet, fordi man simpelthen ikke kunne blive dygtig nok herhjemme. Der var en håbløs umoderne modstand over for at betale spillerne og tilpasse den danske fodboldscene til den internationale udvikling. Det har heldigvis ændret sig i dag, og det kan vi særligt takke Superligaen for.”

En anden af de medvirkende er Lynge Jakobsen, tidligere fodboldspiller, sportschef og sportsdirektør i AaB.

“Jeg husker stadig den dag, jeg skrev under på den første kontrakt i AaB. Den gav mig en årsløn på 18.000 kroner. Det var stort og kulminationen på en årrække, hvor forståelsen af, hvad dansk fodbold var og skulle være, havde gennemgået en massiv forandring. Mange mente, at penge i fodbolden ville være ødelæggende for sporten. Det blev i stedet det første spadestik til den Superliga, vi kender i dag.”

Serien består af tre afsnit, hvor afsnit 1 har særligt fokus på det historiske aspekt omkring skiftet fra amatørisme til professionalisme i dansk fodbold, mens afsnit 2 handler om rivaliseringen mellem Brøndby og FCK og afsnit 3 om de danske klubbers europæiske eventyr. De 3 afsnit er á 50 min. varighed.

Da Danmark blev Superliga - trailer
Da Danmark blev Superliga - trailer
3 apr 2023
Xee


LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
JustWatch – Hvor kan det streames?
Kilde: YouSee presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


SkyShowtime 39 kr Annonce

Back to top button