Netflix

Bytte

Film | Drama, Thriller | 2024
IMDB
Bytte | Officielt klip | Netflix

Forfatteren Ann-Helén Laestadius’ anmelderroste roman Bytte bliver nu til en ny film på Netflix. Filmatiseringen af Bytte bliver instrueret af Elle Márjá Eira og er skrevet af Peter Birro. Bytte er klar som film på Netflix fra 12. april.

På rollelisten: Elin Kristina Oskal, Martin Wallström, Lars-Ánte Wasara, Ida Persson Labba, Pávva Pittja, Ingahilda Tapio, Magnus Kuhmunen, Simon Issát Marainen, Niilá Omma og Anne Lajla Westerfjell Kalstad

I den prisvindende forfatter Ann-Helén Laestadius’ roman ‘Bytte’ skildres en ung kvindes kamp for at forsvare sin oprindelige arv i en verden, hvor fremmedhadet er stigende, klimaforandringerne truer rensdyrflokkene, og hvor de unge vælger selvmord som konsekvens af den kollektive desperation. Men romanen blotlægger også de spændinger, der opstår, når moderne ideer støder på en traditionel kultur med dybt forankrede patriarkalske strukturer.

  • Jeg er overlykkelig! For mig som forfatter er det selvfølgelig en drøm at se min bog blive til en film og nå et helt nyt publikum ude i verden. Jeg er utrolig glad for, at lige præcis Netflix, med deres rækkevidde, satser så stort på en samisk fortælling, siger Ann-Helén Laestadius.
  • Det er på tide, at verden lærer denne historie at kende og får at vide, hvad der foregår i Sápmi. Jeg er selv rensdyrejer, og jeg genkender mig selv i denne historie. Jeg ved også, at mine indfødte søstre, brødre og forfædre er med mig. Jeg er stolt og taknemmelig for, at Netflix og Ann-Helén Laestadius har givet mig denne mulighed, og jeg kan ikke vente med at få den ud til et nyt publikum, siger Elle Márjá Eira, instruktør af den kommende Netflix-film.

Bytte blev oprindeligt udgivet i Sverige i 2021 og er siden da blevet solgt til mere end 20 lande, herunder Tyskland, Storbritannien, USA og Canada. Bogen blev tildelt prisen ‘Årets Bog’ i Sverige i september 2021.

Hvor kan man se Bytte?

Du kan se Bytte på Netflix fra 12. april 2024
LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
JustWatch – Hvor kan det streames?
Kilde: Netflix presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

Back to top button