Streamingnyt

Bytte

- Netflix filmatiserer anmelderrost roman

Forfatteren Ann-Helén Laestadius’ anmelderroste roman Bytte bliver nu til en ny film på Netflix. Filmatiseringen af Bytte bliver instrueret af Elle Márjá Eira og er skrevet af Peter Birro. Filmen forventes at få premiere globalt i 2024.

I den prisvindende forfatter Ann-Helén Laestadius’ roman ‘Bytte’ skildres en ung kvindes kamp for at forsvare sin oprindelige arv i en verden, hvor fremmedhadet er stigende, klimaforandringerne truer rensdyrflokkene, og hvor de unge vælger selvmord som konsekvens af den kollektive desperation. Men romanen blotlægger også de spændinger, der opstår, når moderne ideer støder på en traditionel kultur med dybt forankrede patriarkalske strukturer.

Elle Márjá Eira (The Sámi Have Rights, Ealát) får sin spillefilmsdebut med Bytte. Peter Birro (Monica Z, 438 Days) er manuskriptforfatter, og Ann-Helén Laestadius er executive producer. Optagelserne er i øjeblikket planlagt til at begynde i Sápmi i foråret 2023.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder
  • Jeg er overlykkelig! For mig som forfatter er det selvfølgelig en drøm at se min bog blive til en film og nå et helt nyt publikum ude i verden. Jeg er utrolig glad for, at lige præcis Netflix, med deres rækkevidde, satser så stort på en samisk fortælling, siger Ann-Helén Laestadius.
  • Det er på tide, at verden lærer denne historie at kende og får at vide, hvad der foregår i Sápmi. Jeg er selv rensdyrejer, og jeg genkender mig selv i denne historie. Jeg ved også, at mine indfødte søstre, brødre og forfædre er med mig. Jeg er stolt og taknemmelig for, at Netflix og Ann-Helén Laestadius har givet mig denne mulighed, og jeg kan ikke vente med at få den ud til et nyt publikum, siger Elle Márjá Eira, instruktør af den kommende Netflix-film.

Bytte blev oprindeligt udgivet i Sverige i 2021 og er siden da blevet solgt til mere end 20 lande, herunder Tyskland, Storbritannien, USA og Canada. Bogen blev tildelt prisen ‘Årets Bog’ i Sverige i september 2021.

Bytte forventes at få premiere globalt på Netflix i løbet af 2024.

Netflix

Bytte Netflix
Film

LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
Kilde: Netflix presse

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

Back to top button