TV-Nyt

Badehotellet 2022 – Sæson 9

- To afsnit ude nu på TV 2 Play - bliv klar til den nye sæson her

Badehotellet vender tilbage med sin niende sæson i februar 2022. TV 2 melder at det først er for ganske nylig, at de sidste optagelser til sæsonen kom i kassen. Der er fem afsnit i sæson 9 og allerede 6. februar er de to første afsnit klar på TV 2 Play.  Ellers sendes de ugentligt fra 7. februar på TV 2 mandag kl. 20:00 som sædvanligt.

Mere om handlingen i Badehotellet – Sæson 9

I niende sæson skriver vi 1945 og hopper altså fire år frem. Krigen er forbi, men meget er sket for hotelgæsterne i de skæbnesvangre år, der er gået.

Besættelsen af Danmark er forbi. De tyske soldater, der har beslaglagt hotellet de sidste fire år, er rejst. Så det er tid til at fjerne alle spor fra de ubudne gæster, genfinde ferieglæden og nyde befrielsen. Der er endelig kommet fred, men spørgsmålet er, om der så også er ro?

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Det skal vise sig, at ikke alle har lige nemt ved at slippe krigen. Nogle døre skal lukkes, før nye kan åbnes.

Fru Fjeldsø ankommer med sit barnebarn, den 16-årige Sarah, der til daglig bor i Sverige. Der er bare lige det ved det, at Sarah har en anden far, end hun selv går rundt og tror. Og han er gæst på badehotellet.

Medvirkende på Badehotellet i sæson 9

Bertha og Alice Frigh

collage
Fotos: Mike Kollöffel/TV 2

Alice Frigh (Anette Støvelbæk) og hendes datter, Bertha (Lucia Vinde Dirchsen), ankommer sammen til hotellet, men kontakten mellem mor og datter har dog været begrænset de seneste år, efter Bertha er flyttet fra morens villa i Gentofte og har taget et værelse hos fru Ploug, hvorfra hun har passet sine medicinstudier på universitetet. Men Bertha har også været en del af det illegale arbejde og er plaget af et traume, hun ikke ønsker at tale med sin mor om. Men det skal vise sig, at fru Frigh bærer på sine helt egne hemmeligheder fra besættelsen.

Edward Weyse og Helene

dsc0573
Alle Fotos: Mike Kollöffel/TV 2

Edward Weyse (Jens Jacob Tychsen) og Helene (Cecilie Stenspil) har sendt sønnerne på fodboldlejr, for der er ikke tid til ferie i år, da Weyse har fået tilbudt den bærende hovedrolle i den store modstandsfilm ‘De røde enge’. Men da Weyse på hotellet møder den 16-årige Sarah, der viser sig at være hans ukendte datter, udfordres alle planer og stiller den gode skuespiller i et dilemma: Skal han spille med på løgnen eller fortælle pigen, at han er hendes far? Weyses optagethed af dette spørgsmål giver hans hustru lyst til at dyrke sine helt egne eventyr.

Fru Fjeldsø og Lydia Vetterstrøm Ploug

dsc2617Fru Fjeldsø (Birthe Neumann) og Lydia Vetterstrøm Ploug (Sonja Oppenhagen) kommer i år hver for sig, for fru Fjeldsø ankommer fra Sverige ledsaget af barnebarnet, den 16-årige Sarah. Hun får et chok, da hun erfarer, at Edward Weyse befinder sig på hotellet, da hun på det bestemteste var blevet lovet, at han ikke ville komme i år. Panikken skyldes, at Sarah er vokset op i den tro, at Adam Fjeldsø er hendes far. Hun har aldrig fået at vide, at det i virkeligheden er skuespiller Weyse.

Grev Ditmar

Badehotellet 2022 Grev Ditmar
Foto: Mike Kollöffel TV 2

Grev Ditmar (Mads Wille) er stærkt svækket tilbage på godset Frijsenholm, efter han kom hjem fra koncentrationslejren Dachau. Da han henlægger rekonvalescensen til hotellet, gættes der blandt gæsterne ivrigt på, hvilket modstandsarbejde der var årsagen til, han endte i kz-lejr, og hvem der stak ham. Ditmar selv har mest af alt lyst til at lægge det hele bag sig og tilgive. Men det er ikke helt nemt at forsone sig med vedkommende, når der bliver sat navn på, hvem det var.

Grosserer Madsen og Therese

dsc5589Grosserer Madsen (Lars Ranthe) og Therese (Anne Louise Hassing) er tilbage i topform, ikke mindst for at støtte op om datterens hotel og for at være sammen med barnebarnet Frida, Amandas lille datter. Her i opgørets tid er Madsens samvittighed ren som sne, for han standsede jo samarbejdet med tyskerne allerede i 1941. Men en ung anklager, der undersøger bunkersbyggeriet langs Vestkysten, mener pludselig at kunne spore Madsen som en af aktørerne, hvilket snart skal få grossererens kendte temperament i kog.

Hjalmar Aurland

dsc0905Hjalmar Aurland (Peter Hesse Overgaard) er søgt over på hotellet denne sommer i håb om at vende besættelsestiden ryggen. Men den idealistiske kontorchef havner ikke desto mindre igen og igen i diskussioner med de andre gæster, når talen falder på, hvordan værnemagere og stikkere bør behandles.

Amanda og Frida

Badehotellet 2022 Amanda og Frida
Foto: Mike Kollöffel TV 2

Amanda (Amalie Dollerup) ankommer straks efter befrielsen til hotellet for at rydde op efter tyskerne, der i de forløbne fire år har anvendt det som kommandocentral. Amanda er i de mellemliggende år blevet mor til lille Frida (Lara Azimi-Busekist), men har over for gæster og ansatte ikke lyst til at tale om Fridas far, andet end han er svensk og bor i Göteborg. Da den tyske oberst Fuchs’ danske sekretær, fru Knudsen, pludselig krydser Amandas vej, bliver Amanda nysgerrig på, hvad der skete med den unge, tyske soldat Stefan Berger og hans løjtnant Uwe Kiessling, efter de begge i 1941 blev sendt til Østfronten.

Otilia og Edith

dsc2463Otilia (Merete Mærkedahl) har savnet den årlige stuepigetjans som adspredelse for den lange, ensomme sommerferie som skolefrøken i Skørping. Men allermest har hun savnet samværet med kontorchef Aurland. Som årene er gået, er det blevet stadig vanskeligere for Otilia at skjule for sig selv, at betagelsen bunder i mere end snak om bøger. Men hvordan får hun det sagt, når den tørre kontorchef ikke er i stand til at gætte det mindste selv?
Edith (Ulla Vejby) vender også tilbage fuld af forventning og tager straks aktiv del i gæsternes historier på godt og ondt. Men hun forstår ikke Amandas tilgivelse af fru Knudsen, der i fem år jo selv valgte at arbejde for den tyske oberst. Til alt held formår Otilia ikke i samme grad som tidligere at hyle hende ud af den med sin skolemesterfacon.

Molly Andersen

dsc3270Molly Andersen (Bodil Jørgensen) er blevet enke, siden vi forlod hende i sommeren 1941. Peter Andreas’ hjerte kunne ikke klare, at tyskerne begyndte at plastre klitterne til med bunkers og slet ikke at være vidne til, hvor ivrigt deres naboer valgte at hjælpe fjenden med byggeriet. Datteren Ane mødte endda en af de tilrejsende håndværkere og flyttede siden med ham til Bogense med datteren Emma. Så nu er Molly alene på det lille husmandssted, hvor dagene til tider kan føles meget lange. Så alle uventede besøg er velkomne.

Philip Dupont

dsc3269Philip Dupont (Sigurd Holmen Le Dous) indtager atter pladsen som køkkenchef efter at have hjulpet Ditmar gennem den første svære tid tilbage fra kz-lejren. Bekymringerne for vennens uvisse skæbne i den tyske lejr har taget hårdt på Philip, og han er ikke i samme grad indstillet på forsoning med dem, der sendte Ditmar derned.

Nye ansigter i Badehotellet sæson 9

Badehotellet 2022 Sarah
Sarah (Ella Hammarsten Liedberg) i ‘Badehotellet’ sæson 9. Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Sarah (Ella Hammarsten Liedberg) er 16 år og fru Fjeldsøs svenske barnebarn. Det er i hvert fald den historie, hun er vokset op med i Uppsala, hvor hun bor med sine forældre, Adam og Sibylle. Ingen har fortalt hende, at hun i virkeligheden er Edward Weyses datter. Heller ikke Weyse selv, der møder pigen for første gang her på hotellet. Selv om den gode skuespiller kæmper imod, er Sarah en pige, det er svært ikke at falde for. Især da det viser sig, at hun har et udpræget talent for sang og optræden. Sarah forstår ikke, hvorfor både fru Fjeldsø og Weyse kæmper om hendes opmærksomhed. Men så er der heldigvis andre eventyr sammen med den lokale fiskerdreng Lauritz.

Badehotellet 2022 Bent
Sagfører Bent Ødegaard Andersen (Jens Jørn Spottag) i ‘Badehotellet’ sæson 9.
Foto: Mike Kollöffel/TV 2.

Bent Ødegaard Andersen (Jens Jørn Spottag) er grosserer Madsens sagfører med sommerhus i Skagen, hvorfor han meget belejligt kan træde til, da Madsen pludselig bliver genstand for en overivrig anklagers undersøgelser. Det viser sig hurtigt, at den charmerende sagfører har andre passioner end det rent juridiske, da flere af de kvindelige gæster straks bliver genstand for hans meget direkte opvartning.

Badehotellet 2022 Lauritz
Lauritz (Sigurd Dalgas) i ‘Badehotellet’ sæson 9.
Foto: Mike Kollöffel/TV 2.

Lauritz (Sigurd Dalgas) er 16 år og fra Skagen, hvor han er søn af en af byens store fiskere. Han fascineres af den eksotiske, svenske og jævnaldrende Sarah. En interesse, der snart viser sig gensidig.

Badehotellet 2022 Jens
Jens (Morten Holst) er storebror til Lauritz i ‘Badehotellet’ sæson 9.
Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Jens (Morten Holst) er Lauritz’ noget ældre storebror. Modstandsmand af nyere dato, der ikke desto mindre nidkært går forrest, når det gælder om at stille tyskertøser og værnemagere til regnskab.

Badehotellet 2022 Marcus Hertz
Marcus Hertz (Asger Reher) i ‘Badehotellet’ sæson 9.
Foto: Mike Kollöffel/TV 2.

Marcus Hertz (Asger Reher) er Sarahs elskede, jødiske morfar og Sibylles far. Da han efter hjemkomsten til København efter tiden som flygtning i Sverige erfarer, at hans og hustruens livs opsparing er blevet stjålet, mens de var væk, reagerer han overraskende fattet i modsætning til alle omkring ham.

collage1
Ursula og dommer Kiessling

Ursula (Karla Trippel) er dommer Kiesslings husbestyrerinde. I modsætning til dommeren er hun stærkt interesseret i at finde ud af, hvad der skete med Uwe Kiessling under krigen.

Dommer Kiessling (Horst Marx) er løjtnant Uwe Kiesslings far, bosiddende i Hamborg-forstaden Blankenese. Tidligere topnazist, desillusioneret over den tabte krig og tilsyneladende uinteresseret i sin søns skæbne.

De vender tilbage i Badehotellet sæson 9

dsc7472Arne Kokholm (Henrik Birch) har været en aktiv del af modstandsbevægelsen i Aalborg, men drømmer nu om at komme videre og se fremad. Da han får mulighed for at forpagte sin gamle gård, flytter han tilbage og bliver således nabo til hotellet og Molly Andersen.

dsc1218August Molin (Søren Sætter-Lassen) og Alma (Lisa Werlinder) kommer på besøg fra Sverige, hvor livet i de forløbne år har været anderledes eventyrligt. Ægteparret har tydeligt været begunstiget af økonomisk optur, efter fruen fik sin vilje, så hr. Molin droppede sit samarbejde med grosserer Madsen og udelukkende helligede sig fruens karriere som entertainer og skuespiller. Hr. Molin har endda en betydelig kapital, som han gerne vil sætte i grosserer Madsens virksomhed i håb om at genoptage samarbejdet. Så længe hans hustru ikke opdager det.

dsc3038Claus Villumsen (Andreas Jebro) tog vi afsked med for fire år siden som den falske arkæolog og den ikke alt for heldige modstandsmand efter en kort kærlighedsaffære med Bertha Frigh. Nu mødes de to igen, begge forandrede af krigen.

dsc0991Fru Knudsen (Mette Alvang) har vi i to sæsoner kort mødt som den tyske oberst Fuchs’ danske sekretær. Da hendes vej krydser Amandas, tilbyder hun at undersøge, hvordan det gik den unge, tyske soldat Stefan Berger og hans løjtnant Uwe Kiessling, efter de blev sendt til krigen på Østfronten i 1941.

dsc1962Morten Enevoldsen (Morten Hemmingsen) kan som officer i de allierede styrker ikke få lov til at lægge krigen bag sig. Dertil er der for meget at rydde op i efter tyskernes nederlag. En ny udfordring er de mange tyske flygtninge, der har søgt ly i Danmark på flugt fra den fremrykkende Røde Hær. Så selv om Morten har allermest lyst til at vende tilbage til Newcastle og Fie og deres to børn, er der ting, der skal løses inden.

dsc2356Sibylle Fjeldsø (Neel Rønholt) var tidligere hustru til Weyse, men har i de seneste 17 år været gift med fru Fjeldsøs søn, Adam, og er mor til 16-årige Sarah, der i år ledsager fru Fjeldsø til hotellet. Da Sibylles forældre, der som andre jøder måtte flygte til Sverige i oktober 1943, efter hjemkomsten til København erfarer, at hele deres opsparing er stjålet, mens de har været væk, må Sibylle forlade hjemmet i Uppsala og rejse til Danmark for at hjælpe.

bhs9 framegrabs 3 1Redaktør Bruun (Ole Lemmeke) og grevinde Anne-Grethe (Benedikte Hansen) har måttet holde meget lav profil efter befrielsen på grund af redaktørens medlemskab af det nazistiske parti. Men grev Ditmars ønske om tilgivelse og forsoning er måske lige det, der kan hjælpe dem.

Musikken i Badehotellet – Sæson 9

 • ‘We’ll Meet Again’ (Vera Lynn/Ross Parker, Hugie Charles, 1939)
 • ‘It’s Been a Long, Long Time’ (Jule Styhne/Sammy Cahn 1932) sunget af Kitten Kallen, 1945
 • ‘Sjösala Vals’ (Evert Taube, 1941)
 • ‘Summertime’ (George Gerswhin fra operaen ‘Porgy and Bess’, 1935)
 • ‘I’m Beginning to See The Light’ (Duke Ellington, Johnny Hodges, Harry James/Don George, 1944)
 • ‘A Sentimental Journey’ (Bud Green/Les Brown, Ben Homer, 1944)
 • ‘I dit korte liv’ (Poul Henningsen/Kai Normann Andersen, Dagmar-revyen 1941

Menuerne i Badehotellet 2022

 • Rabarbersuppe
 • Fiskeruller med blomkål og rejer
 • Blommedessert
 • Frikadeller, sildesalat, leverpostej, ærtesuppe
 • Makrel stegt som kylling
 • Lagkage af lagkagebunde stegt på pande
 • Frisk hummer hos Ødegaard Andersen
 • Skinkeruller i sky
 • Unge duer stegt i kasserolle
 • Stikkelsbærmarengs
 • Stegte rødspætter
 • Rødgrød med fløde
BH_Lancering_45_Sek_SoMe_6_Feb_16x9.mp4
BH_Lancering_45_Sek_SoMe_6_Feb_16x9.mp4
7 feb 2022 20:00
TV 2 TV 2 Play

Badehotellet 2022 – Sæson 9 TV 2 TV 2 Play Stream her
Dansk, Drama Serie

LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
Kilde: TV 2

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


creativeref:1100l97140
Back to top button