Anne og Anders i Europa

Ingen sommer uden Anne og Anders kunne man sige. De to er tilbage på DR med nye rejseprogrammer fra 3. juli. Se med på DR1 kl. 20.00 eller fra 06:00 på DRTV

Denne gang skal Anne og Anders rundt i Europa, hvor de besøger seks europæiske lande. Grækenland, Spanien, Frankrig, Cypern, Ungarn og Estland.

Anne og Anders – I udkanten af Europa – Gæstfrihed i Grækenland

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Rejsen begynder i Grækenland og i hovedstaden Athen, hvor Anne og Anders oplever både storhed og forfald. På øen Tilos venter danske Ann-Marie og hele hendes store, græske familie.

Anne og Anders i Europa – Nabostrid i Nordfrankrig

Anne og Anders tager på road-trip gennem Normandiet og Bretagne – et hjørne af Frankrig, hvor nabofællesskabet ofte er under pres, forårsaget af alt fra verdenskrige til Brexit. Men det er også en region rig på både camembert og calvados – og bugtende kyster fyldt med skaldyr.

Anne og Anders i Europa – Splittelse og forsoning i Spanien

I det rige, rebelske NordøstSpanien møder Anne og Anders danske Helle, der kæmper helhjertet for et selvstændigt Catalonien. I Sydspanien bøvler andalusierne med at lære engelsk og for at føle sig som en del af fællesskabet. Spanien er stadig et ungt og splittet demokrati, hvor skyggerne fra Francos regime stadig spøger.

Anne og Anders i Europa – Græsrødder og gourmet i Ungarn

Ude på EU’s østlige flanke ligger Ungarn, den hårde dreng i klassen, som kan lide at gå sine egne veje. På rejsen i det gamle sletteland møder Anne og Anders græsrødder og gourmettyper, paprika-bønder og popmusikere.

Anne og Anders i Europa – Mosesko og militærøvelser i Estland

Anne og Anders besøger et område af EU, der er dybt præget af sin tid som Sovjetstat. Mens Estland frygter en invasion, hjælper Danmark med at holde Rusland på behørig afstand. Det lille baltiske land består ikke kun af falmet sovjet-beton og sikkerhedspolitik. Det byder også på storslåede sangtraditioner, idylliske moser og et overraskende tæt bånd til den tidligere danske udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen.

Anne og Anders i Europa

Underholdning
3 jul 2022 20:00
DR1 DR TV


LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
JustWatch – Hvor kan det streames?

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


Back to top button