TV-Nyt

Premiere på pokalfodbold på DR

På onsdag den 2. september ruller en af de indledende kampe i den danske pokalturnering i fodbold for herrer for første gang over skærmen direkte på DR1. Det sker, når IF Lyseng fra Danmarksserien møder Hobro fra 1. division på hjemmebanen i Lyseng lidt syd for Aarhus.

Når kampen kan vises på landsdækkende tv, skyldes det en aftale mellem DR og NENT Group, der har rettighederne til pokalturneringen eller Sydbank Pokalen, som den officielt hedder. Aftalen er indgået for fire sæsoner fra efteråret 2020 til og med sæsonen 2023-2024.

Hele kampen mellem Lyseng og Hobro sendes i sin helhed på DR1 og DRTV fra klokken 16.15 til klokken 18.30. Den kommenteres af DR Sportens Andreas Kraul sammen med fodboldeksperten Arnela Muminovic. Derudover er der også optaktshistorier på dr.dk/sporten fra morgenstunden, ligesom Andreas Kraul sammen med kollegaen Josefine Høgh er med i løbet af dagen på P4 Østjylland.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Pokalfodbold på DR er mere end bare kampen

For DR er der andet og mere i pokalturneringen end at vise gode fodboldkampe. Anders Kern Boje, der er underdirektør i DR Nyheder med ansvar for sporten, siger:

– Pokalturneringen passer perfekt med DR’s mål om at samle befolkningen på tværs af geografi, køn, alder og uddannelse. Vi vil bruge den som anledning til at komme rundt og fortælle historier om det fantastiske liv, der er omkring klubberne i Danmark. Ikke bare i de store, kendte klubber, men overalt i landet. Det er også udgangspunktet for vores dækning af kampen på onsdag, hvor vi går tæt på serieklubben Lyseng.

Anders Kern Boje forklarer, at DR Sporten har valgt at vise Lyseng mod Hobro blandt de mange kampe i første runde af pokalturneringen, fordi IF Lyseng Fodbold er en traditionsrig, lokal klub, hvor der både er plads til elite og bredde.

Klubben er med sine over 1.200 medlemmer blandt de største i Danmark og er kendt for sit gode miljø, der bygger på en grundholdning om, at uanset om man har høje ambitioner eller blot spiller for hyggens skyld er man lige velkommen.

En af hemmelighederne bag klubbens succes er, at den får de unge spillere til at træne de yngste. Det vi sige, at grupper af 14-15-årige drenge og piger tager sig af klubbens mindste uden voksenindblanding.

Sammenholdet og kammeratskabet er også et kendetegn for Lyseng. For eksempel har en gruppe modne mænd deres eget Lyseng-hold, FC Prostata. De har alle det til fælles, at de har været og er ramt af prostatakræft.

Og som i alle klubber er der også ildsjælene. Niller på 71 år er en af dem. Han har været holdleder for Lysengs førstehold i 30 år. Anette er en anden ildsjæl. Hun er klubbens blæksprutte og koordineringsmutter, når det gælder logistisk og banefordeling. Anette klarer det hele og kridter også banerne op.

Lysende stjerner har IF Lyseng også avlet. En af dem er FCK’s Viktor Fischer, som spillede ungdomsfodbold i klubben.

– Der er således masser af gode historier at fortælle fra Lyseng, og det gør vi på DR’s forskellige platforme både i timerne inden kampen fløjtes i gang og i forbindelse med, at vi sender kampen, siger Anders Kern Boje.

Kilde: DR presse

Image

I samme kategori

Back to top button