Canal DigitalBranche-Nyt

Premier League optrapper kampen for at beskytte sit produkt

cd_premierleagueHvis der er nogle der værner om deres produkt, så må det være Premier League. Restriktionerne omkring visning af Premier League på udenlandske tv-kanaler har for alvor taget til efter en EU dom omkring brug af udenlandske tv-abonnementer til visning af Premier League fodbold i Engelsk pubs ikke klart faldt ud til Premier Leagus fordel.

Nu forlyder det så, at Premier League fremover pålægger satellit-distributører at kunne identificere deres abonnenter via et nummer, som skal kunne vises på tv-skærmen. Naturligvis for at beskytte og kunne afsløre hvilke abonnenter, der benyttes til ulovlig visning af Premier League fodbold i engelske pubs men vel også via ulovlige streaming tjenester.

Oplysningen stammer fra Canal Digital i Norge, hvor beskeden er udsendt med baggrund i at det norske TV 2 har rettighederne. Problemet er imidlertid at kun de nyeste ADB bokse har denne funktionalitet, hvorfor kunder med ældre udstyr, der ønsker at se Premier League, skal skifte deres boks ud. Der nævnes ikke noget om kunder med kortlæsermodul kan modtage Premier League.

Tilsyneladende rammer kravet dog ikke danske 6’eren, men vi afventer endelig bekræftelse af dette fra Canal Digital.

I samme kategori

Back to top button