TV-Nyt

Præsidentvalg 2020 i USA

- Sådan dækker DR det amerikanske valg

DR’s valgdækning vil frem til valget den 3. november fokusere på fakta og relevans og på at gøre valget nærværende for læsere, lyttere og seere, siger udlandschef Niels Kvale..

Den første af de traditionsrige tv-dueller mellem kandidaterne afvikles i nat. Duellen kan ses live på dr.dk og på DR2 klokken 3.00 og igen i en tekstet version onsdag klokken 18.30 på DR2.

TV-dueller på DR2 og DRTV

Frem til valgdagen er der planlagt tre tv-dueller mellem præsident Trump og demokraternes præsidentkandidat Joe Biden. De sendes alle live. Den første debat sendes tekstet på DR2 klokken 18.30 dagen efter debatten, det vil sige onsdag den 30. september. I forbindelse med alle tre præsidentkandidatdebatter sender TV-Avisen Morgen allerede fra klokken 6.00 med særlig fokus på debatterne, ligesom man vil gøre det morgenen efter debatten mellem vicepræsidentkandidaterne.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

DR’s dækning på valgdagen

I løbet af valgdøgnet fra tirsdag den 3. november til onsdag den 4. november sender DR uafbrudt på skift mellem DR1, DR2 og P1 samt giver løbende nyhedsopdateringer og analyser på dr.dk.

I valgstudiet i DR Byen i København er værterne Stéphanie Surrugue, Johannes Langkilde og Ask Rostrup klar på DR1 fra slutningen af TV-Avisen klokken 21.25 og frem til klokken 01.00. De følger valghandlingen, de nyeste tendenser, har besøg af gæster og ser frem mod resultaterne. Fra USA får de løbende live-rapporter fra korrespondentparret Steffen Kretz og Lillian Gjerulf Kretz, der i anledning af valget sekunderes af en række af DR’s bedste USA-reportere for at kunne være med fra de mest interessante steder i landet.

I de sene nattetimer kan interesserede følge valget via den amerikanske tv-station CBS, som sendes på DR1 fra klokken 1.00. Klokken 5.00 er Stéphanie Surrugue, Johannes Langkilde og Ask Rostrup igen klar i valgstudiet med de seneste opdateringer, resultater, analyser og reaktioner. Valgresultatet dækkes intensivt hele dagen af TV-Avisen, ’Debatten’ og ’Deadline’ på DR2 samt P1, dr.dk og DR’s streamingtjeneste DRTV.

På grund af optællingen af brevstemmer er det langt fra sikkert, at der kan udpeges en vinder af valget i løbet af onsdagen. Derfor er DR også klar til at fortsætte dækningen i dagene og ugerne efter valget og helt frem til præsidentindsættelsen, som er planlagt til at finde sted onsdag den 20. januar.

Frem til valget vil både dr.dk, DRTV samt DR’s tv- og radiokanaler være fyldt med valghistorier og -programmer. En række af de velkendte nyheds- og aktualitetsprogrammer som TV-Avisen på DR1, ’Debatten’ på DR2, ’P1 Morgen’ og ’Orientering’ på P1 udvider dækningen af valget, mens andre går all in på valgdækningen. Det gælder blandt andet:

’Horisont Live’ på DR1

Fra tirsdag den 13. oktober klokken 21.25 fokuserer DR’s faste udenrigsmagasin ’Horisont’ sine udsendelser op til valget på USA og amerikanernes valg. Vært er Kåre Quist, som tager seerne tæt på amerikanerne og en nation i opbrud.

’Amerika ifølge Gram’ på DR2

Steffen Gram har været verden rundt flere gange end de fleste. Som korrespondent i Rusland, USA og Asien og tæt på nogle af verdens største politiske skikkelser. Han er en institution i dækningen af DR’s udenrigsstof, og han har dækket det amerikanske valg utallige gange. Der er med andre ord få andre danske udlandsjournalister med tyngde og troværdig som Steffen Gram.

På DR2 sætter Steffen Gram og tre gæster dagens vigtigste historier fra den amerikanske valgkamp i perspektiv. Gæsterne – en blanding af eksperter og danske korrespondenter – er med online. Steffen Gram selv sender fra USA, hvor han opholder sig fra den 15. oktober.

Programmet sendes efter ’Deadline’ klokken 23.00 mandag, onsdag og torsdag i ugerne op til valget samt søndag, mandag og torsdag i valgugen. Det sendes første gang mandag den 19. oktober på DR2.

Steffen Gram er også vært på det faste udenrigsmagasin ’Verden ifølge Gram’, der som vanligt sendes på P1 hver tirsdag klokken 9.05. Programmet vil naturligvis følge dem amerikanske valgkamp tæt.

’Clement kalder jorden’ på DR2

Som ved tidligere amerikanske præsidentvalg følger Clement Kjersgaard valgkampen og udlægger de vigtigste begivenheder i ’Clement kalder jorden’ på DR2 tirsdage klokken 23.00.

Kilde: DR presse

I samme kategori

Back to top button