TV-Nyt

Plejehjemmene bag facaden

TV 2 kan nu vise dokumentarudsendelsen ‘Plejehjemmene bag facaden’. Det sker på TV 2 torsdag aften, men udsendelsen kan allerede nu ses på TV 2 Play.

Dokumentaren skulle være sendt allerede i marts, men Aarhus Kommune fik nedlagt forbud mod, at TV 2 viste optagelserne.

Efter aftale med alle de nærmeste pårørende har TV 2 med skjult kamera undersøgt, hvordan plejen og omsorgen er bag facaden på to af landets plejehjem, der huser nogle af samfundets mest svækkede borgere. Borgere, der ikke nødvendigvis selv kan fortælle, hvordan deres hverdag forløber.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

I 16 dage har kameraerne filmet i to lejligheder i de to forskellige plejehjem Kongsgården og Huset Nyvang i henholdsvis Aarhus og Randers.

Der er ikke blevet filmet på nogen af fællesarealerne.

I løbet af de dage, TV 2 har lavet skjulte optagelser, ses flere situationer, hvor plejerne udviser god og omsorgsfuld pleje. Men optagelserne afslører også det modsatte – situationer, som forarger nogle af landets førende eksperter.

Mikkel Hertz, nyhedsdirektør på TV 2, glæder sig over, at TV 2 nu kan bringe den allerede stærkt debatterede dokumentar i fuld længde.

-Det har fra start været vores mål at vise dokumentaren i sin fulde version, så det er meget tilfredsstillende, at det endelig er muligt. Dokumentaren belyser et emne, som er vigtigt for os alle, særligt for de mange, som er i det offentliges varetægt, og som ikke selv er i stand til at sige til og fra. Derfor fortjener den også at blive set samlet og ikke i brudstykker, som det har været tilfældet med de lækkede optagelser, fortæller Mikkel Hertz og uddyber:

– Som altid med vores dokumentarer vil vi give danskerne et oplyst grundlag, hvorfra vi kan tage de vigtige samfundsdebatter med hinanden. Derfor er det helt essentielt, at vi kan give danskerne hele dokumentaren om plejeforholdene på blandt andet Kongsgården, som uden tvivl vil give anledning til yderligere debat om, hvordan vi som samfund behandler vores ældre, fortæller Mikkel Hertz.

Umiddelbart efter dokumentaren sender TV 2 og TV 2 NEWS et debatprogram om ældreplejen i Danmark. I studiet hos Lasse Sjørslev vil blandt andre sundheds- og ældreminister Magnus Heuniche, den ansvarlige rådmand Jette Skive fra Aarhus Kommune, samt flere andre eksperter og FOA’s formand forsøge at nå frem til bud på, hvordan man undgår plejesvigt i ældreplejen.

Kilde: TV 2

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


I samme kategori

Back to top button