Branche-Nyt

Plads til 18 landsdækkende radiokanaler på DAB+

dab radioOmlægningen af det digitale radiosendenet giver plads til ialt 18 landsdækkende radiokanaler. Digital Radio Teracom som skal opbygge sendenettet forventer at det både vil bidrage til en større mangfoldighed med nye typer af radiokanaler og en øget radiolytning blandt danskerne.

At have sin egen landsdækkende radiokanal har tidligere været forbeholdt DR og de store kommercielle radiostationer som har haft 6 kanaler. Men med det nye digitale radiosendenet (DAB+), som der er truffet politisk beslutning om, bliver der plads til i alt 18 landsdækkende kommercielle radiokanaler. Kanaler, som kan høres på helt almindelige digitale radiomodtagere over hele landet. Det nye sendenet står klar den 1. oktober i år og vil dække omkring 80% af landet. Dermed får de radioglade danskere mere at vælge imellem.
”Næsten 40% af alle danskere, ejer i dage en DAB+ modtager og opbygningen af det nye radiosendenet betyder at nye aktører kan etablere deres egen radiokanal, som alle i Danmark kan lytte på” fortæller administrerende direktør Martin Løbel fra Digital Radio Teracom A/S, som skal opbygge det nye sendenet. ” Virksomheder, festivaler, fodboldklubber, aviser og foreninger vil kunne etablere deres egen radiokanal, og de nye musik- og talekanaler vil kunne høres på en ganske almindelig DAB/DAB+ radio: På ethvert køkkenbord, på værkstedet, i badeværelset og i soveværelset. I virkeligheden er der tale om en lige så stor en kommunikations-revolution som da man som virksomhed fik sin egen kommunikationskanal, i form af en hjemmeside. Radiomediet bliver frit og mere tilgængeligt” slutter Martin Løbel.

Muligheden for at skabe sin egen radiokanal gør, at virksomheder og foreninger kan få et langt mere personligt og direkte talerør til nuværende og kommende lyttere som er i deres fokus. En radiokanal er en effektiv måde at styrke det fællesskab som mange allerede har omkring deres aktiviteter. Dermed får danske virksomheder og organisationer de samme muligheder som man har i flere andre lande bl.a. England og Australien, hvor supermarkedskæder, fodboldklubber og magasiner har etableret deres egne radiokanaler. Og med stor succes.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Fakta om digital radio og det nye digitale radiosendenet:

Danskerne lytter i gennemsnit til radio i en time og 56 minutter dagligt. Og en stadig større andel foregår på DAB/DAB+ radioer.

Det kommercielle radiomarked i Danmark er sundt og voksende som annoncemedie. Faktisk er annonceomsætningen på radio – som et af de få medier – vokset hvert år siden 2009.

Næsten 40% af alle danskere har adgang til en DAB/DAB+ modtager i husstanden

Det nye radiosendenet dækker mere end 80% af Danmark og står klar 1. oktober 2017

Det nye sendenet giver mulighed for ialt 18 nye landsdækkende radiokanaler

I modsætning til tidligere er der ingen krav fra staten til indholdet, ligesom der ikke skal betales koncessionsafgift.

Det er Digital Radio Teracom A/S som etablerer sendenettet, og som er blevet valgt som gatekeeper af den danske stat ved et EU-udbud i efteråret 2016.
Læs mere på www.digitalradio.dk

 

I samme kategori

Back to top button