Branche-Nyt

Pil Gundelach Brandstrup bliver ny programdirektør i Discovery Networks Denmark

Pil Gundelach Brandstrup kommer fra stillingen som Head of Channel i TV- og streamingkanalen Xee, som er et samarbejde mellem Fox Networks Group og YouSee, og har tidligere haft centrale roller i både DR, TV3 og norske TV 2.

– Det her er en drømmeansættelse for os. Pil har omfattende erfaring fra både produktionsbranchen og som programdirektør i flere TV-huse. Ikke bare har hun et godt øje for kvalitet, hun er også en virkelig dygtig strateg, siger Christian Kemp, administrerende direktør i Discovery Networks Denmark.

– I år investerer vi mere end nogensinde før i dansk indhold, og vi kommer til at fortsætte i samme spor. Vi har også lavet massive investeringer i vores streamingtjeneste Dplay. Det er krævende tider i TV-branchen, men dem med det bedste indhold og de bedste medarbejdere kommer til at klare sig godt. Og man finder ikke bedre folk end Pil. Denne ansættelse er en naturlig del af vores arbejde med konstant at styrke os på indholdssiden, siger Christian Kemp.

Pil Gundelach Brandstrup ser også frem til at komme i gang hos sin nye arbejdsgiver:

– Discovery repræsenterer noget helt unikt i det danske TV-marked. De har både en meget stærk lokal forankring her i Danmark, samtidig med at de har et stort netværk af resourcer og kompetencer internationalt. Det giver mig som programdirektør muligheden for at sætte et utroligt stærkt tilbud sammen til seerne, bestående af både dansk kvalitetsindhold, sport og international krimi og serier. Det betyder også, at vi her i Danmark kan nå ud med vores danske programmer udover vores landegrænser. Jeg glæder mig derfor virkelig meget til at komme i gang med arbejdet, siger Pil Gundelach Brandstrup.

Pil Gundelach Brandstrup kommer fra en stilling som Head of Channel, Xee, & Head of Development Nordic, Fox Networks Group. Hun har tidligere været kanalchef for DR1, og programdirektør for både TV3-kanalene og den norske TV 2-gruppe. Hun har også arbejdet i produktionsbranchen i flere år, blandt andet for Blu og Strix TV, og har derudover en baggrund som cand.mag i Film- og medievidenskab.

Pil Gundelach Brandstrup tiltræder stillingen 1. januar 2020.

Programchef Katrine Herforth fratræder sin stilling

Katrine Herforth, programchef i Discovery Networks Danmark, har valgt at fratræde sin stilling. Hun forlader stillingen ved udgangen af oktober for at blive selvstændig og vil blandt andet også blive tilknyttet Discovery som ekstern konsulent på videre programudvikling.

Christian Kemp ærgrer sig over beslutningen, men glæder sig samtidig glæder over, at samarbejdet kan fortsætte på konsulentbasis:

– Jeg ærgrer mig selvfølgelig over, Katrine har valgt at sige op. Samtidig vil jeg gerne sige tak for en stor indsats gennem det seneste halvandet år, hvor Katrine har været med på en spændende rejse. Hun har i dén grad har været med til at løfte vores programmer og indhold. Samtidig respekterer jeg også Katrines beslutning, og ser frem til at vi sammen fortsat kan udvikle gode, danske lokalproduktioner til vores kanaler og Dplay, og som har ført til, at vi lige nu har afsluttet det bedste 3. kvartal i flere år på Kanal 5, siger Christian Kemp.

I samme kategori

Back to top button