Lyd produktnytBranche-Nyt

Philips klar med ny 5.1 soundbar løsning

Philips HTL7140BPhilips’ HTL7140B med navnet Katena er blot 3,8 cm høj og 5,4 cm dyb – og den trådløse subwoofer kan gemmes væk på en hylde eller under sofaen vandret eller på højkant. Den kan opskalere tv-billedet til UHD, og der er Bluetooth til trådløs musikstreaming og med NFC parres anlægget hurtigt med smartphonen.

HTL7140 har indbygget otte højtalere. De to midterste er centerhøjtalere, så er der to venstre- og to højrekanal samt på begge hjørner en vinklet diskanthøjtaler, fortæller Account Manager John Bundgaard fra Gibson Innovations, som står bag Philips’ audioprodukter.

De fleste soundbarer leverer »kun« 2.1 lyd via én venstre- og én højrehøjtaler, som deler den samme forstærker og derfor spiller den samme lyd, samt med en subwoofer med egen forstærker. HTL7140 har to forstærkere til henholdsvis center- og sidehøjtalere og en femte til subwooferen:

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

– Det giver en »bredere«, en mere fyldig lyd, og ved at rette de seks af højtalerne fremad, kan vi lave soundbaren så tynd uden at gå på kompromis med lyden, siger John Bundgaard.

Han fortæller videre, at det især har betydning for lyd i mellemfrekvensen, men ikke duer til de høje frekvenser: Hér kommer de to diskanthøjtalere ind i billedet. De er placeret på hjørnerne i en vinkel på 45 grader.

Kombinationen af højtalernes placering og funktioner samt teknikken, der håndterer lyden, kalder Philips for Ambisound.

Vejledende udsalgspris 4.999 kroner.

Kilde: Philips pressephili

I samme kategori

Back to top button