Branche-Nyt

Philips 9002 OLED TV vinder i britisk blindtest

I en dyst mellem fire TV-fabrikater på London Film Museum – styret af AV Forums – er det bevist, at »OLED TV« ikke er et entydigt begreb, og at dét at betale mere for et TV ikke nødvendigvis giver en bedre TV-oplevelse. Blindtestens stemmer gjorde Philips 9002 til en klar vinder.

Ekspertlæsere fra AV Forums var inviteret til et specielt arrangement, hvor de i en blindtest skulle bedømme fire forskellige TV-fabrikater, som har det til fælles, at de alle bruger det samme panel. Det er derfor første gang, der er lavet en direkte sammenligning mellem fabrikaternes billedprocessor-teknologier.

De fire 55” TV var Philips 9002, Panasonic Z952, Sony A1 og LG C7. Alle fire TV var dækket af, så de 28 AV Forums-læsere ikke kunne se, hvilket der var hvilket.

Testen startede med, at de alle fire var kalibreret af redaktionen på AV Forums. Seks klip blev alle vist to gange fra en media PC og streamet fra Netflix via en X-box S. Resultatet var, at Philips 9002 scorede imponerende 33 % af alle stemmerne med LG på andenpladsen med 22 %.

Inden næste test blev lavet, blev gardinet trukket for, så dommerne stadig ikke kunne se TV’ene, og de blev stillet om til »vivid« mode; og formålet med denne »levende« indstilling var, at hver producent fik mulighed for at vise, hvad billedprocessoren kan præstere. Dommerne så de samme seks klip to gange fra en media PC og streamet fra Netflix suppleret med tre HDR-klip fra en 4K Blu-ray-afspiller – og de blev også vist to gange.

Resultatet blev endnu mere markant denne gang: 68 % stemte på Philips 9002, mens
14 % stemte på Panasonic på andenpladsen.

Da resultatet blev offentliggjort – stadig uden at dommerne kunne se fabrikaterne – bad redaktionen fra AV Forums om, at de samme klip blev vist igen i film-indstilling, og dommerne fik en chance for at ændre deres stemmer; en mulighed ingen benyttede sig af.

I en kommentar til resultatet siger Director Danny Tack, Philips TV:
– Vi gjorde, med hjælp fra redaktionen af AV Forums, et stort arbejde for at sikre et fair grundlag at teste på. Vi var en smule overraskede over resultatet af kalibreringstesten. Derimod overraskede Vivid-indstillingen os ikke: Den bruges af alle producenter til at vise billedprocessorens fulde styrke, og vi ved jo godt hvor stærk og sofistikeret, vores nye P5-billedprocessor er. Men jeg er glad for, at vi også fik bevist det i en blindtest.

AV Forums startede i 2000, og med flere end 3,6 millioner unikke brugere hver måned, er det den største platform for underholdning, tech og AV i Europa. Mange forbrugere bruger sitet inden de beslutter sig for køb af produkter til underholdning i hjemmet.

Philips P5 Perfect Picture Engine tilbyder en 50% forbedring af professorfeatures og processorkraft i forhold til forgængeren. En vigtig detalje er, at den samler fem processorer i én, så den hurtigere er i stand til at bearbejde den enorme mængde data, som indgår i UHD/4K-indhold. Den sikrer, at hvert af følgende fem elementer – som skaber den gode billedoplevelse på skærmen – behandles hurtigt og effektivt: Kildehåndtering, skarphed, farve, kontrast og bevægelse.

Tjek dagspris på Philips 55” 9002 her

Kilde: Philips presse

I samme kategori

Back to top button