TV-Nyt

Philip Khokhar bliver ny DR korrespondent i USA

DR skifter korrespondenter i USA, hvor Steffen Kretz og Lillian Gjerulf Kretz efter eget ønske vender hjem til Danmark. De bliver afløst i Washington D.C. af Philip Khokhar, der de seneste otte år har været DR’s korrespondent i Kina.

– Alt, hvad USA foretager sig udenrigspolitisk, handelspolitisk og sikkerhedsmæssigt, er skyggeboksning med Kina. Jeg kan ikke forestille mig en bedre kvalifikation for en USA-korrespondent, end den Philip har, i og med at han har tilbragt otte år i Kina og bevidnet landets tiltagende lukkede kurs og voksende selvtillid, siger udlandschef i DR Nyheder Niels Kvale.

Philip Khokhar har udover Kina også været korrespondent i Afghanistan i flere år, og han var blandt andet med i dækningen af Talibans magtovertagelse i 2021.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Meget rutineret korrespondent
– Philip Khokhar er en af vores absolut mest rutinerede korrespondenter. Han har en stor indsigt i internationale forhold og formår samtidig at formidle forståeligt, kritisk og nært. Det er svært at forestille sig én korrespondent med bedre forudsætninger for at dække den spændende periode supermagten USA står overfor, siger Niels Kvale.

Og som et nyt tiltag, der skal sikre en bredere geografisk dækning af det store land, starter DR nu på rekrutteringen af en korrespondent, der skal have sin base i den sydlige eller vestlige del af landet.

– Vi vil ikke kun se på USA og amerikanerne fra hovedstaden. Vi ønsker en dækning, der også rummer, at USA er et kæmpe land fyldt med forskelligheder, teknologiske fremskridt, excentriske personligheder og kulturelle tendenser. Derfor opdeler vi vores dækning, så vi har Philip Khokar østpå i Washington D.C., og en anden korrespondent, som skal bo længere vestpå. Den sidste skal vi nu i gang med at finde, og det ser vi meget frem til, siger Niels Kvale.

Tilsammen vil de to skulle tegne DR’s dækning af præsidentvalget i 2024 – samt den løbende dækning af USA som land og som supermagt.

Spændende valg forude
Selv ser den første af de to nye USA-korrespondenter frem til at komme i gang med dækningen af USA.

– Jeg glæder mig både til at rejse USA tyndt, komme tættere på amerikanerne, amerikanske samfundsforhold og det politiske liv i Washington D.C., der altid har fascineret mig. Især præsidentvalget i 2024 bliver vanvittigt spændende og afgørende for USA’s indre dynamik og amerikanernes ageren i verden, siger Philip Khokhar og fortsætter:

– Jeg har oplevet USA’s vigtigste udenrigspolitiske agenda indefra; supermagtsrivaliseringen med Kina. Den er efterhånden hjørnestenen som USA’s internationale udsyn roterer omkring, og jeg ser frem til at kunne knytte en bue fra mine år i Asien til DR’s USA-dækning. Philip Khokhar flytter til Washington til sommer, hvor Steffen Kretz og Lillian Gjerulf Kretz vender hjem til Danmark.

Her skal de begge arbejde med base i DR Byen, efter at de i de sidste seks år har dækket den mest dramatiske periode i nyere amerikansk historie med stærke reportager og analyser.

Kilde: DR presse

I samme kategori

Back to top button