TV-Nyt

Pernille Harder ny fodboldekspert hos TV3 Sport

Pernille Harder, en af verdens bedste kvindelige fodboldspillere, bliver en del af ekspertkorpset hos TV3 Sport, der er en del af Nordic Entertainment Group (NENT).

Den danske landsholdsanfører kommer til at arbejde med international fodbold hos NENT – især Champions League. Harders første opgave har hun allerede lørdag aften til Champions League-finalen mellem Liverpool og Tottenham, hvor hun sammen med Carsten Werge, Luna Christofi, Jamie Carragher og Michael Laudrup udgør TV3 Sports hold til kampen i Madrid.

Efter lørdagens finale vil seerne med mellemrum stifte bekendtskab med Pernille Harder ifm. dækningen af international fodbold.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Pernille Harder selv ser frem til at blive en del af TV3 Sport.

– Jeg har sagt ja til den her udfordring, fordi jeg elsker fodbold. Jeg elsker at spille fodbold og at snakke fodbold. Jeg ser det som en spændende udfordring, hvor jeg helt sikkert vil opdage og udvikle nye sider ved mig selv. Det at jeg fortsat er aktiv som spiller, er jeg sikker på, at jeg kun bruge på mange måder. Dels vil jeg kunne sætte mig ind i hvad spillerne tænker. Dels kan jeg relatere til mit eget fodbold på mange forskellige måder i forhold til oplevelser på og udenfor banen, som man stilles over for som fodboldspiller, siger Pernille Harder, der sidste år selv stod i en Champions League-finale som spiller, da hun scorede i finalen for sin tyske klub Wolfsburg.

– Både som spiller og som fodboldinteresseret tilskuer er Champions League for mig det allerstørste, når man snakker klubfodbold. Det er en fed turnering, hvor klubber fra forskellige lande med forskellige spillestile mødes. Det giver oftest noget rigtigt underholdende fodbold.

TV3s sportschef, Kim Mikkelsen siger:

– Pernilles sportslige CV taler for sig selv. Danmarks bedste kvindelige fodboldspiller og en af verdens absolut bedste. Med Pernille som en del af vores eksperthold, får vi tilført nyt blod og nye ideer. Jeg er helt sikker på, at Pernille Harder vil blive en berigelse for seerne, som med garanti vil komme til at mærke, at hendes dedikation og meget seriøse tilgang til fodboldspillet, også vil brænde igennem på skærmen. Pernilles debut for TV3 Sport sker på den største scene til Champions League-finalen, og sammen med vores øvrige eksperthold, ser jeg frem til, at hun vil kunne give vores dækning nye dimensioner, forklarer SVP Group Head of Sport hos NENT, Kim Mikkelsen.

Pernille Harder vil have sine opgaver på TV3 Sport sideløbende med, at hun stadig holder sin egen karriere på klub- og landshold kørende på fuld damp. Hun er på kontrakt i den tyske mesterklub Wolfsburg, hvor hun har spillet siden 2017.

Hun har i sine to første sæsoner i Tyskland vundet The Double med klubben, i første sæson blev hun tilmed topscorer i Bundesligaen og nåede Champions League-finalen. Hun blev i 2017 kåret som verdens bedste kvindelige fodboldspiller af magasinet Goal – en hæder som også den engelske avis the Guardian gav hende i 2018, hvor hun også blev kåret som årets spiller af UEFA.

Fakta om Pernille Mosegaard Harder:
Født: 15/11 1992

Klubkarrierekarriere:
FC Ikast (2005-2007)
Team Viborg (2007-2010)
Skovbakken IK (2010-2012)
Linköpings IF (2012-2017)
Wolfsburg (2017 -?)
Landshold: 111 A-landskampe, 54 mål.

 

Kåringer:

Årets spiller i Danmark (2012, 2015, 2016, 2017, 2018)

Årets spiller i Sverige (2015, 2016)
Nr. 1 i The Guardians TOP 100 over bedste kvindelige fodboldspillere (2018)
Nr. 2 – ved Ballon d’Or prisoverrækkelsen i Paris – “Verdens bedste kvindelige fodboldspiller” (2018)
UEFA Womens Player of the year 2017-18.
Kåret som verdensbedste kvindelige fodboldspiller af Magasinet Goal (2017)
Nr. 2 – UEFA Women’s Player of the Year Award 2016-17

Resultater:
Svensk mester (2016)
Tysk mester (2017, 2018)
EM-sølv (2017)
CL-sølv (2018)
Tysk pokalmester (2017, 2018)

Kilde: Nent Group presse

I samme kategori

Back to top button