[responsive_menu_pro]

Overblik – Disse DR værter / programmer stopper

| torsdag 11. okt, 2018 22:45 | 4 Kommentarer
drlogo tvbyen

DR havde onsdag den store prikkerunde med fyringer, den såkaldte sindedag, og nu er vi ved at have et overblik over hvilke værter / programmer det rammer på DR’s kanaler i den kommende tid. Vi samler lidt op på emnet i denne artikel.

Kigger vi lidt på værtsprofiler så rammer fyringerne navne som Jens Olaf Jersild, Jacob Riising, Ole Tøpholm og Nikolaj Sonne. Således er det slut med programmer som Jersild minus spin, Hvem var det nu vi var, og måske også Tøpholm som kommentator på Melodi Grand Prix, hvis DR da ikke hyrer ham ind på freelance basis. Tøpholm har dog primært fungeret som medarbejder på Radioavisen. Jens Olaf Jersild har en lang opsigelse, så hans programmer fortsætter et års tid endnu.

Også DR’s tech program So Ein Ding med Nikolaj Sonne er droppet. Sonne var ansat på freelance basis, men hele redaktionen på programmet er fyret og dermed er det slut med programmet når sidste afsnit løber over skærmen til november.

Sofie Østergaard, der seneste har varetaget værtsrollen på ‘Guld i købstæderne’ har selv sagt op. Du har måske også set hende som vært på børnenes MGP i 2016 og 2017. Hun vil dog fortsætte som koreograf på MGP og lave tv for DR som freelancer. Adrian Lloyd Hughes har ligeledes valgt selv at sige op. Han  fortsætter med at tilrettelægge og være vært på P1’s Klog på Sprog hele 2019 og den nyligt bestilte sæson 9 af DR K’s Kunstquiz i 2019.

På programfladen er det slut med magasiner som Sundhedsmagasinet, Gejst, Langt fra Borgen, ligesom DR2 Dagen er en saga blot fra nytår.

På sporten er det slut med Tour de France aftenprogram samt Champions League-håndbold, når DR’s rettigheder udløber, og man dropper også de daglige sportsnyheder.

Som vi har beskrevet tidligere, så vil DR3 og DR Ultra fra 2020 kun ses på streaming, mens DR2 og DR K lægges sammen til en tv-kanal, der skal have et fokus på samfund og kultur.

Del på:

Tags:

Gemt under:: TV-Nyt

4
Kommentarer

Please Login to comment
2 Kommentar tråde
2 Tråd svar
0 Følgere
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Kommentar forfattere
  Abonnér  
nyeste ældste
Giv mig besked
C. Johansen

Det mest positive er uden tvivl, at Ole Tøpholm forsvinder som kommentator på Melodi Grand Prix. Hans ulidelige snakken har ødelagt programmet i efterhånden mange år. Nu kan man blot håbe, at DR ikke lader ham fortsætte som freelance.

martin

Jeg er pænt træt af mennesker, der blot brokker sig på internettet over andres handlinger. Det er ikke min oplevelse at han har talt mere end tidligere værter på programmer. Har du forsøgt at kontakte ham, på en positiv måde, med henblik på at forbedre programmet? Eller er du blot den type, som jeg er pænt træt af at læse kommentarer fra? Jeg kender ikke Ole Tøpholm. Mener blot ikke at han har talt mere end tidligere kommentatorer. Han har dog haft langt mere viden på området, end de fleste af de andre kommentatorer. Og har dermed ikke spild min… Læs mere »

C. Johansen

Du skriver, at du er pænt træt af mennesker, der brokker sig på internettet over andres handlinger. Ja, så lyder det unægtelig, som om du er træt af dig selv. Ja, der har været kontakt til kommentatoren. Det er ikke alene mængden af overflødig snak, men også timingen. Især under afstemningen har det været en pestilens med hans snakken ind over. Og det er ikke en oplevelse, jeg står alene med. Så spørger du, om jeg er den type, som du er pænt træt af at læse kommentarer fra. Det har jeg da virkelig ingen anelse om. Hvor skulle jeg… Læs mere »

Per M

At de dropper Langt Fra Borgen fatter jeg ikke. Det program er ellers med til at banke lidt virkelighed ind i hovederne på politikerne på Christiansborg, når de inviterer et par af dem med ud og præsenterer dem for fakta der hvor tingene sker, i stedet for det de normalt ellers kun læser på et stykke papir, som slet ikke afspejler virkeligheden af de berørte mennesker. Så det ville jeg ellers se som et ret vigtigt program at beholde. Så hellere droppe sådan noget som Melodi Grand Prix der koster flere millioner at producere hver gang og så droppe landsholdsfodbold,… Læs mere »