TV-Nyt

Overblik – Disse DR værter / programmer stopper

DR havde onsdag den store prikkerunde med fyringer, den såkaldte sindedag, og nu er vi ved at have et overblik over hvilke værter / programmer det rammer på DR’s kanaler i den kommende tid. Vi samler lidt op på emnet i denne artikel.

Kigger vi lidt på værtsprofiler så rammer fyringerne navne som Jens Olaf Jersild, Jacob Riising, Ole Tøpholm og Nikolaj Sonne. Således er det slut med programmer som Jersild minus spin, Hvem var det nu vi var, og måske også Tøpholm som kommentator på Melodi Grand Prix, hvis DR da ikke hyrer ham ind på freelance basis. Tøpholm har dog primært fungeret som medarbejder på Radioavisen. Jens Olaf Jersild har en lang opsigelse, så hans programmer fortsætter et års tid endnu.

Også DR’s tech program So Ein Ding med Nikolaj Sonne er droppet. Sonne var ansat på freelance basis, men hele redaktionen på programmet er fyret og dermed er det slut med programmet når sidste afsnit løber over skærmen til november.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Sofie Østergaard, der seneste har varetaget værtsrollen på ‘Guld i købstæderne’ har selv sagt op. Du har måske også set hende som vært på børnenes MGP i 2016 og 2017. Hun vil dog fortsætte som koreograf på MGP og lave tv for DR som freelancer. Adrian Lloyd Hughes har ligeledes valgt selv at sige op. Han  fortsætter med at tilrettelægge og være vært på P1’s Klog på Sprog hele 2019 og den nyligt bestilte sæson 9 af DR K’s Kunstquiz i 2019.

På programfladen er det slut med magasiner som Sundhedsmagasinet, Gejst, Langt fra Borgen, ligesom DR2 Dagen er en saga blot fra nytår.

På sporten er det slut med Tour de France aftenprogram samt Champions League-håndbold, når DR’s rettigheder udløber, og man dropper også de daglige sportsnyheder.

Som vi har beskrevet tidligere, så vil DR3 og DR Ultra fra 2020 kun ses på streaming, mens DR2 og DR K lægges sammen til en tv-kanal, der skal have et fokus på samfund og kultur.


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button