TV-Nyt

Over Atlanten: Kanal 5 har givet seks kendte deres livs udfordring

Seks kendte danskere har takket ja til den ultimative udfordring i Kanal 5’s nye program ’Over Atlanten’. Sammen skal de på 21 dage sejle en båd tværs over det enorme Atlanterhav, fra Gran Canaria til Caribien. Det gælder ikke om at komme først, det gælder først og fremmest om at komme sikkert frem. For det er alt andet end en hyggesejltur, som de modige kendte har sagt ja til at være gaster på. De kendte skal nemlig selv sørge for at sejle båden sikkert igennem Atlanterhavets barske vind- og vejrforhold.

Forfatter, skuespiller og instruktør Hella Joof, tv- og radiovært Peter Falktoft, skuespillerne Nicolaj Kopernikus og Sus Wilkins, DJ og blogger Christel Pixi samt TV-kok og iværksætter Gorm Wisweh, kan således ikke vente sig alt for mange døsige solskinstimer på bådens dæk. Ifølge bådens kaptajn, OL-guldvinder Jesper Bank, så er den valgte rute ikke for de bølgeforskrækkede:

– Vi får en hård start på turen, fordi vi går fra 0 til 100 på meget kort tid. Man plejer at sejle med vinden, men når vi skal afsted, får vi vinden lige i næsen. Vi bliver altså revet godt rundt de første par dage, og det bliver en rigtig ilddåb for gasterne. Derefter rammer vi Passatvindene, som giver os medvind, men der er ingen, der kan ligge på den lade side. Hver deltager har en rolle i en meget stringent vagtplan, som skal overholdes for at få det til at fungere, understreger Jesper Bank.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Sammen med OL-guldvinder Martin Kirketerp er det Jesper Banks ansvar at få den uerfarne besætning til at arbejde og ikke mindst samarbejde om at få skuden sikkert igennem Atlanterhavets bølger. Og det vel at mærke uden følgebåd, eller, i bestemte områder midt på Atlanterhavet, mulighed for redningshelikopter. Her er kun én båd, én besætning og en ukuelig vilje til at lykkes.

Hella Joof: Dét er noget man fortæller sine oldebørn om
Hella Joof var lang tid om at sige ja til udfordringen om 21 dage til søs. Men for hende handler det ikke kun om at kunne krydse Atlanten af på livets lange dosmerseddel. Det handler også om at blive ved med at udfordre sig selv, selvom man er kommet lidt længere op i årene.

– Jeg tror, jeg vil gøre mit allerbedste for at være den bedste version af mig selv. Jeg ville være ked at vende hjem og have været hende den sure eller irriterende. Have ’ja-hatten’ på. Og når vi kommer i mål, forestiller jeg mig, at jeg blevet 5 cm højere både fysisk og psykisk. Det vil være noget, jeg bliver stolt af. Jeg har født et barn uden bedøvelse, sprunget med faldskærm, overlevet en skilsmisse – og krydset Atlanten. Dét er noget man fortæller sine oldebørn om, siger Hella.

Selvom tre uger til søs i et barskt Atlanterhav nok ville afskrække de fleste, så tøvede Peter Falktoft ikke med at sige ja, da han blev spurgt, om han ville være en del af bådens besætning.

– At sejle over Atlanten er en af de der ting, man gerne vil have på listen, inden man skal videre. Især os som er så heldige at have opnået den guddommelige indsigt som er: ”Oplevelser er den eneste valuta, der er noget værd.” Så da de gode mennesker spurgte, om jeg ville med ombord, var det en no-brainer, siger Peter Falktoft.

Sømænd uden sømandskundskaber
Hverken Hella Joof, Peter Falktoft eller nogle af de fire andre kendte har nævneværdige sømandskundskaber, men det skal de nok få undervejs. Som en del af besætningen skal de nemlig skiftevis styre båden, holde udkig på dækket, gøre rent og stå for alle de andre pligter som hører med, når man er ombord på et sejlskib. Og så er det naturligvis Gorm Wisweh, der i den klaustrofobiske kabys skal have ansvar for madlavningen til besætningen.

– Jeg er meget spændt på, hvordan sådan et skibskøkken fungerer og hvad man kan lave i det. Min forventning er nok en masse dåsemad og en masse tørvarer. Det er vist ikke særligt meget køleskab, så frisk frugt, urter og grønt bliver der nok ikke så meget af efter den første uge er gået. Men til gengæld håber jeg jo på at kunne arbejde med en masse friskfanget fisk, og så bliver det fedt ikke at have svin, okse, kylling og alt det almindelige protein i spil. Det er et dejligt benspænd. Der skal jo laves en del mad, og jeg satser på at de andre er klar på at give et nap med i køkkenet, hvis der er plads, siger Gorm Wisweh.

Hella Joof, Peter Falktoft, Sus Wilkins, Nicolaj Kopernikus, Christel Pixi og Gorm Wisweh samt Jesper Bank og Martin Kirketerp stævnede ud fra Las Palmas på Gran Canaria lørdag den 17. november.

’Over Atlanten’ får premiere på Kanal 5 og Dplay 21. marts.Over Atlanten - Pressetrailer
Over Atlanten – Pressetrailer


  • 83 fod, det vil sige lidt over 25 meter, måler båden, som deltagerne skal krydse Atlanten i
  • 7000 km, altså ca. 3500 sømil, er distancen, de skal tilbagelægge
  • I modvind sejles der ca. med 7 knob og i medvind 10 knob
  • Hvis alle sejl sættes, kan båden sejle helt op til 20 knob
  • De nye sejleraspiranter rejser fra Las Palmas på Gran Canaria til Nelson’s Dockyard på Antigua i Caribien – en rejse på ca. 21 dage.
Kilde: Discovery Networks presse

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button