[responsive_menu_pro]

DR – Omfattende reduktioner i DRs aktiviteter

| fredag 16. mar, 2018 16:05 | opdateret 19. mar, 2018 kl. 10:08 | 1 kommentar

Foto: Agnete Schilichtkrull

”Besparelser i denne størrelsesorden vil nødvendiggøre omfattende reduktioner i DRs aktiviteter og væsentlige omprioriteringer. Den fremlagte besparelse er dobbelt så stor, som de besparelser på 2 procent årligt, der pålægges andre kulturinstitutioner i disse år. Det vil få konsekvenser i en tid, hvor uafhængig, national journalistik er under pres fra internationale medier baseret på andre hensyn end uafhængig public service,“ siger Michael Christiansen.

Aftalen beskæftiger sig alene med den økonomiske ramme for DR. Indholdet af den opgave, DR skal løse, vil først blive endeligt afklaret med det kommende medieforlig. Dette forventes at blive forhandlet på plads i foråret 2018. Michael Christiansen siger til DR presse:

”Regeringen vil i den kommende tid invitere de øvrige partier til medieforhandlinger, og DR vil som altid bidrage med analyser og oplysninger i de kommende forhandlinger. Det er afgørende, at de kommende medieforligsforhandlinger giver størst mulig handlefrihed. DRs ledelse skal kunne gennemføre besparelser med størst mulig respekt for DRs formål – at levere bedst mulig public service til hele den danske befolkning.”

Aftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti indebærer, at licensen erstattes med skattefinansiering. Om det udtaler Michael Christiansen:

”DR har, som vi tidligere har givet udtryk for, stor forståelse for denne beslutning. Det er samtidig af største vigtighed, at fremtidige forhandlinger om DRs budgetter sker med respekt for armslængde mellem medier og politikere.”

Afsluttende udtaler DRs bestyrelsesformand:

”DRs ledelse påtager sig naturligvis opgaven med at tilpasse DR til de rammer, der besluttes politisk. Den politiske aftale omfatter en økonomisk ramme og en ny model for finansieringen, men DR afventer et medieforlig, før der kan siges noget konkret om, hvordan besparelser skal gennemføres. Forhåbentlig kan der hurtigt opnås politisk enighed, så DR får mulighed for lave en plan, der afspejler nye politisk fastsatte rammebetingelser,” siger Michael Christiansen.

Kilde: DR presse

Del på:

Tags:

Gemt under:: Branche-Nyt

1
Kommentarer

Please Login to comment
1 Kommentar tråde
0 Tråd svar
0 Følgere
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Kommentar forfattere
  Abonnér  
nyeste ældste
Giv mig besked
evilguy

Man skal altså være yderst kildekritisk, når man læser sådan en gang PR. Bo, det burde altså være på sin plads tydeligt at skrive i artiklens tekst, at artiklen er baseret på DR PRESSE. Så når der i artiklen står “siger Michael Christiansen”, så burde der står “siger Michael Christiansen til DR PRESSE, som der DRs PR-afdeling”. Det kunne også være fint med en lille sammenligning. F.eks. har DR P1, som skal lave radio svarende til 12 timer om dagen, et budget omkring 200 millioner kroner, mens Radio24syv, der laver radio næsten 24 timer i døgnet et budget på omkring… Læs mere »