TV-Nyt

Håndbold OL-kvalifikation på de landsdækkende kanaler

Rio 2016 OL logoBåde de danske håndboldkvinder og håndboldherrer spiller OL-kvalifikation på hjemmebane, og kampene kan ses på DR1 og TV 2.

Skal de danske håndboldkvinder og håndboldherrer have de attraktive OL-billetter og med til årets største sportsbegivenhed, OL i Brasilien i august 2016?

Det afgøres i marts og april, og TV 2 og DR har sikret sig rettighederne, så alle Danmarks OL-kvalifikationskampe kan følges på landsdækkende tv.

– Det er en utrolig glædelig nyhed, at vi får begge kvalifikationsturneringer på landsdækkende tv, når landsholdene skal spille de ekstremt vigtige kampe for at komme til OL i Rio. For os er det altid et stærkt ønske, at vores landskampe vises på kanaler, som hele Danmark har adgang til, og det har DR og TV 2 sikret endnu en gang med disse forhandlinger, siger Morten Stig Christensen, generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund.

Hvis Danmark kvalificerer sig til OL, vil også OL-kampene i august kunne ses på TV 2 og DR1.

Kvindelandsholdet spiller i Aarhus

Kvindelandsholdet skal først i kamp for OL-pladsen – nemlig i dagene 18., 19. og 20. marts i Ceres Arena, Aarhus – og Danmarks kampe mod Rumænien, Montenegro og Uruguay kan alle ses på DR1. De to bedst placerede hold kvalificerer sig til OL i Rio.

– Vi er meget glade for, at det er lykkedes at sikre landsholdshåndbold til alle danskere, siger DR’s rettighedsansvarlige, Jan Rosendal, og fortsætter:

– Det kan blive en håndboldmæssig gyser. Rumænien og Montenegro er frygtindgydende modstandere, så vi forventer vi en yderst spændende weekend i Aarhus. Forhåbentlig giver den dansk OL-kvalifikation, så DR og TV 2 igen kan give danskerne mulighed for at følge det populære kvindelandshold, når der spilles om OL-medaljer senere på året i Rio.

Herrelandsholdet spiller i Herning

Herrelandsholdets OL-kvalifikation spilles i Jyske Bank Boxen i Herning i dagene 8., 9. og 10. april. Her er Danmarks modstandere Kroatien og Norge, der endte som nummer tre og fire ved EM i januar, samt Bahrain, som Danmark aldrig tidligere har mødt. Danmarks kampe kan ses direkte på TV 2, og også her kvalificerer de to bedste hold sig til OL.

– Jeg er meget tilfreds med, at vi sammen med DR har lavet en aftale om de danske håndboldlandholds meget vigtige OL-kvalifikationskampe. De to danske håndboldlandshold topper seerhitlisten over populære landshold i Danmark, og vi på TV 2 glæder os til at producere og formidle de danske håndboldherrers forsøg på at nå til OL i Rio. At det samtidig foregår i den fantastiske Jyske Bank Boxen i Herning, gør det hele endnu bedre. Det vækker glade minder fra 2014, hvor EM-slutrunden var en kæmpe succes både for seerne og brugerne, de mange tilskuere i Boxen, Dansk Håndbold Forbund og MCH Messecenter Herning. Jeg er sikker på, at det bliver tre forrygende dage, der meget gerne skal ende med en dansk OL-billet, siger sportschef Frederik Lauesen, TV 2.

De øvrige kampe i håndboldherrernes kvalifikationspulje kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. I samme weekend spilles der om OL-kvalifikation i to andre puljer, hvor Spanien, Sverige, Polen og Makedonien  er blandt de otte lande, der kæmper for OL-deltagelse. Nogle af disse kval-kampe vil ligeledes kunne følges på TV 2 PLAY og/eller TV 2 SPORT.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button