TV-Nyt

Nyt virtuelt studie lanceres i forbindelse med Super Bowl på TV3+

Når TV3+ sender den amerikanske fodboldsligas finale, Super Bowl fra Florida den 2. februar kl. 22:00 er det i helt nye rammer. Nordic Entertainment Groups danske sportsafdeling har hen over efteråret projekteret og bygget det første danske rigtige virtuelle studie. Den virtuelle teknik er kort fortalt at sætte værter ind i et grønt studie, som et kamera affotograferer, hvor det grønne i studiet bliver udskiftet af en digital scenografi der bliver til på en pc. Pc’en får informationer fra kameraet om hvordan værterne bliver optaget og tilpasser udsnittet af scenografien hertil.

Psykologisk set vil seerne opleve et studie, der trods dets elektroniske eksistens opleves naturtro og overbevisende. I studiet, der er bygget på en computer, kan værterne bevæge sig i alle 360 grader og studiet kan varierer i alle dimensioner. De kan stå på græs, linoleum eller asfalt, kun fantasien sætter grænserne. Kort fortalt en spændende visuel ramme, hvor værterne kan formidle fakta og højdepunkter fra sportsrettighederne.

Teknologien
Teknologien har været kendt i flere år, men det er først nu at computerkraften og dygtige programmører har fremstillet programmer, der kan vise og bevæge meget store naturtro scenografier i digital form direkte på TV.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Det er Unreal Engine, der er teknologien bag, som har sit ophav i udvikling af spil bl.a. Fortnite.

På baggrund af præcis tracking-udstyr, der følger studiekameraets fysiske bevægelser i forhold til værten og de optiske indstillinger, kan pc’en udregne hvor i det digitale miljø værten er placeret og skal affotograferes.
Serverne der generer grafikken skal kunne omsætte store mængder data i realtid, for at kunne vise det udsnit af studiet som produceren bag programmet ønsker at vise seerne direkte.

Selv om miljøet er kunstigt har man på sportsredaktionen arbejdet på at skabe et miljø der er kunstigt men indeholder naturtro elementer, for at fastholde en troværdighed i formidlingen, som man kan tage friheder.
Med ingen fysiske begrænsninger En anden fordel ved studiet er, at der ikke er nogen fysiske begrænsninger. Det er let at male en søjle rød eller sætte en ekstra TV-skærm ind i studiet. Det hele for at formidle tal og højdepunkter fra rettighederne med ekstra visuel oplevelse.

Ny muligheder
Med dette nye studie er det nu muligt, at skifte studie på et splitsekund fordi hele scenografien er en datafil. Det betyder også, at man med lidt fysisk plads til værterne, sætte dem i kæmpe studiemiljøer eller for den sags skyld på toppen af Himalaya. Den virtuelle tilgang giver heller ingen begrænsninger i skudvinkler, det er kun et spørgsmål om at opbygge de virtuelle scenografier 360 grader om værterne.

Perspektiv
Studiet vil blive anvendt til NFL og andre studiebårede udsendelser omkring sportsrettighederne som den danske afdeling af NENT Group sender på Viaplay, TV3 Sport, TV3 Max og TV3+.

Kilde: Nent Group

I samme kategori

Back to top button