Nyheder

Nyt svensk drama Ängelby starter 28. september

Ängelby SVTMordgåder, familiedrama og mystik, der lurer under overfladen. Det er nogle af de ingredienser i den nyeste svenske dramaserie på SVT der hedder Ängelby. Serien kan se på DR2 fra 3/2 2016.

Serien bliver beskrevet som Sveriges svar på Twin Peaks, og handler om en kvinde, der forsøger at finde fodfæste og en ny start for hende selv og hendes børn. Men ikke alt er, som det ser ud til i Ängelby.
Hidtil har Vera levet et tilsyneladende behageligt liv med mand, børn, villa og et godt arbejde. Men med ét mister hun alt. Manden forlader hende til fordel for en anden kvinde, og Vera mister også jobbet, som hendes mand havde ordnet, og villaen skal sælges. Desperat søger hun nyt arbejde og takker ja til det første det bedste jobtilbud, hun får – et kontorjob i Ängelby. Hun ser den lille flække midt i Sverige som sin livline, det bliver hendes chance for en ny start. Hun har ikke tid til at tænke efter, men pakker bilen og kører afsted med børnene mod Ängelby.

Komiker i nye klæder
I hovedrollen som Vera ses Mia Skäringer, der ellers mest er kendt for at prøve kræfter med et mere komisk og humorfyldt universt. Men i ’Ängelby’ prøver hun kræfter med en helt ny karakter – en mere alvorlig en af slagsen.

Allerede fra hun var fem har Mia Skäringer stået på scenen og ud over utallige radioprogrammer og tv-shows har hun medvirket i film som ’Den hundredårige, der kravlede ud af vinduet og forsvandt’ – kort sagt er Mia Skäringer kendt fra det humoristiske univers.

Rollen i ’Ängelby’ er specialskrevet til hende, og om den siger hun: ”det her er noget helt nyt, og det er skønt at få lov til at gøre noget, jeg ikke rigtig kan endnu.” Om sin komiske fortid siger Mia Skäringer: ”Jeg tror, de synes, det var spændende at se, hvad der sker, hvis man tager Mia med de komiske forventninger, der er til hende og sætter hende ind i en helt ny sammenhæng?”

Mystik under overfladen
Der er allerede tårnhøje forventninger til den nye serie, der er blevet kaldt en krydsning mellem amerikanske ’Twin Peaks’ og franske ’Gengangerne’. Noget tragisk sker på vejen til Ängelby, der betyder, at Veras liv flettes sammen med byboernes. Men noget mystisk lurer under overfladen. Det lader til, at det ikke er tilfældigt, at Vera er landet i netop Ängelby.

Der er rigeligt af mystik og drama at glæde sig til, når SVT’s nye serie ’Ängelby’ går i luften d. 28. september kl. 21.00 på SVT1. Kan ses med danske undertekster.

Kilde: Verdens TV

I samme kategori

Back to top button