TV-Nyt

Ny X Factor-sæson efter nytår – optakt 27. december

xfactor 2014 dommere
De tre X Factor dommere 2015 – Remee, Lina Rafn og Thomas Blachman.
Foto: Bjarne Bergius Hermansen

En dugfrisk sæson af X Factor går i luften den 2. januar. For ottende gang vil det populære underholdningsprogram samle danskerne foran skærmen fredag efter fredag. Allerede den 27. december kan seerne dog få den værste X Factor-sult stillet. Her sender DR for første gang et optaktsprogram, der går tæt på de tidligere sæsoner og den dramatiske dommerkrig mellem Remee og Blachman, der udspillede sig i programmets anden sæson.

I syv sæsoner har X Factor samlet danskerne foran tv-skærmene fredag efter fredag. Den 2. januar går den ottende sæson i luften. Jan Lagermand Lundme, DRs underholdningschef, har allerede lovet flere ændringer i programmet, og dommerne har varslet, at den kommende sæson byder på ekstraordinært meget talent.

Jan Lagermand Lundme glæder sig til premieren, og forklarer her, hvad der gør X Factor helt særligt:

“X Factor rummer alle ingredienserne til et førsteklasses underholdningsprogram, og derfor samler det mere end en million meget forskellige danskere – med yderst varierede smagsmæssige præferencer, fra alle egne af Danmark. Det er der meget få programmer, der formår, og det er en af de ting, DR som public service-institution skal kunne.”

Meget mere end et talentshow
Eva Harlou er igen vært, ligesom den klassiske trio bestående af Lina Rafn, Thomas Blachman og Remee igen indtager dommerrollerne.

“Vi er meget glade for at have netop Lina Rafn, Thomas Blachman og Remee med som dommere i programmet. Dels er de nogle af de allerdygtigste danske musikfolk, og de nyder alle stor respekt i musikbranchen. Desuden bringer de hver især noget meget forskelligt med sig til X Factor, så programmet får udbytte af nogle vidt forskellige og samtidig markante profiler,” udtaler Jan Lagermand Lundme og fortsætter:

“X Factor er meget mere end et talentshow. Det er nemlig samtidig en dyst mellem tre af landets store musiknavne, der hver især sætter deres gode navn på spil i jagten på den deltager, der besidder den helt særlige star quality, som x-faktoren repræsenterer.”

Dramatisk optaktsprogram sendes i juleferien
Som noget helt nyt kan man i år se et helt særligt X Factor-optaktsprogram, som kigger tilbage på tidligere sæsoners højdepunkter. Vi møder blandt andre Basim, Ida og Tine, der fortæller om, hvordan de har brugt X Factor som springbræt for deres musikalske karrierer.

Centralt i programmet står også fortællingen om den dramatiske dommerkrig mellem Remee og Blachman, der udspillede sig under anden sæson. Begge kamphaner åbner op og fortæller om, hvad der gik galt i mellem dem, og Jan Lagermand Lundme giver seerne et helt særligt indblik i dramaet, der også udspillede sig bag kulisserne.

Programmet sendes på DR1 den 27. december klokken 19.00 og varer en time.

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button