Branche-Nyt

Ny undersøgelse: Over en halv million kunder overvejer at forlade YouSee

YouSees beslutning om ændringerne i de faste tv-pakker har ikke alene betydet massiv kritik af selskabet fra flere sider i medierne samt fra vrede kunder på sociale medier. En ny undersøgelse peger på, at YouSee i den grad også vil kunne komme til at mærke beslutningen på bundlinjen.

Analyseinstituttet YouGov har spurgt de danske YouSee kunder om, hvad de vil gøre, hvis Discoverys kanaler forsvinder fra YouSee i januar.

I undersøgelsen svarer knap hver femte tv-kunde hos YouSee (18%), at de helt sikkert vil skifte tv-udbyder ovenpå de varslede ændringer i tv-pakkerne. Gør kunderne alvor af det, så betyder det en afgang på ca. 203.000 af de tæt på 1,2 millioner husstande, der har YouSee*. Tager man de kunder med som svarer, at de overvejer at skifte (15%), gerne vil skifte, men er bundet af lejemål eller antenneforening (10%), at der er for mange omkostninger forbundet med skiftet (5%) eller generelt synes det vil være for besværligt (3%) er tallet oppe på 51%, eller hvad der svarer til i ca. 575.000 husstande.*

Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov på vegne af Discovery Networks Danmark. Der er i alt gennemført 1.000 CAWI-interview med danskere over 18 i perioden 25.-27. september 2019.

– Vi har bemærket, at YouSee blandt andet legitimerer sine ændringer i tv-pakkerne med en undersøgelse, de har betalt for, der viser, at deres kunder ønsker større grad af valgfrihed. Vi er ikke bekendt med YouSees fortolkning af, hvad valgfrihed betyder for de danske tv-seere. Det virker heller ikke som om, at seerne er det. Derfor har vi nu gennemført en lignende undersøgelse, siger Christian Kemp, administrerende direktør i Discovery Networks Danmark og fortsætter:

– Undersøgelsen viser, at det er stor efterspørgsel af vores kanaler, hvilket vi naturligvis er meget glade for. Men, den viser også, at der er en stor frustration hos tv-seerne på baggrund af YouSees udmeldinger om ændringer i tv-pakkerne. Vi står desværre i en situation, hvor YouSee har fravalgt vores kanaler og opsagt sin aftale med Discovery. Det er selvfølgelig meget beklageligt, og det er opsigtsvækkende at YouSee forsøger at legitimere deres beslutninger i en undersøgelse, som tydeligvis ikke opfanger seernes reelle ønsker.

Ikke valgfrihed for enhver pris
YouSee har i deres undersøgelse spurgt deres kunder, om de gerne vil have frihed til at vælge frit mellem tv-kanaler og streamingtjenester. Det svarer et stort flertal, ikke overraskende, bekræftende til – også i YouGovs undersøgelse for Discovery Networks Danmark.

Men den nye undersøgelse fra YouGov giver samtidig et lidt mere nuanceret billede af danskernes forhold til valgfrihed. Den skal nemlig ikke komme for enhver pris. Adspurgt om man vil at betale ekstra for at kunne udskifte tv-kanaler og streamingtjenester i tv-pakken, svarer over halvdelen at de slet ikke (31%) eller kun i mindre grad (30%) vil være villig til at punge ud for at kunne vælge deres kanaler selv.

*Beregningen er foretaget som procent af antal husstande, der i dag modtager YouSee’s grundpakke som minimum = 1.129.939 husstande. Der er usikkerhed ved denne beregning, da undersøgelsen fra YouGov viser svar fra enkelte kunder, mens opgørelsen af YouSee’s kundegrundlag opgøres i husstande, som potentielt kan have rumme flere en én kunde.

Kilde: Discovery Networks

I samme kategori

Back to top button