Ny undersøgelse: Over en halv million kunder overvejer at forlade YouSee

| fredag 04. okt, 2019 12:38 | 8 Kommentarer
Discovery kanaler

YouSees beslutning om ændringerne i de faste tv-pakker har ikke alene betydet massiv kritik af selskabet fra flere sider i medierne samt fra vrede kunder på sociale medier. En ny undersøgelse peger på, at YouSee i den grad også vil kunne komme til at mærke beslutningen på bundlinjen.

Analyseinstituttet YouGov har spurgt de danske YouSee kunder om, hvad de vil gøre, hvis Discoverys kanaler forsvinder fra YouSee i januar.

I undersøgelsen svarer knap hver femte tv-kunde hos YouSee (18%), at de helt sikkert vil skifte tv-udbyder ovenpå de varslede ændringer i tv-pakkerne. Gør kunderne alvor af det, så betyder det en afgang på ca. 203.000 af de tæt på 1,2 millioner husstande, der har YouSee*. Tager man de kunder med som svarer, at de overvejer at skifte (15%), gerne vil skifte, men er bundet af lejemål eller antenneforening (10%), at der er for mange omkostninger forbundet med skiftet (5%) eller generelt synes det vil være for besværligt (3%) er tallet oppe på 51%, eller hvad der svarer til i ca. 575.000 husstande.*

Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov på vegne af Discovery Networks Danmark. Der er i alt gennemført 1.000 CAWI-interview med danskere over 18 i perioden 25.-27. september 2019.

– Vi har bemærket, at YouSee blandt andet legitimerer sine ændringer i tv-pakkerne med en undersøgelse, de har betalt for, der viser, at deres kunder ønsker større grad af valgfrihed. Vi er ikke bekendt med YouSees fortolkning af, hvad valgfrihed betyder for de danske tv-seere. Det virker heller ikke som om, at seerne er det. Derfor har vi nu gennemført en lignende undersøgelse, siger Christian Kemp, administrerende direktør i Discovery Networks Danmark og fortsætter:

– Undersøgelsen viser, at det er stor efterspørgsel af vores kanaler, hvilket vi naturligvis er meget glade for. Men, den viser også, at der er en stor frustration hos tv-seerne på baggrund af YouSees udmeldinger om ændringer i tv-pakkerne. Vi står desværre i en situation, hvor YouSee har fravalgt vores kanaler og opsagt sin aftale med Discovery. Det er selvfølgelig meget beklageligt, og det er opsigtsvækkende at YouSee forsøger at legitimere deres beslutninger i en undersøgelse, som tydeligvis ikke opfanger seernes reelle ønsker.

Ikke valgfrihed for enhver pris
YouSee har i deres undersøgelse spurgt deres kunder, om de gerne vil have frihed til at vælge frit mellem tv-kanaler og streamingtjenester. Det svarer et stort flertal, ikke overraskende, bekræftende til – også i YouGovs undersøgelse for Discovery Networks Danmark.

Men den nye undersøgelse fra YouGov giver samtidig et lidt mere nuanceret billede af danskernes forhold til valgfrihed. Den skal nemlig ikke komme for enhver pris. Adspurgt om man vil at betale ekstra for at kunne udskifte tv-kanaler og streamingtjenester i tv-pakken, svarer over halvdelen at de slet ikke (31%) eller kun i mindre grad (30%) vil være villig til at punge ud for at kunne vælge deres kanaler selv.

*Beregningen er foretaget som procent af antal husstande, der i dag modtager YouSee’s grundpakke som minimum = 1.129.939 husstande. Der er usikkerhed ved denne beregning, da undersøgelsen fra YouGov viser svar fra enkelte kunder, mens opgørelsen af YouSee’s kundegrundlag opgøres i husstande, som potentielt kan have rumme flere en én kunde.

Kilde: Discovery Networks

Stream 11 Discovery Networks live tv-kanaler – Prøv Dplay gratis 30 dage her

Del på:

Tags: ,

Gemt under:: Branche-Nyt

8
Kommentarer

for at kommentere
4 Kommentartråde
4 Svar i tråden
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Kommentarforfattere
  Abonnér  
nyeste ældste
Underret om
Babsulino

Det tror jeg simpelthen ikke på. Det må være mere skræmmekampagne fra Discovery Networks.

C. Johansen

Det tror jeg heller ikke på – overhovedet ikke. Den vigtigste oplysning er, at “undersøgelsen” er bestilt og betalt af Discovery.

Babsulino

Det er ren panik fra Discovery’side. Det er langt ude. Jeg kan næsten ikke vente på at det træder i kraft.
Kommer der ikke en undersøgelse på hvor mange kunder som vil skifte til YouSee pga seneste tiltag?

Per M

Mja det er jo så et godt spørgsmål, specielt nu efter at alle de andre TV udbydere har truet med at der nok kommer pris stigninger hos dem her i 2020, hvilket ser ud til kun at være pga. Discovery’s kanaler, som rigtig mange ingen interesse har i.

frankm

“Adspurgt om man vil at betale ekstra for at kunne udskifte tv-kanaler og streamingtjenester i tv-pakken, svarer over halvdelen at de slet ikke”

Trump ville kalde det for et fake spørgsmål.

Per M

Løgn og latin skræmme kampagne fra Discovery Networks selv.
Både på Facebook og YouSee’s eget forum er der sjovt nok dukket mange nye rent ud sagt falske profiler op, der udelukkende kun tjener eet eneste formål, hvilket er trusler om at de påstår at være kunder der skrider fra YouSee hvis de ikke får deres Discovery kanaler.

Jeg ser faktisk frem til at YouSee sparker Discovery ud i kulden, specielt nu efter alt det her lort de har gang i og forhåbentlig aldrig får lov til at komme ind igen.

tlk

Var kunde hos yousee nogle år og var tilfreds med deres produkt, men man må faktuelt erkende at Yousee har haft talrige nedbrud de senere år især ved programmer med høje seertal i de større byer og som ikke kan bortforklares som tilfældigheder. Mon der bliver sort skærm på yousee på lørdag når Danmark-schweiz..

frankm

Antennesignalet er ligeglad med høje seertal.