Nyheder

Ny thriller på SVT1 med danske undertekster

jordskott-skogen-barn-jpgSnart kryber uhyggen ind over din tv-skærm, når SVT sender det første af 10 afsnit af den spritnye thriller ’Jordskott’ mandag d. 16. februar. Serien tager os med dybt ind i den svenske urskov, hvor der foregår foruroligende ting. Politikommisæren Eva Thörnblads datter forsvandt for flere år siden, og nu begynder nye børn at forsvinde samme sted, og Eva vender hjem for at undersøge sagen.

For syv år siden mistede Eva siden sin datter Josefine til, hvad politiet mener, var en tragisk drukneulykke. Eva selv er dog af en anden overbevisning og vil nu gøre alt for at komme frem til sandheden. Flere børn er forsvundet i løbet af årene – og spørgsmålet er, om der eksisterer en sammenhæng i mellem dem? Under overfladen lurer egoismen og grådigheden blandt borgerne. Alle handler efter egne motiver, så hvem kan man egentlig stole på?

En tragisk ulykke eller menneskelig ondskab?

SVT’s nye thriller sammenlignes med en blanding af ’True Detective’ og ’Twin Peaks’. Hovedpersonen er Politikommissæren Eva Thörnblad, som efter flere år vender tilbage til sin hjemby Silverhöjd. Eva Thörnblad forlod byen efter at hun på tragisk vis mistede sin datter Josefine, der forsvandt i nærheden af en lokal skovsø. Politiet afskrev det som en drukneulykke, men Josefines lig blev dog aldrig bjerget, og Eva har aldrig kunne slippe den grufulde tanke, at hendes datter ikke var offer for en drukneulykke, men i stedet blev bortført.

Arven

Da Eva vender hjem, ser det i første omgang ud til at være pga. af praktiske årsager. Hendes nu afdøde far, byens iværksætter Johan Thörnblad, har efterladt hende en stor arv, som hun skal tage hånd om. Tilbage står også farens virksomhed, der består af at begå rovdrift på naturens ressourcer i Silverhöjd. Det varer dog ikke længe før, at Evas egentlige motiv for at vende tilbage synliggøres: at finde frem til sandheden om hendes datters forsvinden. Det er nemlig ikke den eneste gang, at et lille barn er forsvundet sporløst i Silverhöjd – senest en lille dreng på omtrent samme alder som Josefine. Eva er overbevist om, at der må være en sammenhæng mellem alle de forsvundne børn, og hun sætter nu alle sine kræfter ind på at finde frem til den.

Svaret ligger under overfladen

’Jordskott’ er en vaskeægte nordisk krimi med naturens mørke og dystre islæt som vedvarende kulisse. Men det er ikke kun udenpå, at det dystre får lov til at trænge igennem. Serien undersøger også de mørke sider af mennesket: hvor langt vil man gå for at beskytte sine elskede? Og hvor store konsekvenser har egoisme og grådighed for vores omgang med hinanden? Råddenskab gemmer sig ofte lige under overfladen – det samme gælder for det svar, som Eva Thörnblad søger desperat efter.

Se med, og følg Eva Thörnblads kamp om at finde frem til sandheden – stærke og ukendte kræfter vil snart dukke op og udfordre hende til det sidste.

’Jordskott’ får premiere mandag d. 16/2 kl. 21.00 på SVT1. Serien har danske undertekster og består af ti afsnit. Hvis du ikke når at se det første afsnit, så kan du efterfølgende besøge YouSee’s og TDC’s tv-arkiv, og fange starten her.

Kilde: Verdens TV

I samme kategori

Back to top button