Streamingnyt

Ny sæson af Riget i 2022 – vises først på Viaplay

Viaplay har indgået en storstilet aftale med Zentropa og DR om at producere en ny sæson af kult-klassikeren ’RIGET’. Den legendariske serie om det gode og det onde skal optages i det nye år og har forventet Danmarkspremiere på Viaplay i løbet af 2022. Kort tid herefter får den tv-premiere på DR.

I forbindelse med produktionen af’ RIGET EXODUS’, har ’RIGET’ I og II været igennem en gennemgribende restaurering, så alle sæsoner kan udsendes samlet i højeste kvalitet til både gamle og nye fans. Begge sæsoner bliver tilgængelige på Viaplay.

Læs mere om hvem der er med her

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Det forlyder, at der bliver tale om 5 afsnit af 60 minutter.

Det bliver både uhyggeligt og morsomt, når Zentropa og Lars von Trier en sidste gang dykker ned i ’RIGET’s mange uforløste historier. Porten til Riget er en nemlig begyndt at åbne sig…..

”Grænser findes i mange former: Som streger med linealer på hvide papirer (dog ofte usynlige for en tilfældigt besøgende på de faktiske geografiske lokationer).  Grænsernes streger kan udføres illustrative for ikke at sige ganske fiktive og ondskabsfulde. Med blød, rød farve, næsten usynlige og til fulde måske endda ”stiplet”, som en slags undskyldning eller slet og ret – af skam. Men stregerne hænger der altså i ufattelige mænger og udgør tilsammen de ”Revirer”, indbyggerne er stærke nok til at holde. Ud- og indrejse foregår ofte med vold, for den besøgende er naturligvis forventet at returnere efter sit ærinde.

På jorden er ”Maskinen, der får alt til rulle (altså alt liv)” betinget af de konflikter, stregerne, helt som var det en tanke, provokerer til. Om Exodus i praksis betyder ud-rejse eller ind-rejse afhænger af vinklen, man betragter grænsen fra, men ordet beskriver simpelthen, at en større mængde individer samlet krydser en blyantsstreg. Hvorfor?….. Der er blevet uligevægt i godt og ondt! Grænsen er nået, i hvert fald på Riget….men nemt og ublodigt ka’ jeg ikke bevidne, det bliver, at få de verdens syv astrale låse dirket synkront op med lægeblod”, siger Lars Von Trier.

Hvad der helt præcist kommer til at ske i det endelige opgør mellem det gode og det onde er stadig meget hemmeligt, men sikkert er det, at det svenske og det danske system stadig ikke er i harmoni, og at ’RIGET’s forfatning er skrøbeligt. Der hviler stadig en forbandelse over det gamle hospital. Hvad der i ’RIGET’ I og II fremstod som fiktion er måske ikke så uvirkeligt, når det kommer til stykket; så vær beredt på at tage det gode med det onde i den tredje og sidste sæson af ’RIGET EXODUS’.

”Vi er meget glade og stolte over at have indgået et samarbejde med Lars Von Trier, Zentropa og DR om at producere ’RIGET EXODUS’, der er et selvstændigt værk, der ikke kræver, at man har set de to foregående sæsoner). ’RIGET’ I og II høstede stor anerkendelse herhjemme såvel som i udlandet og har vundet et hav af priser. Vi har derfor store forventninger til ’RIGET EXODUS’, som helt sikkert både bliver sjov og meget uhyggelig”, siger Filippa Wallestam, EVP og Chief Content Officer hos NENT Group.

’RIGET EXODUS’ er blevet til i et unikt samarbejde mellem Nordic Entertainment Group, DR og Zentropa og finansieres derudover blandt andre af Film i Väst og Nordisk Film & TV Fond og er udviklet med støtte fra CREATIVE EUROPE. Internationalt salg TRUSTNORDISK. Zentropa er producent på serien, mens NENT Group er primær co-producent og DR er sekundær co-producent.

Lars von Trier har i lighed med de tidligere sæsoner skrevet manuskriptet sammen med Niels Vørsel. Louise Vesth producerer for Zentropa Entertainments i co-produktion med FIV Peter Possne og Katarina Krave.

RIGET EXODUS lanceres som en Viaplay Original og har forventet Danmarkspremiere på Viaplay i løbet af 2022, hvorefter den efter en kort periode har TV-premiere på DR.

Kilde: Nent Group presse

Læs også


Image
Annonce

I samme kategori

Back to top button