Branche-Nyt

Ny robotteknologi på TV 2s studieudsendelser til VM i ishockey

En stor del af verdens sportsinteresserede øjne vil i dagene 4.-20. maj være rettet mod Danmark, som i denne periode er vært for VM i ishockey. Et godt stykke over én milliard seere ventes at følge med, og der forventes solgt over 300.000 billetter til VM-kampene i Herning og København.

Hvis du ikke har fået en plads i de to arenaer, hvor kampene spilles – henholdsvis Jyske Bank Boxen i Herning og Royal Arena i København – kan du følge med på TV 2 PLAY og TV 2 SPORT. Her vises samtlige VM-kampe foruden en lang række studieprogrammer og dokumentarer.

Robot skabt til tv-produktion
Når det gælder TV 2s produktion af studieprogrammer, byder VM i ishockey på en nyskabelse. Hovedparten af TV 2s studieudsendelser til VM i ishockey produceres nemlig med brug af en industriel robot, der er skabt til tv-produktion i samarbejde mellem det norske firma Electric Friends og den Odense-baserede, amerikanskejede virksomhed Universal Robots.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Kun få steder i verden anvendes denne robotteknologi i tv-produktion, og i Danmark er TV 2 alene om at gøre brug af en sådan type robot i live-udsendelser. Robotten blev prøvet på TV 2 for allerførste gang under de to seneste håndboldslutrunder i december 2017 og januar 2018.

– Den store fordel ved produktion med robot er den 100 procent præcision i tv-skuddene, vi får. Når robotten først er kalibreret og indstillet, sidder skuddene lige i skabet hver gang. Fejlmargenen er på blot 0,1 millimeter trods robottens gode rækkevidde på 136 cm i radius og de syv motoriserede led på robotarmen. Den høje præcision kan ikke opnås på anden måde, siger produktionschef Klaus Bøgeholdt, TV 2 SPORT, som har været primus motor i at få robotten indarbejdet i produktionen hos TV 2.

– Den enestående præcision betyder, at vi lettere kan tracke den virtuelle grafik ind i vores studie-setup. Den virtuelle grafik, som vi ønsker at vise i studiet, skal jo helst blive stående eller liggende på det sted i scenografien, hvor vi placerer den, selvom kamerarobotten bevæger sig. Virtuel grafik er på ingen måde et nyt fænomen på TV 2. Det nye ligger i den præcision, som robotten giver, og som gør, at vi nu i endnu højere grad kan få den virtuelle grafik til at blive et naturligt objekt inde i de fysiske scenografiske rammer, siger Klaus Bøgeholdt.

Et spørgsmål om sikkerhed
Inden den nuværende robot blev indkøbt, havde TV 2 haft andre robotter på prøve eller til overvejelse – men de faldt på sikkerhedsspørgsmål.

– Der var bl.a. tale om væsentligt større robotter. Disse robotter var imidlertid så kraftige, at der af sikkerhedsmæssige grunde ikke måtte være folk til stede i en stor radius af robotten, når den arbejdede. Det kunne selvfølgelig ikke hænge sammen for os, siger Klaus Bøgeholdt.

Den indkøbte robot kan løfte maksimalt 6 kg, og skulle man blive ramt af den, stopper den med det samme. Den kan derfor højst give et blåt mærke, hvis man skulle komme til at bevæge sig inden for dens rækkevidde.

Kilde: TV 2

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button