TV-Nyt

Ny rekordsæson for SAS Ligaen på TV 2 SPORT

tv2sport logoDen bedste danske fodboldrække trækker stadig flere seere til skærmen, og i den forgangne sæson kunne TV 2 SPORT således notere de højeste seertal til dato. I gennemsnit blev de 95 direkte SAS Liga-kampe på TV 2 SPORT fulgt af 33 procent flere danskere end sæsonen før, og dermed fortsatte den markante seerfremgang for andet år i træk.

Set over hele sæsonen voksede det gennemsnitlige seertal for SAS Ligaen på TV 2 SPORT fra 74.000 til 99.000 seere pr. kamp, hvilket svarer til en stigning på hele 33 procent.

Med 124.000 seere pr. kamp fortsatte mandagskampene deres succes fra forrige sæson, efterfulgt af lørdagskampene med 102.000 seere og søndagskampene med 76.000 seere i gennemsnit.

Sæsonens mest sete SAS Liga-kamp på TV 2 SPORT var mødet mellem Randers FC og Brøndby søndag den 16. maj. Kampen blev i gennemsnit fulgt af 198.000 seere, og på et tidspunkt i anden halvleg rundede tallet 299.000. Kampen var dermed den mest sete tv-kamp i sidste spillerunde.

– Vi har sat punktum for tredje sæson med superligafodbold på TV 2 SPORT, og det er helt fantastisk at konstatere, at vi nu kan mønstre næsten 100.000 seere pr. kamp. Siden starten i 2007 har vi arbejdet hårdt for at give seerne den bedste dækning af dansk topfodbold. Jeg hæfter mig især ved, at mandagskampene, som vi lægger mange redaktionelle og tekniske ressourcer i at producere, fortsætter deres markante seerfremgang, siger redaktionschef Kim Plesner.

TV 2 SPORT sender også i næste sæson tre kampe fra hver runde af Superligaen, og desuden har kanalen de eksklusive rettigheder til den danske 1. division. Dertil kommer en stribe internationale fodboldrettigheder, heriblandt UEFA Champions League, UEFA Europa League og den franske Ligue 1.

Kilde til seertal: TNS Gallup TV-Meter.
Kilde: TV2 Sport presse

I samme kategori

Back to top button