Ny generaldirektør i DR

| mandag 07. feb, 2011 14:21 | 0 Kommentarer

Det bliver 47-årige Maria Rørbye Rønn, der har været konstitueret i stillingen som generaldirektør de seneste fire måneder. Maria Rørbye Rønn har været ansat i DR i 15 år og kommer fra stillingen som direktør for DR Jura, Politik og Strategi.

 
Formanden for DRs bestyrelse Michael Christiansen udtaler: ”Det er en enig bestyrelse for DR, der i dag har ansat Maria Rørbye Rønn som generaldirektør i DR. Maria Rørbye Rønn blev valgt i et stort og kompetent ansøgerfelt. Ved valget har bestyrelsen lagt vægt på den enestående blanding af faglige og ledelsesmæssige kompetencer samt personlige egenskaber, som Maria Rørbye Rønn besidder. Hendes erfaring i DR og uforlignelige dygtighed har gjort hende til et indlysende valg. Med hende får DR en fast og kærlig hånd, der, med stort overblik, integritet og indsigt, vil kunne stå i spidsen for DR i en tid, hvor der først og fremmest skal fokuseres på public service af høj kvalitet til den danske befolkning.”
 

Skal fokusere på indhold og kvaliteten

Generaldirektør Maria Rørbye Rønn udtaler: ”Jeg er både glad og stolt over, at jeg har fået til opgave at stå i spidsen for DR. Der er ingen tvivl om, at DR står over for nogle spændende udfordringer i en medieverden, hvor danskernes medieforbrug ændrer sig hurtigt. Det er derfor helt afgørende i de kommende år, at DR får en stærkere profil. Min rolle bliver at sikre, at DR i endnu højere grad fokuserer på indholdet og kvaliteten, så DR også har betydning for danskerne i fremtiden.” 
Generaldirektør Maria Rørbye Rønn tiltræder stillingen i dag, den 7. februar 2011, og bliver samtidig den første kvindelige generaldirektør i DR. 
 
 
FAKTA OM MARIA RØRBYE RØNN
(f. 1964, 47 år) 

Oktober 2010: Konstitueret generaldirektør
2009 – 2010: DR, direktør, DR Jura, Politik og Strategi
2007-2008: DR, underdirektør, DR Juridisk og Politisk Sekretariat
1999 – 2007:  DR, souschef og fra 2001 chef for DR Jura
1995 – 1999: DR, advokat i DR Ophavsret
1993 – 1995: Kulturministeriet, fuldmægtig i Ophavsretskontoret
1993:  Advokatbestalling, Justitsministeriet
1990 – 1993: Justitsministeriet, dommerfuldmægtig ved Retten i Odense
1990: Cand. jur., Københavns Universitet

 

 

Del på:

Tags:

Gemt under:: Branche-Nyt