Streamingnyt

Ny dansk streamingtjeneste – Nordisk film lancerer Dansk Filmskat

dansk filmskat’Dansk Filmskat’ udvælger filmklassikere og bagom-optagelser og viser nye eksklusive interviews med folkekære filmlegender som fx Ghita Nørby, Morten Grunwald og Bent Fabricius-Bjerre. Hver uge tilføjes nyt indhold til siden, og filmene er digitalt restaureret, så de kan opleves i bedste billed- og lydkvalitet på både tablet, computer, smartphone, Chromecast og via AirPlay. I løbet af 2015 vil ’Dansk Filmskat’ også blive tilgængelig på Smart-TV.

”Dansk Filmskat adskiller sig fra de store, internationale streamingtjenester med et nøje udvalgt sortiment af det bedste fra den danske filmhistorie. Tjenesten biver en niche indenfor sit felt, og vi lover masser af hundehoveder, soldaterkammerater og klassisk dansk hygge,” fortæller Christian Folden Lund, Digital Direktør i Nordisk Film.

EFTERSPØRGSEL PÅ DANSKE KLASSIKERE
Mere end en tredjedel af alle danskere gør nu brug af streamingtjenester, og hos Nordisk Film oplever man stor efterspørgsel på at se danske film og ekstramateriale digitalt. Hos ’Dansk Filmskat’ er de danske klassikere i højsædet, og her vil man finde indhold, der ikke er tilgængeligt på de store, internationale streamingtjenester.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

”Vi er stolte af at kunne dedikere en hel filmtjeneste kun til den danske filmskat, så Poul Reichhardt, Ghita Nørby, Ove Sprogøe og alle de andre nu er at finde i samme univers. Med ’Dansk Filmskat’ giver vi filmklassikerne den opmærksomhed, de fortjener.” fortsætter Christian Folden Lund.

STREAMING FOR HELE FAMILIEN
Ifølge en undersøgelse foretaget af Nordisk Film synes en tredjedel af de danskere, der regelmæssigt anvender en streamingtjeneste, det er vigtigt, at have adgang til lokale film, hvoraf særligt ældre danske film vægtes højt. Det er ikke kun er de yngre generationer, der er flittige brugere af digitale ydelser. Ifølge DR’s Medieanalyse fra 2014 følger den ældre generation af danskere også med. Hele 42 % af de 60-74-årige har en tablet i husstanden – til sammenligning var det kun 23 % i år 2013.

Udviklingen går altså kun én vej, hvilket Nordisk Film imødegår med åbne arme. Den 25. februar lanceres ’Dansk Filmskat’ med et introduktionstilbud, hvor danskerne i en begrænset periode kan prøve 1. måned gratis. Herefter er prisen 49 kr. pr. måned.

 

 

Dansk Filmskat blev første gang lanceret i efteråret 2014 i et samarbejde med TDC. Her blev den gjort tilgængelig for alle kunder med Film og Seriepakken i TDC Play og YouSee Play.

Kilde: Nordisk Film presse

I samme kategori

Back to top button