Streamingnyt

Netflix præsenterer nye svenske seriesatsninger

Netflix præsenterer nu to nye svenske seriesatsninger – en adaptation af Malin Persson Giolitos nye succesroman I dina händer og Barracuda Queens, et drama om fem Djursholm-piger i 90’erne, der bryder ind i overklassens fine villaer.

I dina händer og Barracuda Queens – som begge kommer fra producentduoen Frida Asp og Fatima Varhus og deres nystartede produktionsselskab Asp Varhos. Asp og Varhos har tidligere produceret blandt andet Quicksand – Størst af alt, Kærlighed og anarki og Den usandsynlige morder for Netflix.

Om I dina händer

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

I dina händer er baseret på Malin Persson Giolitos succesroman af samme navn, der udkom i februar i år.

”Netflix tager historier om unge mennesker meget alvorligt, og de er ikke bange for at skildre svære emner. Derfor var Netflix mit absolutte førstevalg til at lave I dina händer som tv-serie, og jeg er så stolt af, at det også bliver min debut som manuskriptforfatter. Jeg troede ikke, at noget i min karriere kunne toppe Netflix’ filmatisering af QuicksandStørst af alt. Men jeg begynder at mistænke, at det her bliver endnu større,” siger Malin Persson Giolito.

Synopsis: Sneen falder over en tom legeplads. En fjortenårig dreng ligger med ansigtet nedad foran et gyngestativ, og blod løber ud af et gabende sår i hans hoved. Bag ham står hans bedste ven med en rygende pistol i hånden.

Når børn begår frygtelige forbrydelser, hvem er så ansvarlig? Og hvad gør det ved os alle, når vi tillader os selv at betragte børn som monstre? Fokus for denne hjerteskærende historie er de fortabte børn; dem, som samfundet ikke formår at fange, før de falder, hvad end det er som følge af omsorgssvigt, fattigdom eller social udsathed. De enlige mødre, det engagerede lokalpoliti, indehaveren af købmanden på torvet – ingen bliver skånet i et samfund, hvor bandevolden tager over, og børn slår børn ihjel.

I dina händer er et gribende portræt af styrken i barndommens venskaber og en knusende skildring af, hvad der sker, når samfundet ikke formår at beskytte dem, der har mest brug for det. Hvad betyder retfærdighed i sidste ende, og kan loven levere den, før andre kræfter tager sagen i egen hånd?

 • Manuskript: Alex Haridi (hovedforfatter), Malin Persson Giolito, Amanda Högberg
 • Instruktør: Anna Zackrisson
 • Producenter: Frida Asp og Fatima Varhos
 • Produktionsselskab: Asp Varhos
 • Genre: Spændingsdrama
 • Premiere: 2024 på Netflix

 

Om Barracuda Queens

Barracuda Queens er inspireret af virkelige hændelser og følger en gruppe unge kvinder, der gennem indbrud frigør sig fra tidens forventninger og krav, længe før feminisme blev populært. Men serien skildrer også en verden, hvor nogle slipper afsted med kriminalitet – og andre ikke gør.

”Dette er en type serie, som jeg aldrig har skrevet før, og jeg er så glad for at fortsætte samarbejdet med Frida og Fatima, og at Netflix har troet på vores idé. Vores ambition har været at lave noget sjovt, udfordrende, nyt og samtidig sige noget om vores tid – med fem cool, grænseløse Djursholm-piger som hovedpersoner,” siger Camila Ahlgreen, hovedforfatter.

Synopsis: Året er 1995. Det er i begyndelsen af ”girl-power-æraen”, før alle havde en mobiltelefon og kommunikerede på sociale medier. Lollo, Klara, Frida og Mia er fire barndomsveninder fra Djursholm, som internt kalder sig ”Barracuda Queens”. De er selvsikre, svejset sammen og elsker at feste og have det sjovt. En weekend i Båstad går festen skævt, og det efterlader en bitter eftersmag, når de modtager regningerne, som de ikke kan betale. Det er udelukket at bede deres forældre om flere penge, da forældrene ser deres døtre som pæne, velplejede og velopdragne. Pigerne ser derfor kun én udvej – at lave indbrud og stjæle ting, som de kan sælge. Indbruddet går ikke helt, som de havde forestillet sig, og det trækker en femte pige ind i gruppen – Amina. Sammen fortsætter de fem piger med at lave flere indbrud i fine villaer. De søger spænding og er også drevet af hævn over de mænd, der på den ene eller anden måde har ydmyget dem. Politiet undrer sig over de frække indbrudstyve, der ved præcis, hvordan de skal slå alarmer fra, ikke efterlade sig fingeraftryk og kun tager de dyreste vine i en vinkælder. Og altid efterlader fem tomme champagneglas og en flaske champagne som deres signatur. Samtidig kæmper pigerne med hverdagsproblemer i deres familier, hvor de gør alt for at opretholde facaden. Det er vigtigt at have den rigtige status, have succes, blive inviteret til de rigtige fester og hænge ud med de rigtige mennesker. De fem pigers venskab bliver sat på prøve, og det, der startede som en spændende udfordring, ser ud til at få facaden i Djursholms overklasse til at krakelere.

 • Koncept: Camilla Ahlgren, Frida Asp og Fatima Varhos
 • Skuespillere: Alva Bratt (Lollo Millkvist), Tindra Monsen (Klara Rapp), Sandra Zubovic (Frida Rapp), Tea Stjärne (Mia Thorstensson), Sarah Gustafsson (Amina Khalil), Carsten Björnlund (Lars Millkvist), Izabella Scorupco (Margareta Millkvist), Max Ulveson (Calle Millkvist), Johannes Kuhnke (Claes Rapp), Mirja Turestedt (Viveca Rapp), Michaela Thorsén (Cecilia Thorstensson), Meliz Kargle (Laila Khalil), Gino Estera (Farshid Khalil) mfl.
 • Hovedforfatter: Camilla Ahlgren
 • Afsnitsforfattere: Sofie Forsman, Tove Forsman og Veronica Zacco
 • Instruktør: Amanda Adolfsson
 • Producenter: Frida Asp og Fatima Varhos
 • Foto: Ragna Jorming
 • Kostumer: Madeleine Thor
 • Produktionsdesign: Johanna Comella
 • Make-up: Petra Cabbe
 • Produktionsselskab: Asp Varhos
 • Genre: Drama
 • Premiere: 2023 på Netflix
Kilde: Netflix presse

I samme kategori

Back to top button